2012 moda ve renkler

bernam07

Aktif Üye
Üye
2012 moda ve renkler
[h=1]2012-2013 yıllarına 'doğal renk'ler hakim olacak[/h][h=2]Belçikalı trend tahmincisi Michel Minne, çevre konusunun önem kazanması nedeniyle 2012 ve 2013 yıllarında hazır giyim sektöründe doğal renklerin hakim olacağını bildirdi.[/h]Yapılan açıklamaya göre hazır giyim üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği "Texbridge İstanbul Tekstil ve Aksesuarları Fuarı"nı 3 günde 7 bin 350 yerli ve 1298 yabancı alıcı ziyaret etti.
Fuarın "Impulsive" adlı 2012 sonbahar ve 2013 Kış trendlerinin sergilendiği trend alanı, Belçikalı tasarımcı Michel Minne tarafından hazırlandı.
Dünyanın önemli tekstil fuarlarının trendlerini belirleyen Michel Minne, 2012 ve 2013 yılında çevre konusunun önem kazanması nedeniyle hazır giyim sektöründe doğal renklerin hakim olacağını açıkladı.
Gelecek yıl ve 2013 yılında renklerin doğal tonlara döneceğini ifade eden Minne, bu eğilimle birlikte renklerin başka renklerden etkileneceğini ve başka renkler tarafından kirletileceğini, parlak renklerin toprak tonlarına, parlak kırmızı rengin kiremit rengine, koyu kırmızı rengin bordoya, sarı rengin hardal rengine dönüşeceğini belirtti.
Bunun yanı sıra detaylarda çarpıcı ve parlak renklerin kullanılacağını anlatan Minne, haki rengin detaylarda çok kullanılacağını, renklerin arasında parlak detayların olacağını ifade etti.
Dijital tutkusu giysilere de hakim olacak

Şu an 30'lu yaşlarında olan neslin internet ile büyüdüğünü ve günümüzde bu nesilin tasarımlarının hakim olduğunu anlatan Minne, bu genç nesil tasarımcıların ortaya çıkardığı tasarımların, yabancılaşmış dijital olarak tanımlandığını, yılan derisi, kertenkele derisi, leopar deseni gibi doğal desenlerin, bu neslin dijital tutkusu sonucu pikselleştiğini kaydetti.

Yine teknolojik gelişme ve baskı makinelerindeki gelişmeler sonucunda büyük baskıların da kumaşlarda görüleceğini belirten Minne, bu baskılarda birçok desenin birlikte, iç içe geçmiş şekilde kullanılacağını, günümüzde photoshop da tasarımcılar tarafından daha çok kullanıldığı için "Avatar" filmindekine benzer olağanüstü, renkli, çarpıcı tasarımların ortaya çıkacağını vurguladı.
Tasarımlarda kontrastların kullanılacağını ifade eden Minne, kalın kumaş ve ince kumaşın bir arada olduğu kıyafetler, parlak renk ile mat rengin bir arada kullanıldığı kıyafetlerin moda olacağını kaydetti.
milliyet.com
fft16_mf1726193.Jpeg
 
Geri
Üst