Rüyada eşşek görmek

Uzman SühaN

Administrator
Rüyada eşşek görmek
Rüyada eşek görmek özellikle binmek bahtın açıklığı ve saygınlığın yüksek olmasına, eşekte görülen iyi ve kötü tüm haller rüya sahibinin bahtı ve geleceğiyle alakalı tabir edilir. Danyal (a.s.) demiştir ki rüyada eşek görmek iki şekilde tabir olunur, kısmetin açılması ve bahtın güzelleşmesi, eşeğe binmek muradına ermek anlamına gelir. Rüyada eşeğe binmek bazı tabircilerin görüşlerine göre, bekar biri için evlilik ve baht açıklığına delalet eder. Rüyada eşeğe yük yüklemek, Cenabı Hak hayır kapılarını açar, onu yardımlarıyla sıkıntı ve kederden kurtarır. Rüyada siyah eşek görmek, ticarete ve bol kazanca, saygınlığının artıp rahat bir hayat sürmeye, Rüyada beyaz eşek görmek rüyayı gören kimsenin tahsil ve terbiyesine göre yaptığı çalışmalarla güç, kuvvet, mal, makam, rahat ve bolluğa ererler, Rüyada yeşil eşek görmek takvaya, gri renge yakın bir eşek görmek, rahatlığa, neşeli bir hayata, Rüyada sarı eşek görmek hastalık, borç, üzüntü ve kedere işarettir.


3.jpg




Rüyada eşek görmek tabiri, eşek rüyası kısmet ve güzel talih anlamına gelir. Rüyada eşek gören kimse muradına kavuşur istediği şekilde arzusuna kavuşur denilmiştir. Câferi Sâdık (r.a.) buyurmuştur ki: Rüyada eşek görmek, dokuz türlü tabir edilir: Baht, zenginlik, emrini yürütme, bir kurum, dernek veya iş yerinde yöneticilik, mal, eş, güç, talih, mertebe. Ebû Sâid’ül-Vaaz (r.a.) demiştir ki: Rüyada merkebe eşeğe bindiğini görmek, İslami tabirlere göre manası rüyayı gören kişi bekar ise, evlenir.

Rüyada Merkep Görmek
Rüyada merkep görmek eşek görmek rüyasıyla aynı yorumlanır. insanın yardımı, azmini ve gayretini ifade eder. Eşeğin semiz ve zayıf olması da geçim sıkıntısı ve fakirliktir. Rüyada kendinin merkep olduğunu gören kimse, akrabasından bazılarından zarar görür. Arkasına bir merkep yüklendiğini gören kimse, kuvvetli olur.

Rüyada Sıpa Görmek
Rüyada sıpa görmek, işlerinin, gelirinin artmasına ve nasip güzelliğine tabir edilir. Rüyada eşek sıpası görmek geçim darlığına çekmeyecek kişilerin hallerine işarettir. Bu rüya her haliyle hayır ile yorumlanır.

Rüyada Eşeğe Binmek
Rüyada eşeğe binmek, dişi bir eşeğe bindiğini görmek, hayır ve berekete tabir edilip, yorumlanır. Rüyada eşeğe binmek veya binerken görmek, maddi anlamda rahata ve manevi olarak huzura kavuşmaya yorumlanır.

Rüyada Eşek Arabası Görmek
Rüyada eşek arabası görmek, ganimet şeklinde bol kazanca ermeye işarettir. Rüyada eşek görmek ev ve iş yeri hakkında maddi, manevi kazanç ve huzurun temsilcisi olarak yorumlanır.

Rüyada Eşek Anırması
Rüyada eşek anırması görmek, Kirmâni (r.a.) demiştir ki: eşeğin sesini duymak anıran eşek görmek rüyayı gören kimsenin hizmetçisi vefat eder. Bazılarına göre bu rüya üzülecek bir haber duymaya yorumlanır.

Rüyada Eşek Kesmek
Rüyada eşek kesmek maddi ve manevi sıkıntısı olan kimsenin kurtuluşunun yakın olduğuna işaret eder. Sahip olduğu dişi eşeği kesmek, eşeğin üzerinden indiğini veya eşeğin zayıf olduğunu görmek, zarar edip fakirleşmeye tabir edilip, yorumlanır.

Rüyada Eşek Sütü Görmek
Rüyada eşek sütü görmek merkep sütü getirildiğini ve ondan içtiğini gören kimse, hasta olur. Rüyada eşek görmek hayır ile yorumlanır. Eşeğin sütünü içmek hastalık, sıkıntı ve musibet yaşamaya delalet eder.

Rüyada Eşek Sesi Duymak
Rüyada eşek sesi duymak, Kirmâni (r.a.) demiştir ki: Rüyada bir merkep veya eşeğin sesini duyan kimse, bir hayra erer. Ummadığı bir yerden haber alır, üzülür veya seyahate gider denilmiştir.

Rüyada Eşek Şakası Görmek
Rüyada eşek şakası görmek, işlerinin ve geçim kaynağının değişmesine işarettir. Rüyada birine eşek şakası yaptığını gören kimse, çıktığı yolculuktan para kazanarak döner. Kendisine eşek şakası yapıldığını gören kimsenin hakkı yenilir maddi kaybı olur denilmiştir.

Rüyada Eşek Tepmesi
Rüyada eşek tepmesi görmek, bir rivayete göre haram mala tabir edilip, yorumlanır. Rüyada eşeğin teptiğini görmek, geçim sıkıntısı ve aile içi yaşanacak sorunların habercisidir.

Rüyada Eşek Isırması
Rüyada eşek ısırması görmek, hanımının ahlakının bozulup kocasından ayrılacağına, bazı tabircilere göre eşek ısırması maddi sıkıntı ve yaşanacak zorlukların habercisi olarak tabir edilir.

Rüyada Eşek Yavrusu Görmek
Rüyada eşek yavrusu görmek, doğan eşeğin semiz ve kuvvetli olduğunu gören kimse, çaba ve gayretiyle muradına erer, hayırlar kazanır ve huzurlu bir hayat yaşar denilmiştir.

Rüyada Eşekten Düşmek
Rüyada eşekten düşmek, maddi sıkıntı ve aile içinde yaşanacak sorunlara işarettir. Rüyada eşekten düştüğünü gören kimse, zarara uğrar. Rüyada eşekten inmek bu rüya makam ve mevki değişikliğine veya iş değişikliğe alamet eder.

Rüyada Dişi Eşek Görmek
Rüyada dişi eşek görmek, bazı tabircilere göre dişi merkep görmek, ahlaksız eş ve hademe, yardımcı ile tabir edilir. Dişi eşeğin hamile olduğunu görmek, işlerinde ümit ettiği gelişmelerin gerçekleşmesine tabir edilip, yorumlanır. Bir dişi merkebi arkasına yüklenip istediği yere gitmek, geçimini sağlamak için çok azim ve kuvvet harcadığının işarettir.
 
İstihare rüyasında boş bir tarlada eşek görmek ne anlama gelir
istihareye ne için yattığınıza göre değişir ama eşek görmek genelde iyi tabir ediliyor. Bekar için evlenmeye şansa baht açıklığına vs ama işte ne şekilde gördünüz de önemli. Eşeği öylesine görmek bile iyi tabir ediliyor. Bereket bolluk kazanç şeref bahtın açıklığı diye yoralım biz.
 
Geri
Üst