2010 KPSS Kılavuzundaki 11 önemli ayrıntı(Girecekler Bakın derim)

HaYaL

Daimi Üye
Üye
2010 KPSS Kılavuzundaki 11 önemli ayrıntı(Girecekler Bakın derim)
kpss başvuru formu nerden alınır kpss formu nerden alınır formları nereden 2010 başvuru 2010 aday şifremi unuttum
Bu sene ben de gireceğim ve heyecanı beni çoktan sarmış durumda :shootout::shootout:


1-YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA YAPANLARIN DURUMU

Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapacaklar, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutacaklardır. (Madde 1-4)

2-MEZUNİYET DURUMU NE ZAMAN GEREKECEK?

Sınava mezun durumdaki adaylarda girebilmektedir. Öğretmenlik hariç olmak üzere, diğer meslekler için, kadroların açıklandığı ve başvuruların alındığı takvimin son gününde mezun olmak gerekmektedir. Aksi halde yerleştirme yapılsa dahi atama yapılmayacaktır. İlgili açıklama şu şekildedir:

"Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır. (Madde 1-4-b)"


3-YURT DIŞINDA NERELERDE SINAV YAPILACAK?

Sınav, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde, Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacaktır. (Madde 1.11)

4-ÖZÜRLÜ ADAYLAR NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Engelli adaylar sınav sırasında yardımcı istedikleri takdirde, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları engel durumlarını gösteren ve üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası bulunan sağlık kurulu raporunu, kendi durumlarını ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ekinde, yeni adaylar başvuru merkezi yetkilisine vermek, eski adaylar bu belgeleri ÖSYM’ye posta ile göndermek zorundadırlar. Sınavda, gerekli olduğu hallerde bu adaylar için okuyucu / işaretleyici görevlendirilecek, okuyamayacak derecede görme engelli olan adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmayacak, bu adayların sınav puanları sınavda sorulmayacak sorular göz önünde tutularak hesaplanacaktır. Bu adaylar dışındaki engelli adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylar gibi yapılacaktır. Raporları Merkezimize ulaşan ve kabul edilen adayların, 2010-KPSS LİSANS Sınava Giriş ve KimlikBelgesinde “Engelli Salonu” ibaresi yer alacaktır. (Madde 1.19)

5-21 MAYIS 2010 TARİHİ İTİBARİYLE MEZUN OLANLAR LİSE VEYA ÖNLİSANS'TAN BAŞVURAMAZ

Kılavuzda "Dikkat" başlığı altında yapılan açıklama şu şekildedir:

"2010-KPSS LİSANS’a son başvuru tarihi olan 21 Mayıs 2010 tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar önlisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar. Bir adayın hem 2010-KPSS Lisans’a hem de 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a katılması mümkün değildir. 2010-KPSS Lisans’a başvurmuş adayların 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Buna göre, özellikle halen bir lisans programında okumakta olan ve 21 Mayıs 2010 tarihinden sonra mezun olacak adayların 2010-KPSS’ye hangi düzeyde gireceklerine karar verirken bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir."

6-KILAVUZ DAĞITIMI VE SATIŞI YAPILMAYACAKTIR


Kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "Sınava girmek isteyen adaylar, 2010-KPSS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır."

7-ÖSYM SİTESİNDEKİ FOTOĞRAFA DİKKAT

Kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "Başvuru işlemlerini internet üzerinden kendileri yapacak olan adaylardan başvuru ekranındaki fotoğrafı ile bugünkü görünümü arasında, tanınmalarını güçleştirecek derecede fark bulunanlar ile internetteki başvuru ekranında fotoğrafı bulunmayanlar başvurularını mutlaka başvuru merkezlerinden yapacaklardır."

8-YENİ ŞİFRE NASIL ALINIR?

Kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "Yeni şifre edinmek isteyen adayların, nüfus cüzdanları ile şahsen ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarına başvurmaları ve 2,00 TL hizmet ücreti ödemeleri gerekir."


9-BAŞVURU SONRASINDA ÖSYM SİTESİNDEN NELER DEĞİŞTİRİLEBİLECEK?

Kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "Adaylar başvuru işlemini tamamladıktan sonra sınav merkezi tercihlerini, sınavda yabancı dil testi alıp almayacağını, eğer alacaksa sınava gireceği yabancı dili ve ayrıca sınavda katılacakları oturumları 1 Haziran 2010 tarihine kadar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi internet adresinden değiştirebileceklerdir."

10-SINAVDA DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜERECEK

Kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.(3.7.1)"

11-DİPLOMA TARİHİ NE İŞE YARAR?

Kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır."
 
Geri
Üst