Yumurtlama günü nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir

M

Misafir

Forum Okuru
Yumurtlama günü nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir

Ovulasyon belirtileri yumurtlama yumurtlama günü nasıl hesaplanır ? belirtileri ovulasyon günü hesaplama yumurtlama nelerdir dönemi

OVULASYON (YUMURTLAMA) GÜNÜ NASIL ANLAŞILIR? :

Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.
Yumurtlama (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.
Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.
Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.

OVULASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR ?
1 – Göğüslerde hassasiyet

2 - Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi

3 - Vaginal akıntıların artması

4 - Vücut sıvısının artması

Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.



KADININ KENDİ KENDİNE YUMURTLAMA TARİHİNİ YADA GÜNÜNÜ BELİRLEMESİ İÇİN YÖNTEMLER


Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahim ağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:

Rahim ağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).

Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

salgi-72.jpg


Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahim ağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

Spinnbarkeit Testi Yaptıranlar


Almanca’da “uzayabilirlik, esneyebilirlik” anlamına gelen bu kelimeyle anılan incelemede rahim ağzı salgısının yazının başlarında anlatılan çektikçe uzaya bilirlik özelliklerine bakılır. Genellikle yumurtlama gününün belirlenmesinde kullanılan bu testte uzaya bilirliğin gösterilmesi yumurtlama olduğunun hemen hemen kesin bir göstergesidir.

HAMİLELİĞİN EN BELİRGİN BELİRTİLERİ İÇİN ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KONUMUZA BAKMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ. AYRICA TÜM HAMİLELİKLE İLGİLİ BELİRTİLER İÇİN GEBELİKKATEGORİMİZE BAKABİLİRSİNİZ.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: yumurtlama günü nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir

bu ay tam yumurtlama gununu yakaladım galiba. hadi hayırlısı. sonucu yazarım sızlerede :)
 
Cevap: yumurtlama günü nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir

hadi hayırlısı bkalım
 
Cevap: yumurtlama günü nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir

Hadı ınsallah mujdelı bır sey olursa yaz ama belırtılerınıde yazkı bızede yardımcı olursun
 
cnm bende işte kac kere denedim ilac ictim olmadı
şimdide ilac iciyorum işte denemekten baska bişi yapamayız
herkese kolay gelsin :) inş herkesin bir bebeşi olur ya bebeişler mekanı acarız
 
b_u_s_e__C_i_k

bende duzenlı adet olmuyorum bu yuzden yumurtlama dönemımı bılemıyorum bebegım olsun istyorum bu konuyu sızınle paylaşmak istedım
 
Geri
Üst