Gizli gebelik nedir ? gizli gebelik belirtileri nelerdir?

TLC kanalında bu acayip gebe kalma hikayeleri yer alıyor bende izliyorum Türkiye den ve dünyadan güzel alıntılar yapmışsın umarız bazı arkadaşlar için faydalı ve açıklayıcı olmuştur
 
Merhaba, bu gizli gebelik konusu uzayıp gitmiş artık son noktayı koymak istiyorum. Gizli gebelik 450 gebe kadından biri 20 haftalık hamileliğe ulaşana kadar hamile olduklarını bile bilmiyor ve 2.500'de bir kişi doğum yapana kadar hamile olduklarını bilmiyor. TLC 'nin “Hamile Olduğumu Bilmiyordum '' adlı televizyon programı bu durumun en uç örneklerini gösterir. Gizli gebeliğe dair her türlü bilgiyi bu programda bulabiliyorsunuz.



Kimler gizli gebeliğe maruz kalır ?


Doğum kontrol hapı spiral taktıranlar genelde hamile kalamayacağını düşünür . Doğum kontrol hapları ve intrauterin cihazlar (RİA), bir hamileliğin sizin için bir olasılık olmadığına emin olmanıza neden olabilir. Hamileliği önlemenin bu yöntemleri çok etkili olsa da, doğum kontrolünde veya RİA ile hamile kalmak mümkün. Karşı komşum doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kaldı , arkadaşımın spirali vardı , spiral yerinden kaymıştı ve oda hamile kaldı. En yakın akrabam tüplerini doğumda bağlattı hamile olduğunu 7 ay sonra öğrendi hekim tüplerden birini bağlamayı unutmuş. Polikistik over sendromu olanlar gizli gebeliğe maruz kalabilir. Bu durum doğurganlığınızı sınırlayabilir, hormonal dengesizlikler yaratabilir ve atlanmış veya düzensiz dönemlere neden olabilir. Perimenopoz , olanlar gizli gebeliğe maruz kalabilir. Kilo alımı ve hormon dalgalanmaları gibi gebelik belirtileri perimenopoz semptomlarını taklit edebilir. Düzensiz adet dönemleri olan ve obez olan kadınalrda gizli gebeliğe maruz kalabilir.


Gizli gebelikte gebelik testi negatif mi pozitif mi olur ?


Gebeliğin oluşması için bir kaç koşulun olması gerekiyor. Yumurtlama döneminde yada yumurtlamadan bir iki gün önce ilişkide bulunursanız , üreme ile ilgili bir sorununuz yoksa ve korunmuyorsanız hamile kalırsınız. Adet gecikmesi sonrası evde hamilelik testi genellikle “olumlu” bir sonuç gösterecektir. HCG testi ve usg hamileliği teyit edecektir. Hamilelik testi, döneminizi kaçırdıktan sonra bile negatif olabilir. Yani evde yaptığınız gebelik testi bazı durumlardan dolayı hatalı sonuç verebiliyor. Negatif bir sonuç alsanız dahi hcg testi yapmanızı öneriyoruz. idrar ve kan testleri, dalgalanan hormon seviyelerinden dolayı negatif sonuç verebilir.


Gizli gebelik ultrasonda görülürmü ?


Normalde bir gebelik usg ile tespit edilir. Ancak gizli gebelik bir ultrasonda bile tespit edilemeyebilir. '' Uterusun Retroversiyonu '' Rahim bu pozisyondaysa, bir fetusun algılanması zor olabilir. Rahim şekli bu durumda önemlidir. Rahminizin şekli normalse endişelenmenize gerek yok.


Hamile bir kadın adet olur mu ?

Şimdi tıbba göre mümkün değil ancak gebeliğin ilk zamanlarında gebeliğe bağlı kanamalar olabiliyor. Hamileyken 9 ay boyunca adet olduğunu söyleyenler var hekimler olmaz dese de tıbben mümkün olmasa da bunu iddia edenler çoğunlukta. Arkadaşlar ayrıca lütfen aşağıda yer alan haber başlıklarını da inceleyin. İlk linkte Türkiye den haber var.



Hamile olduğunu öğrendi 1 saat sonra doğurdu




Kendisi de şok oldu! Mide krampı diye hastaneye gitti hamile olduğunu öğrenip doğum yaptı


9 aylık hamile kadın, hamile olduğunu hastanede öğrendi!


Hamile olduğunu doğuma sancısı çekerken öğrendi! 'Ben bakireyim' dedi



Hamile olduğunu doğumdan bir saat önce öğrendi
Ablacım ic çamaşırlarımız ile erkekte bosalma olmadan yaşanan sürtünemli ilişkiden gizli gebelik yasama ihtimali var mıdır ? Beta hcg ve vajinal ultrason negatıf ve rahmim normal pozisyonunda yani 8 aydır defalarca vajinal ultrason yaptırdım defalarca beta hcg yaptırdım bunların yanılma ihtimali var mıdır
 
Ablacım ic çamaşırlarımız ile erkekte bosalma olmadan yaşanan sürtünemli ilişkiden gizli gebelik yasama ihtimali var mıdır ? Beta hcg ve vajinal ultrason negatıf ve rahmim normal pozisyonunda yani 8 aydır defalarca vajinal ultrason yaptırdım defalarca beta hcg yaptırdım bunların yanılma ihtimali var mıdır
Senin doğuma az kaldı selin
 
Geri
Üst