Gizli gebelik nedir ? gizli gebelik belirtileri nelerdir?

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Gizli gebelik nedir ? gizli gebelik belirtileri nelerdir?
GİZLİ GEBELİK NEDİR GİZLİ GEBELİK BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR ?

Gebelik her kadının arzu ettiği güzel bir deneyimdir. Gebelik belirtileri adet gecikmesinden sonra başlar.Mide bulantıları, kusma, aşerme, gögüslerde oluşan değişimler, sık idrara çıkma vs adet gecikmesi sonrası olan belirtilerdir. İlerleyen haftalarda ve aylarda gebeliğiniz fiziksel olarak dışarıdan algınabilir. Bu süreçte karnınız şişecek ve kilo alacaksınız. Ancak bazı kadınlar doğum yapana kadar gebe olduğunun farkına varmayabilir. Buna en güzel örnekler TLC kanalında '' Hamile olduğumu bilmiyordum '' programında ele alınıyor.Doğuma kadar hamile olduklarının farkına varamayan kadınların hikayelerini bu programda izleyebilirsiniz. Bunu niye belirttik çünkü bugünkü konumuz gizli gebelik. Gizli gebelik nedir, gizli gebeliğin belirtileri nelerdir ? Merak edilen bu soruların yanıtlarını makalemizin devamında bulabilirsiniz.



9 ay boyunca hiç bir septoma maruz kalmadan gebelik mümkünmüdür ? Elbette mümkündür. Kadınların çoğu gebelik belirtisi yaşarken bir kısmıda hiç bir septom göstermeyebilir. Öyleki bir kadın 9 ay boyunca hamile olduğunu bilmeyebilir. Hamilelik sadece anne tarafından değil, arkadaşlar ve akrabalar tarafından da tespit edilemez. Bazı durumlarda, anne adayı hamileliği gebeliğin 20. haftasına kadar farkedemez. Gizli bir hamilelik, doğuma kadar tespit edilmeden veya fark edilmeden geçen bir hamileliktir. Bu, hamile olduğunuz anlamına gelir, ancak insan koryonik gonadotropin (HCG) seviyeleri, bir kan veya idrar testinde tespit edilemeyecek kadar düşüktür.Gzili gebelikler genellikle doğum kontrol hapları, tüp ligasyonu (spermin fallop tüpüne girmesini engellemek için bağlanan tüpler), vb. Doğum kontrol yöntemleri olan kadınlarda görülür. Bu kadınlar, sabah bulantısı, kilo alma ve hatta kaçırılan dönemler gibi çok hafif bir hamilelik belirtileri yaşayacaklar.

Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?

Gizli Gebeliğe Ne Sebep Olur?


Bazı hormonal ve psikolojik nedenler gizli hamileliklere neden olabilir. Ancak, psikolojik nedenler hormonalden daha düşüktür.

Polikistik over sendromu (PKOS): Büyümüş overlerde küçük kistler oluşur. Zararlı veya kanserli olmasa da, vücutta hormonal dengesizliklere neden olabilirler.Yumurtalıklardaki kistik gelişmeler hormonal dengesizliğe neden olarak gizli gebeliklere neden olabilir.
Son hamilelik: Hormonların hamileliğinizden sonra normale dönmesi zaman alabilir. Eğer hamileyseniz, gizli bir gebeliğe neden olan hormonal dengesizlik olur.Bazı kadınlar hamilelikten kısa bir süre sonra hamile kalabilir. Bu gibi durumlarda, hormon seviyeleri normale dönmez.

Düşük vücut yağı sporcularda olduğu gibi hormonal bir dengesizliği tetikleyebilir.


Perimenopoz , vücudun menopoz belirtilerini göstermeye başladığı zamandır.
Yüksek stres seviyeleri , hormonları etkilediklerinden gizli bir hamileliğe neden olabilir.

Doğum kontrol haplarının tüketilmesinin devam etmesi, vücutta düzensiz hormon seviyelerine yol açarak beklenmedik bir hamilelik şansını artırabilir.


Hamileliğin ilk belirtileri nelerdir ? En erken gebelik belirtileri
Kan veya idrar testleri, kadının uterus duvarına döllenmiş bir yumurtanın bağlanmasından hemen sonra salınan bir hormon olan HCG veya insan koryonik gonadotropinin varlığına dair hiçbir belirti göstermez.Hamilelik için yapılan ultrason testleri negatif sonuç verebilir.Bu gebelik türünde karnınız şişmeyebilir çünkü bebek rahim arkasına doğru, yani omurgaya doğru yerleşmiştir.Fetal hareketler çok azdır gaz sancısıyla karıştırılabilir.Kadın hamile olmasına rağmen dönemlerini sürdürmeye devam edebilir. Periyot günleri genellikle azalsa da normal adet dönemi ile karıştırılabilir.


Gzili Gebelik Belirtileri:


Gizli gebelik belirtileri normal hamileliğe benzer. Belirtilerin bir kadından diğerine değiştiğini unutmayın.
Mide bulantısı
Kusma
yorgunluk
Yiyecek isteksizliği
Sık idrara çıkma
Kilo almak
Mide ekşimesi
Baş ağrısı
Karın krampları
Sırt ağrısı
Ağızda metalik tat


Komplikasyonlar

Gizli bir gebeliğin bazı komplikasyonları şunlardır:
Anne hamilelikten habersiz olduğu için doğum öncesi bakıma erişim yok. Hipertansiyon ve diyabet gibi komplikasyonlar tedavi edilmeden kalabilir ve hem anneye hem de bebeğin sağlığına zarar verebilir.
Anne hamile olduğunu bilmediğinden sigara veya alkol gibi bazı zararlı maddelerden kaçınmayacaktır.


Bir Kadın Adet Dönemini Kaçırdığında Gebeliği Nasıl Algılayamaz?


Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır. Bunlar stresten PKOS'a ve menopoza kadar değişmektedir . Ayrıca, gizli bir hamilelikteki lekelenme veya az kan akışı, adet döneminin bir şekli ile karıştırılabilir.

Tüm kadınların düzenli ve aylık dönemleri yoktur ve kaçırılan bir dönem onları rahatsız etmeyebilir. Zaman zaman ortaya çıksa bile, hamilelik sırasında lekelenme adet kanaması olarak yorumlanabilir. Düzensiz ya da daha az akış strese, menopoza veya diğer sağlık sorunlarına bağlanabilir.Çoğu kadın gizli gebelik boyunca düzenli dönemlerini sürdürmeye devam eder, lekelnme tarzında küçük lekelenmeler gelişebilir. Kanama bazen haftalarca veya aylarca sürebilir, fakat tek yaptığı uterus zarını dökmek. Bu, HCG'nin çok az veya hiç olmaması ile sonuçlanır. Normal bir hamilelikte, hamilelik testi çok erken yapılmışsa veya talimatları doğru bir şekilde uygulayamazsanız negatif olur. Fakat gizli bir hamilelikte sonuç negatiftir, çünkü HCG seviyesi ihmal edilebilir düzeydedir.

Normal bir hamilelikte, doktor gebelik takibi için ultrason yapacaktır. Bununla birlikte, çoğu gizli gebelik vakalarında, ultrason taramaları kadınların çoğunda büyüyen fetüsü tespit edemez. Bu, abdominal bölgede veya uterustaki bazı anormallikler nedeniyle olabilir.Uterin retroversiyon Bu pozisyon fetusu ultrasonda görmeyi zorlaştırır. Hamileliğinizin farkında olmadığınız için doğum öncesi bakım olmaz.Hipertansiyon, diyabet veya kan grubu uyumsuzluğu gibi doğum öncesi komplikasyonlar hem anne hem de bebeği risk altına sokarak tespit edilmeyecektir.Çoğu gizli gebelik, normal gebeliklerden daha uzun sürdüğü için, fetüsün gelişiminin etkilendiği fikri yaygındır. Ancak, bu yaygın bir yanılgıdır. Fetüsün gelişimi aynı ölçüde gerçekleşir, ancak daha yavaş bir hızda gerçekleşir.

Gizli bir hamilelikte, kadın düzenli bir adet döngüsü sırasında olduğu gibi kanamaya devam edecektir. Bununla birlikte, kanama süresi kısa olacaktır. Kanama düzenli aralıklarla ortaya çıkabilir veya rastgele olabilir. Akış ayrıca lekelenmeden ağır kanamaya kadar değişebilir ve pembe, kırmızı, siyah, kahverengi veya hatta mor olabilir. Kilo alımı durumunda, normal gebeliklere benzer bir model izlemeyecek ve çok yavaş olacaktır. Çoğu gebeliğin erken günlerinde gerçekleşen gıdadan kaçınma nedeniyle kilo kaybı olabilir. Anne hamile olduğunu bilmediğinden, hem kendisi hem de bebeği için yeterli beslenmeyi sağladığından emin olmaz.Bir çok gizli gebelik, ultrasonda bile tespit edilememektedir. Hamile olduğunu düşünmeyen bir kadının hamile bir kadın kadar sık ultrason testi yaptırmayacağını hatırlamak gerekir. Uterusun Retroversiyonu , uterusun yanlamasına veya arkaya doğru eğildiği bir durumdur. Rahim bu pozisyondaysa, ultrasonun fetus algılamasını zorlaştırır.Bicornuat Uterus doğuştan bir durumdur, rahim kısmen veya tamamen bir doku duvarı ile bölünmüş iki boynuzlu bir kalp şeklinde büyür.Bu durum gebeliği tepit etmeyebilir.

Normal bir hamilelikte, test vücudunuzdaki HCG miktarına dayanır. HCG, plasenta tarafından üretilen ve idrar ve kanda oluşan bir hormondur. Bununla birlikte, gizli bir hamilelik durumunda, uterin astar vücuttan düzenli olarak çıkarılır, böylece HCG seviyelerinin birikmesine izin verilmez. Bu nedenle, gizli bir gebelikte hamilelik için idrar ve kan testleri negatiftir.Kriptik bir hamilelik için gebelik süresi normal hamilelikten çok daha uzundur. Bunun nedeni, HCG hormonunun vücut tarafından absorbe edilmemesi ve bu nedenle fetusun gelişmesine odaklanmak için sinyalleri alamamasıdır. Düzenli süreler de gebelik süresini uzatır. Aslında, gebelik periyodu, periyodun akışı ile ilişkilidir. Akış ne kadar ağırsa, gebelik süresi de o kadar uzun olur. Gizli gebelikler 40 haftadan fazla sürebilir . Hayatınızın üreme çağındaysanız, gizli bir hamileliğiniz olabileceğinin farkında olmalısınız. Karnınızdaki veya pelvik bölgenizde herhangi bir ağrı veya değişiklik yaşarsanız mutlaka hekime görünün.
 
Son düzenleme:
2007 yılından beridir bu hususla alakalı hiç bir şekilde bir soru vs gelmemişti ilginç geldi bana gizli gebelik yaşayanlar konumuza yazabilirler se ya da bu sıkıntı ile bir zamanlar karşı karşıya kalanlar gerçekten iyi olur. İlk kez duyuyorum.
 
Gizli gebelik, saklı gebelik evet makalede belirttiğiniz televizyon programında ben bunu görmüştüm. Açıkçası inanmamıştım. Bir insan hamile olduğunu hiç mi anlamaz diye eleştiride bulunmuştum. Gizli gebelikte en çok dikkatimi çeken, gizli gebeliğin 2 yıl kadar sürmesi vay canına dedim. İnsanlarda gebelik nasıl iki yıl sürüyor ? Nedeni şuymuş fetal gelişim çok yavaşmış bu nedenle gebeliğin bu kadar usun sürmesi normalmiş. Birde bu gizli gebeliğin belirtileri aynı normal gebelik gibi ama daha hafif belirtiler içerdiğinden farkedilmiyormuş. Buda demek oluyor ki adet olan bir kadına % 100 hamile değilsin demek yanlış olur. Saklı gebelik, gizli gebelik ile ilgili hala araştırma yapıyorum. Daha fazla bilgi edinirsem arkadaşlar mutlaka sizlerle paylaşacağım.
 
çok ilginç ilk defa gizli gebelik diye bir şey gördüm. Gizli gebelik ile ilgili çok faydalı bir paylaşım olmuş. Bu gizli gebelik sanırım çok nadir görülüyor sık görülse insanların bilgisi olurdu heralde
 
Bende TLC kanalını izliyorum özellikle bu gizli gebelik olayı orda sıklıkla ele alınıyor . İlk duyduğumda bende baya şaşırmıştım. Hey kurban olduğum Allah sen nelere kadirsin.
 
Yahu yapmayın arkadaşlarım kanda çıkmayan gebelik olmaz beta hcg den kaçan bir gebelik daha dünyada rastlanılmış bir şey değil.
 
Merhaba, bu gizli gebelik konusu uzayıp gitmiş artık son noktayı koymak istiyorum. Gizli gebelik 450 gebe kadından biri 20 haftalık hamileliğe ulaşana kadar hamile olduklarını bile bilmiyor ve 2.500'de bir kişi doğum yapana kadar hamile olduklarını bilmiyor. TLC 'nin “Hamile Olduğumu Bilmiyordum '' adlı televizyon programı bu durumun en uç örneklerini gösterir. Gizli gebeliğe dair her türlü bilgiyi bu programda bulabiliyorsunuz.



Kimler gizli gebeliğe maruz kalır ?


Doğum kontrol hapı spiral taktıranlar genelde hamile kalamayacağını düşünür . Doğum kontrol hapları ve intrauterin cihazlar (RİA), bir hamileliğin sizin için bir olasılık olmadığına emin olmanıza neden olabilir. Hamileliği önlemenin bu yöntemleri çok etkili olsa da, doğum kontrolünde veya RİA ile hamile kalmak mümkün. Karşı komşum doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kaldı , arkadaşımın spirali vardı , spiral yerinden kaymıştı ve oda hamile kaldı. En yakın akrabam tüplerini doğumda bağlattı hamile olduğunu 7 ay sonra öğrendi hekim tüplerden birini bağlamayı unutmuş. Polikistik over sendromu olanlar gizli gebeliğe maruz kalabilir. Bu durum doğurganlığınızı sınırlayabilir, hormonal dengesizlikler yaratabilir ve atlanmış veya düzensiz dönemlere neden olabilir. Perimenopoz , olanlar gizli gebeliğe maruz kalabilir. Kilo alımı ve hormon dalgalanmaları gibi gebelik belirtileri perimenopoz semptomlarını taklit edebilir. Düzensiz adet dönemleri olan ve obez olan kadınalrda gizli gebeliğe maruz kalabilir.


Gizli gebelikte gebelik testi negatif mi pozitif mi olur ?


Gebeliğin oluşması için bir kaç koşulun olması gerekiyor. Yumurtlama döneminde yada yumurtlamadan bir iki gün önce ilişkide bulunursanız , üreme ile ilgili bir sorununuz yoksa ve korunmuyorsanız hamile kalırsınız. Adet gecikmesi sonrası evde hamilelik testi genellikle “olumlu” bir sonuç gösterecektir. HCG testi ve usg hamileliği teyit edecektir. Hamilelik testi, döneminizi kaçırdıktan sonra bile negatif olabilir. Yani evde yaptığınız gebelik testi bazı durumlardan dolayı hatalı sonuç verebiliyor. Negatif bir sonuç alsanız dahi hcg testi yapmanızı öneriyoruz. idrar ve kan testleri, dalgalanan hormon seviyelerinden dolayı negatif sonuç verebilir.


Gizli gebelik ultrasonda görülürmü ?


Normalde bir gebelik usg ile tespit edilir. Ancak gizli gebelik bir ultrasonda bile tespit edilemeyebilir. '' Uterusun Retroversiyonu '' Rahim bu pozisyondaysa, bir fetusun algılanması zor olabilir. Rahim şekli bu durumda önemlidir. Rahminizin şekli normalse endişelenmenize gerek yok.


Hamile bir kadın adet olur mu ?

Şimdi tıbba göre mümkün değil ancak gebeliğin ilk zamanlarında gebeliğe bağlı kanamalar olabiliyor. Hamileyken 9 ay boyunca adet olduğunu söyleyenler var hekimler olmaz dese de tıbben mümkün olmasa da bunu iddia edenler çoğunlukta. Arkadaşlar ayrıca lütfen aşağıda yer alan haber başlıklarını da inceleyin. İlk linkte Türkiye den haber var.



Hamile olduğunu öğrendi 1 saat sonra doğurdu




Kendisi de şok oldu! Mide krampı diye hastaneye gitti hamile olduğunu öğrenip doğum yaptı


9 aylık hamile kadın, hamile olduğunu hastanede öğrendi!


Hamile olduğunu doğuma sancısı çekerken öğrendi! 'Ben bakireyim' dedi



Hamile olduğunu doğumdan bir saat önce öğrendi
 
Geri
Üst