Evli Bir Erkek Zina Yaparsa Eşiyle Nikahı Düşer mi?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evli Bir Erkek Zina Yaparsa Eşiyle Nikahı Düşer mi?
zina yapmak nikahı bozarmı
zina edenin nikahı düşermi
zina etmek nikahı tazeletmeyi gerektirirmi


Günümüz de zina eden erkeklerin sayısı ne yazık ki azımsanmıyacak kadar fazladır. Bu zina içeren ilişkiler bazen bir kaçamak gibi görülsede bazen evlilikleri yıkmaya kadar götürebiliyor. Zina eden erkekler bundan dolayı pişmanlık yaşayabilir ve Allah'ın o sonsuz rahmetinden tövbe ederek af dilelebilir. ne mutlu k yanlışından dönüp tövbe eden kişilere... Allah'ın rahmeti ve merhameti tüm pişman olup tövbe edip ıslah olan müslümanların üstüne olsun. Yaptığı işin yanlış olduğunu anlamadan yada bile bile yanlışına devam edenleride Rabbim ıslah etsin.

Evli iken zina yapan erkeklerin eşleri ile nikahlarının düşüp düşmediği ve tekrar nikah tazelenmesi gerekip gerekmediği konusun da sizlere merak ettiğiniz dini bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

kiskanc1-4000.jpg


Evli bir erkeğin nikahsız olarak başka bir kadınla birlikte olması zinadır. Zina da büyük günahlardan biridir. Değil o işi yapmak, ona yaklaşmak bile haram kılınmıştır:

*Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur. (İsra, 17/32)

Erkek büyük bir günah işlemiştir ama bu büyük günahın nikahına bir zararı yoktur. Yaptığı bu kötü işten dolayı tevbe eder, Allah'tan bağışlanma diler, eşi de evliliğe devam etmek isterse yeni bir nikah kıymadan evliliklerine devam ederler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evli bi kadin eşini aldatiyorsa o evlilikgin bitmesi lazım kocasını aldatan kadınların allah belasını versin surunsunler inşallah
 
Bela okunmaz kötü kadın.. Döner sana
 
Geri
Üst