1 Haftalık Gebelikte Beta Hcg Değerleri Ne Orandadır

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
1 Haftalık Gebelikte Beta Hcg Değerleri Ne Orandadır
1 haftalık gebelikte beta hcg değeri
1 2 3 Haftalık Gebelikte Beta Hcg Değerleri kaç olmalı ?
Gebelik denilen süreç özel durumlar dışında 40 hafta kadar sürmektedir. Bu da 9 ay 10 günlük bir süreç olarak adlandırılabilir. Gebeliğin ilk belirlenme testi 2 haftalık gebelikte beta hcg değerleridir. Bu değerleri şimdi 1-2-3. haftalara göre oranlarını hep birlikte inceleyeceğiz. Aslında gebeliğin ilk başlangıcı son adet tarihinizin ilk günü baz alınır. Hanımlar daha çok hamileliğin ne zaman başladığını bilemezler bunun yerine adet tarihinin başlama gününü bildikleri için bu baza alınır.


beta hcg değerleri.png



Dolayısı ile bu 1. hafta henüz hamile olduğunuzu söyleyemeyiz. Gebeliğin incelenmesi hafta hafta daha uygundur bu tıbbi cihazlara göre de bu şekildedir. Doktorunuz ay şeklinde değil size hafta şeklinde takip yapacaktır. Dediğimiz gibi 1 2 haftalık hamilelik henüz söz konusu olamaz. Hamile kalmak için çalışmalara başladıysanız adet tarihinizi not almanız ve bu arada yumurtlama zamanlarınızı da takip etmeniz gerekiyor. Yumurtlama yani ovulasyon hesabı konusunda bilginiz yoksa bu linki inceleyebilirsiniz.


gebelik testi ne zaman yapilir.jpg



Hamile kalmak isteyen bir anne adayı için dediğim gibi yumurtlama günleri çok önemlidir. Kilit nokta gibidir desem doğru olur. Bu günleri takip etmeli ilişki durumunu yoğunlaştırmalısınız. Özellikle düzenli adet gören kadınların bu yumurtlama zamanını tespit etmeleri daha kolay olacaktır. Örneğin 30 günde adet olan bir kadının 14-15-16. günler yumurtlama olasılığı yüksektir. Zaten belirtilerinden de anlayabilirsiniz. Yine eczanelerde bulunan ovulasyon testleri size bu konuda yardımcı olabilir.

Gebelikte 1. Hafta Beta Hcg Değerleri:

Gebelikte ilk hafta henüz hamile olmadığınızı tekrarlamak istiyorum. Hamile kalmak istiyorsunuz ve adet oldunuz. Adetinizin 14-15-16. günlerine dikkat çekmek istiyorum ki adetinizle olgunlaşan bu yumurtanız çatlayacağı günü iyi belirlemelisiniz. Normal vücut ısınızda artış gözlemlenebilir. Vajinal akıntınız daha sümüksü ve daha yoğun akış sağlayabilir. Bu günlerde ilişkiye girdiniz ve sperm hücreleri de bu aşamada çatlayan yumurtayı döllemeye çalışacaktır. Bu hafta dediğim gibi hamilelik söz konusu olmadığından beta değerleri de pozitif değer göstermez.



1 2 3 haftalık bhcg değerleri değerlendirme.jpg




Gebelikte 2 Haftalık Beta Hcg Değerleri:

Gebeliğin ikinci haftası dediğimiz günlerde döllenme denilen olay gerçekleşir. Yine bu haftada henüz dölleme gerçekleşeceği için şu durumda da beta hcg değerlerinden söz edilemez. Yumurtlamanın gerçekleştiği günler içinde 150-200 milyon sperm arasında 1000 tanesi yumurtaya yaklaşabilir ve sadece biri yumurtayı döller.

Gebelikte 3. Haftalık Beta Hcg Değerleri:

Bu haftalarda muhtemelen sperm yumurtayı eğer başarabilirse dölleme gerçekleşir. Dölleme gerçekleştikten sonra 8. gün sonrasında beta hcg kanda hızla yükselmeye başlar. Yani henüz bu haftada da gebelikten söz edilemez. Bunun için 1-2 hafta daha beklemeniz gerekebilir. Bu 1 hafta sonrasında zaten adet gününüzün dönümüne giriyorsunuz. Büyük ihtimalle adet olmak yerine hamile olmanın tadını çıkaracaksınız diyeceğim ama henüz bilmiyorsanız sadece şüphelerle yaşıyor olacaksınız. Ama anne adayı bu haftada hamiledir denilebilir. Ama erken gebelik belirtileri yavaş yavaş kendini göstermeye başlar. İlişkiden kaç gün sonra beta hcg yapılır konumuzu da inceleyerek daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Aşağıda da hafta hafta görebileceğiniz beta hcg değerlerini göreceksiniz. Yine yumurtlamadan sonra görülen değerlerde aşağıda verilmiştir. Bu haftadan sonraki haftalarda hamile iseniz büyük ihtimal beta hcg testinde 0 (sıfır) değil 5-10 arası değerlerle karşılacaksınız. 0 olma durumunda yani 0.1-0.01 olma durumunda hamilelik yok demektir maalesef.

gebelik haftasina gore beta hcg degerleri.jpg



Yine dediğim gibi gebeliğin kesinlik kazanması için beta hcg testinden sonra mutlaka doktorunuzun çağırdığı günde ultrasona girmeli ve bebeğin kesesini görmelisiniz. Keseden sonra ise kalp atışları için doktorunuz gün verecektir size.

1 2 HAFTALIK GEBELİKTE BETA HCG DEĞERİ DEĞERLERİ KAÇ OLMALI ?
Değerli arkadaşlarım yukarıdaki tabloda gösterdik 5-50 seviyesinde çıkan sonuçlarınıza göre bir haftalık hamileliğinizin olduğunu anlayabiliriz. Bunu hesaplama için çıkan değerleri bizlere yazarak sonuçlarınıza göre bebeğinizin kaç haftalık olduğunun hesaplanmasını isteyebilirsiniz.

Yaptırmış olduğunuz beta hcg testlerini sizler adına bu konu üzerinden değerlendiriyoruz değerli üyelerimiz ve misafirlerimiz. HAMİLEMİYİM diye düşünebilirsiniz, yaptırdığınız testin sonucunun ne olduğunu tam bilemeyebilirsiniz. Lütfen ilgili yaptırdığınız testlerdeki değerleri bize atın yerinize biz hemen yorumlayalım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hcG sonucu <1 çıktı ne demek?
 
Geri
Üst