Yerleşme kanaması adet kanaması gibimi olur ?

adetim 11 gün geçti sonra parçalı adet oldum hep pıhtı düştü test yapmıştım negatif yerleşme kanaması olabilirmi
 
Merhaba, yerleşme kanaması mens gibi yoğun olmaz . Bir kaç damladan ibaret bir lekelenme dir . Sizin mensiniz çok yoğun geçmiş + test yapmışsınız negatif bu durum da gebe değilsiniz.
 
Çocuk sahibi olmak kadınların en büyük hayallerinden dir. Kimisi doğal yollarla gebe kalırken,kimisi de nedenli veya nedensiz gebe kalamıyor. Çocuk sahibi olamayan hanımlar , vücutlarındaki küçük bir değişimle heyecanlanıyor ve gebe olup olmadığını merak ediyor. Merak edilen değişimlerden biri yerleşme kanaması.Yerleşme kanaması nedir,yerleşme kanaması nasıl olur,yerleşme kanaması ne renktir ? Tüm bu tanımları sizlere basit ve anlaşılır olarak anlatmaya çalışıcaz.



Sevgili hanımlar yerleşme kanamasını mens kanamasından ayırd etmenin bir yolu hesap yaparak ne zaman implantasyon kanaması gerçekleştiğini bulmaktır. Yerleşme kanaması orta
Merhaba, yerleşme kanaması mens gibi yoğun olmaz . Bir kaç damladan ibaret bir lekelenme dir . Sizin mensiniz çok yoğun geçmiş + test yapmışsınız negatif bu durum da gebe değilsiniz.

lama olarak yumurtlamadan 9 gün sonra görülür. Genellikle bu kanama mense yakın yada mens gecikmesiyle ortaya çıkan bir durumdur.Adet kanaması bildiğiniz üzere hanımlar yoğun olur.Ve en az 3 gün sürer.Yerleşme kanaması ise sınırlıdır lekelenme şeklinde olur.


Hamilelikte yerleşme kanaması kaç gün sürer diye sorular da almaktayız.Yerleşme kanaması 2 gün sürdüğü gibi 15-20 gün sürebilir.Yerleşme kanaması ne renk olur diye bize yöneltilen sorunun cevabı ise ,genellikle bu kanamanın rengi açık pembe olur.Adet kanamasının rengi ise koyu kırmızı olur.

Gebelikte yerleşme kanamasının belirtileri kadından kadına değişiklik gösterse de çoğu zaman aynıdır. Yerleşme kanamasının belirtilerini sıralarsak; Yerleşme kanamasını mens kanamasıyla aynı belirtileri taşıdığından iki kanamayı birbirinden ayırd etmek güç olacaktır. Eğer mens olduktan sonra bu kanama sonlandıysa yerleşme kanaması değildir. Mens olmadınız ve sürekli lekelenme yaşıyorsanız,gögüslerde hassasiyet,kasıklarda kramp ve ağrılar var ise gebelikten şüphelenebilirsiniz. Yalnız ;Her kanama yerleşme kanaması değildir. Uzun süren kanamalar ve lekelenmeler için mutlaka hekime görünmelidir. Düşük tehditi yada rahim kaynaklı bir sorun olabilir. Bu yüzden mutlaka gebelik şüphesi yaşıyorsanız öncelikle net sonuç için hcg testi yaptırın ve mutlaka hekime görünün..Şimdi kaynak sitelerden elde ettiğimiz ek bilgilerle merakınızı giderelim.


Ekli dosyayı görüntüle 73610




İMPLANTASYON KANAMASININ NEDENLERİ NELERDİR?

İmplatasyon kanaması oluşmasındaki tek neden yumurtanın döllenmesidir. Oluşan bu kanama hamileliğin ilk zamanlarında meydana gelmektedir. Ancak bu kanamanın meydana gelmesinin bebeğe herhangi bir zararı olmamaktadır.



İMPLANTASYON BELİRTİLERİ NELERDİR?



İmplantasyon kanamalarının en yaygın belirtileri ise şöyle sıralanmaktadır;


1.LEKELENME

Lekelenme (ayrıca implantasyon kanaması) olarak da bilinmektedir. Bu lekelenmeler 7 ile 10 gün arasında sürmektedir. Lekelenmelerin rengi pembe veya kahverengi olmaktadır ve aksi bir lekelenmenin devamı var ise, bu durumda doktora başvurmanız gerekmektedir.

Lekenlenme, bu kanamaların en belirgin özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu lekelenmeler normaldir ve herhangi bir tehdit edici özellik taşımamaktadır. Bu yüzden endişelenmeniz gerekmektedir.


2.KRAMP

Lekelenme ve kramp genellikle yumurtlama işaretleridir. İmplantasyon sırasında 1-2 günlük kramplar yaygın olarak görülmektedir. Bazı adet kramplarının aksine, hafif veya orta alt karın bölgesinde görülmekte ve adet kanamaları kadar şiddetli kramplar olmamaktadır. Bu kanamalar embriyo gömme sırasında rahim duvarlarının sürekli kasılma ile ilişkilidir. Ancak uzun süreli kramplar, pekte sağlıklı sayılmamaktadır. Bu kapsamda uzun süreli kramplara sahipseniz ve şiddetli oluyor ise başka bir sağlık sorununun habercisi olabilir ve bu durumda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.


3.GÖĞÜSTE MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER

İmplantasyon ile birlikte meydana gelen belirtilerinden birisi ise, göğüslerinizde oluşan değişikliklerdir. Bu kapsamda, göğüslerinizde ağrı, şişkinlik ve hassasiyet meydana gelmektedir. Kadınlık hormonu seviyelerinin artması ile birlikte, göğüslerde sızlama, şişme eğilimi olmaktadır. Temel olarak, bu yumurtlama olasılığından sonra göğüslerde hassasiyet durumunu 7 gün boyunca hissedebilirsiniz. Normal aylık döngü yani adet döneminde göğüs ağrısı sadece bir veya iki gün sürmektedir.


4.YÜKSEK VÜCUT ISISI


Bir diğer belirti ise, kadınlar oluşan vücut ısı değişimleridir. Bu durumda kişilerde genellikle yüksek vücut ısıları oluşmaktadır. Ancak oluşan bu vücut ısıları uzun süreli olmamaktadır. Birkaç gün içerisinde vücut ısınız normal seviyeye dönecektir. Vücut ısısının artması genellikle yumurtlama sırasında oluşmaktadır. Belirtiler arasında sık idrara çıkma durumu, genellikle embriyonun rahim duvarına tutunması, insanın koryonik gonadotropin (hCG) denilen gebelik hormonunun salgılanmasına tarafından oluşmaktadır. İdrara sık çıkma durumu özellikle geceleri sizleri daha çok etkilenmektedir. Bu durumda sürekli uyanma durumunda kalabilirsiniz.


Yerleşme kanamasının gerçekleştiği dönem hakkında kesin bir bilgi verilemez. Bu durum adet döneminin başında olduğu gibi adet döneminden bir hafta önce de olabilir. Bu sebepten dolayı birçok bayan yerleşme kanaması ile adet kanamasını karıştırıyor ve hayal kırıklığı yaşıyor. Bu iki durumu birbirinden ayıran en önemli olgu, gelen kanamanın yoğunluğudur. Adet döneminde kanama çok yoğun olarak gelirken, yerleşme kanamasının olduğu dönemde kan, leke yapacak şekilde gelir. Yerleşme kanamasında renk kahverengi veya açık pembe tonlarında olmaktadır. Bu gibi farklı renk tonlarında akıntınız geliyor ise, mutlaka konu ile alakalı uzman bir doktora başvurmanız gerekiyor. Çünkü bu durum gebeliğin işareti olabilir.



İmplantasyon kanaması, gebeliği başlamış olan kadınların ilk üç haftasında lekelenme olarak gelmektedir. Bu lekelenme farklı bir sağlık sorununun belirtisi değildir. Farklı kadınsal sağlık sorunlarında hafif akıntılar gelmez. Ancak şiddetli ağrılar ve şikayetler olabilir. Döllenen yumurtanın rahim duvara yerleştiği sırada bu hafif kanama bazen olabilir. Bu yerleşme kanaması yumurtlamadan 10 gün sonra oluşur. Kanama dikkate alınmalı ve mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Çünkü çok daha farklı bir sorun ile de karşılaşılabilir.



Bu gibi durumlarda hamilelikte bazen doktor cinsel ilişkiye onay vermeyebilir. Cinsel ilişki sırasında da bu gibi kanamalar oluşabilir. İmplantasyon kanaması, hamilelik durumu dışında dış gebelik ve düşük durumlarında da meydana gelir. Fakat düşük gibi durumlarda ağrılar da oluşur. Dış gebelik anlaşılabilmesi için ise mutlaka doktora baş vurulması gerekmektedir. Çünkü dış gebeliğin yaşandığı durumlarda bebek plasenta içerisinde olmaz ve anne sağlığı tehlikeye girer. Müdahale yapılması şart olan bir durumdur. Her hangi ciddi bir durumda mutlaka doktor kontrolü yapılması gerekir.
 
adetime 10 gün kala kahve renginde akintim oldu ara ara leke seklinde öğlen gibi oldu akşam saatlerinde kesildi ağrım pek yoktu hamile olabilirmiyim çocuk istiyorum 4 aydir korunmuyoruz cevap olan olursa sevinirim
 
adetime 10 gün kala kahve renginde akintim oldu ara ara leke seklinde öğlen gibi oldu akşam saatlerinde kesildi ağrım pek yoktu hamile olabilirmiyim çocuk istiyorum 4 aydir korunmuyoruz cevap olan olursa sevinirim

Hamile olup olmadığınızı ancak gebelik testi yaparak öğrenebilirsiniz. Adet gecikmeniz olduğun da yada adete 1-2 gün kala test yapabilirsiniz. Adete 10 gün kala olan lekelenme rahimde yara, kist, miyom rahimin tramvaya maruz kalması , hormonal problemlerden kaynaklanabilir. Lekelenme tekrar olursa bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
bu deginiz durumlarda peki rahatsizlik olurmu adetim cok duzenli oluyor yanliz iki ay önce 6 gün adet gecikmem oldu o zama test yapmiş tim iki cizgide hafif silik cikti yanliz 7 ci adet olmuştum onun disinda duzenli
 
yanlız benim adetim çok duzenli ve herhangi bir şikayetim olmadı ilk defa 10 gün adetimeolmasina kahverengi akintim oldu 26 ggünde bir adet oluyorum
 
H
yanlız benim adetim çok duzenli ve herhangi bir şikayetim olmadı ilk defa 10 gün adetimeolmasina kahverengi akintim oldu 26 ggünde bir adet oluyorum
Hanımefendi biz olası durumları yazdık. Gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Beklenen son adet döneminiz durumunuz hakkında bilgi verecektir. Ayrıca adetleriniz daha önce düzenli olabilir belirtilen komplikasyonlar ani gelişebilir. Lekelenmenizin nedenide jinekolojik muayene ve hormonal tetkit yapılmadan anlaşılmaz.Daha önce belirttiğim gibi gecikmeniz olursa test yaparsınız. Lekelenmenizde yine olursa hekime görünürsünüz
 
Adetim iki gün önceden geldi ilk kırmızıydı ama önceki dönemlere göre daha azdı ama akşamına kesildi sonra damla damla gelmeye başladı pedler yarın ya da 1/4luk kısmı doluydu bu da kahveringi pembesi renkler vardı ilk iki gün de pıhtılar geldi ayrıca peçete ile sildiğimde kırmızı ve pembe arası renk vardı ama damla damla oluyor sizce yerleşme kanaması olabilir mi bu ay yoğun antibiyotik mide ilaçları ağrı kesiciler ve aşırı stresli bir dönem geçirdim 31 aralıkta sürütnme yoluyla ilişkim oldu ama boşalma yoktu sonrasında 5 ocakta 7 gün aferin oldu şubatta kanama az oldu beş gün sürdü 3 şubatta aralıkta 7 aralıkta olmuştu şubatın 24ünde yine sürtünme yoluyla ilişkim oldu ama pantolon vardı iç çamaşırı eşimde de şort ve boxer vardı 31 Aralık’ta olandır iç çamaşırı ped bardı eşimde boxer ve şort vardı yine sıvı çıkımı olmadı sizcebu ay erken gelmesinin ve kanamanın damla damla olmasının nedeni hamilelik olabilir mi test negatif çıktı ilk kanamadan 3 gün sonra yaptım idrarda adetim normalde düzenli 29 günde bir oluyor
 
Bahsettiğiniz şekilde bir birliktelikle gebelik söz konusu olmaz. Kullandığınız ilaçlar strese maruz kalmanız adet miktarında değişime neden olabilir. Gebelik testi sonucunuz da gebe olmadığınızı gösteriyor
 
Geri
Üst