Kabız olan bebeğin makatına sabun konurmu?

Merhaba,

Kesinlikle bebeğin makatına sabun koymayın.. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde çok yaygın olmamakla beraber, kabızlık bebek ve çocuklarda son derece sık görülür, Örneğin, yeterince beslememek ve yeterince sıvı vermemek bebek ve çocuklarda kabızlığa neden olabilir.Bebiğinize bol miktarda su verin .Aynı zaman da ,elma kayısı,şeftali,üzüm,armut gibi meyvelerin püresini yedirin. Karnına zeytinyağıyla masaj yapın. Tabi herşeyden önce mutlaka bebeğinizin kabızlık sorunu için hekime görünün.
 
Bebeğin makatına sabun koyulmaz. Allah korusun iş açarsınız başınıza. Benim oğlumda kabızdı. Arada çay kaşığı kadar zeytinyağı içiriyordum iyi geliyordu. Aynı zamanda bebeğin karnını ovmakta işe yarıyacaktır.
 
Slm arkadaşlar kızım 2 aylik ne denedimse kakasini yaptiramadim zeytinyağı zinko damla masaj ama yine de yapamadı sabun kaldirdim ilk yaptığımda çıkmıştı yine denedim yapamadı tehlikesi var mi sabun içinde çok endişeliyim lütfen bilgi sahibi olanlar yazabilirmiler
 
Merhaba, Makalede bebeğin makatına sabun konmasının sakıncalı olduğu vurgulanmış. Makaleyi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum. Böyle ilkel , zararlı yöntemler denemeyin . Bebeğiniz sabunu hala çıkarmadıysa bu onun için risk oluşturur. Hekime göstermenizde fayda var.
 
bebeğim 2 gündür kabız pisliğini yapamıyor çok ağlıyor makatına sabun koysam işe yararmı
 
Merhaba, kabızlık problemi çeken bebeğin makatına sabun konmaz. Bunu makalemizde üzerine basarak belirtmişiz. Bebeğinizi doktora götürün. İnternette her gördüğünüzü uygulamaya kalkmayın.
 
Kabız olan bebeğin makatına sabun koymak yanlış bir uygulama. Bu bebeğe zarar verebilir. Bebeğe çok az zeytin yağı içirmek ve zeytin yağıyla karnını ovmak kabızlığa iyi gelecektir. Ayrıca bebeğinize küçük egzersizler yaptırın. Kabızlık bir kaç gün sürerse doktora götürmek en mantıklısı. Her okuduğunuzu duyduğunuzu bebeğinize uygulamayın.
 
ben yazdan kayısı konsantresi yapmıştım bebeğim kabız olduğunda 1 yemek kaşığı içiriyorum 1 saat sonra dışkısını yapıyor
 
Sabun mu, düşünemiyorum :S
Ama annemin uyguladığı ve bana öğrettiği, benim de oğlanlarda uyguladığım zeytinyağı sürme işlemi var. Pamuğa zeytinyağı damlatıp makatı ovarsınız, ya da çok dikkatli olmak ve abartmamak kaydıyla pamuklu çubukla hafifçe içeri yağı emdirirsiniz. Bebek rahatça kakasını yapar :)
Bende sabunla yaptırıyorum zeytinyağı ise yaramadı sabun yetiskinlerede bebeklerde de ise yarıyor
 
Geri
Üst