Korunduğum halde hamile kalırmıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Korunduğum halde hamile kalırmıyım?
İstenmeyen gebelik durumlarına karşı cinsel ilişki sırasında partnerler kesinlikle korunmalıdır. Cinsel ilişkinin daha rahat yaşanabilmesi ve istenmeyen gebelik durumlarının oluşmaması için bir çok korunma yöntemi mevcuttur. Ancak unutulmamalıdır ki hiç bir korunma yöntemi %100 kesin bir çözüm değildir. Her ihtimale karşı az da olsa hamilelik riski söz konusudur.



7.jpg



GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR AŞAĞIDAKİ LİNKE
https://www.meleklermekani.com/forums/gebelik.59/






Korunarak Hamile Kalınır Mı?
Prezervatif(kondom), doğum kontrol hapları gibi bir çok korunma yöntemi vardır. Bu korunma yöntemleri kesin çözümler olmasa da, hamilelik ihtimalini ciddi oranlarda düşürmektedir. Yapılan araştırmalara göre korunmadan yaşanan cinsel ilişkilerde, korunarak yaşanan cinsel ilişkilere nazaran hamilelik durumunun görülme ihtimali daha fazladır. Korunmaya rağmen hamile kalınma ihtimali oldukça düşüktür.

Korunarak hamile kalınması çok düşük ihtimal de olsa bazı durumlarda görülebilmektedir. Eğer doğum kontrol haplarıyla bir korunma söz konusuysa, bu hapların aksatılmaması ve takip edilmesi gerekmektedir. Doğum kontrol haplarının düzensiz alınması ve aksatılması gebeliğe neden olabilir. Ayrıca kondom yırtılması, kondomun boşaldıktan sonra tekrar kullanılması gibi durumlar da istenmeyen gebeliklere neden olabilmektedir. Tercih edilen korunma yönteminin etkili olabilmesi için bu gibi durumlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Korunmadan yaşanan cinsel ilişkilerde hamilelik sonucunun görülme ihtimali oldukça fazladır. Uygulanan korunma yönteminde yapılan hatalar ve beklenmeyen durumlar da gebeliğe neden olabilmektedir. Bu nedenle cinsel ilişki sırasında korunulsa dahi dikkati elden bırakmamak etkili olacaktır.

Doğum kontrol hapı kullanan kadın, bebek sahibi olmak istediğinde, hapı bıraktıktan ne kadar sonra hamile kalabilir?

Doğum kontrol haplarının; doğumsal anomalilere, kısırlığa, cinsel yetersizliğe ve vücutta irileşmeye neden olduğu inanışı doğru değildir. Yaklaşık olarak hap kullanılması bitirildikten 2-3 ay sonra kadınlarda tekrar yumurtlama başlar. Bu süre sonucunda hamile kalma oranı yüzde 80 olarak gerçekleşir. Ancak doğum kontrol hapı ile korunan kadınların hapları kullanmaya devam ederken veya kestikten hemen sonra gebe kalmaları, bebeğin sağlığını olumsuz etkiler. Hatta ilacı bıraktıktan sonra ilk ay içinde gerçekleşen gebeliklerde ikiz görülme ihtimali fazladır. Hormon tedavisi gören kadınlarda da doğum kontrol haplarını bıraktıktan sonra ikiz doğurma olasılıkları yüksek. Hapla korunan kadınlarda, ileride elde edilecek gebeliklerde ise anomalili bebek (anormal bebek) doğurma riski artmaz.
 
bizde geri cekilmeyle korunuyoruz tabiki bir korunma degil ancak 4senedir bir kaza yasamadik ancak adetim 4gun gecikmis goguslerim aşırı sis durumda yinede varmıdır ihtimal bilemedim
 
bizde geri cekilmeyle korunuyoruz tabiki bir korunma degil ancak 4senedir bir kaza yasamadik ancak adetim 4gun gecikmis goguslerim aşırı sis durumda yinede varmıdır ihtimal bilemedim

Geri çekme yöntemiyle gebe kalan bir çok kadın var. Evet çok etkili bir yöntem değil. Gebe olabilrsiniz yada başka koşullar gecikmenize neden olmuş olabilir. Gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst