2012 İlköğretim Haftası İçin Kutlama ve Tören Programı Örneği

T

TİTAN

Forum Okuru
2012 İlköğretim Haftası İçin Kutlama ve Tören Programı Örneği
İlköğretim Haftası Kutlama Programı 2012


2012 İlköğretim Haftası Kutlama Programı Örneği




Sevgili melekler, bildiğiniz okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Bu haftada günün anlam ve önemini belirten şiirler okunur, konuşmalar yapılır. Daha önce davetiye örneklerini sunduğumuz bu hafta ile ilgili olarak 2012 İlköğretim Haftası Kutlama Programı Örneği sunmak istiyoruz sizlere. Bu örnek öğretmen meleklerimize bir fikir verecektir umuyoruz..:)


ilkogretim_haftasi-99.jpg

1-Açılış Konuşması

2-Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

3-Okul Müdürünün Konuşması

4-Şiir

5-Bir Öğrencinin Konuşması

6-Müzik

7-Şiir

8-Fıkra Ya Da Masal Gibi Eserlerden Oluşan Gösteri

9-Halkoyunları Gösterisi

10-Okula Yeni Katılan Öğrencilere ve Velilere Yönelik Temsili ‘Hoşgeldiniz” Etkinliği

11-Kapanış


Örnek:2

Değerli öğretmenlerim,sevgili arkadaşlar;

Uzun bir yaz tatilinden sonra okulumuzda yeniden buluştuk.Aramıza yeni arkadaşlar katıldı.bizler de geçen yıla göre bir sınıf büyüdük.Bu yüzden hepimiz çok heyecanlı ve sevinçliyiz. Hepiniz Hoş geldiniz!

Buraya İlköğretim Haftası'nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.Bu haftanın amacı,tüm insanlarımızın okur-yazar olmasını sağlamaktır.Çocuklarımıza okulu sevdirmek,okulun ve okumanın önemini herkese sezdirmektir.

-Sizleri,başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenler için 1 dakikalık saygı duruşuna,ardından İstiklal Marşı'nı söylemeye davet ediyorum.

-Şimdi ... eşliğinde Andımızı okuyacağız.

-Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere okul müdürümüz sayın ...'yı davet ediyorum.

-Vali ... kutlama mesajını dinleyeceğiz.

-İl Milli Eğitim Müdürümüz ...'ın kutlama mesajını dinleyeceğiz.

-"Eğitimdir ki bir ulusu ya hür,bağımsız,şanlı,yüksek ve şerefli bir topluluk olarak yaşatır ya da bir ulusu esaret ve sefalete terk eder." M.K. ATATÜRK adlı şiiri inleyeceğiz.

-"İki orduya ihtiyaç vardır:Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu,diğeri milletin geleceğini yoğuran eğitim ordusu." M.K. ATATÜRK adlı yazıyı dinleyeceğiz.

-"Düşününüz ki,bir ulusun,bir toplumun yüzde onu okuma yazma bilir,yüzde doksanı bilmez.Bundan insan olanların utanması gerekir." M.K. ATATÜRK adlı şiiri dinleyeceğiz.

-"Cumhuriyetimize vereceğimiz en büyük armağan,gençlerimizin eğitilmesi olacaktır." adlı şiiri dinleyeceğiz.

-Şimdi de sizler için hazırladığımız şarkıları dinleyeceğiz.

Değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlar; sizler için hazırladığımız program burada sona ermiştir.Hepinize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim.
 
Geri
Üst