2012 Yeni Volkswagen Passat ve diğer model özellikleri

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
2012 Yeni Volkswagen Passat ve diğer model özellikleri
Arkadaşlarım yeni passat ve diğer modellerde standat olarak verilecek acayip özellikler varmış, herkes soru soruyor bende bi tane yazayım istedim. :D:D
Statik viraj farı efendim şerit değiştirme asistanı yorgunluk tespiti vs vs arka park kamerası neyse ben konuyu verim sizlere daha iyisini konu anlatır bende anlatırım da eksik kalır işte :D:D

Yeni Volkswagen Araba Özellikleri
Volkswagen Sürücülerin rahatlığı ve güvenliği için neredeyse her her detayı düşünmüş.Yeni Volkswagenler Hiçbir yerde bulamayacağınız birçok özelliğe sahip . .İşte Volkswagen’in yenilikçi özellikleri;

Adaptif Hız Sabitleyici
Adaptif Hız Sabitleyici, radar sensörleriyle 200 metreye kadar mesafedeki araçları tespit ederek sürücüyü belirli bir uzaklıkta tutuyor. Eğer sürücü frene basarsa ACC fren kuvvetini %30'a kadar destekliyor.

Şerit Değiştirme Asistanı
Şerit Değiştirme Asistanı, sürücünün kör noktalardaki araçları fark edebilmesini sağlıyor. Arka bölgedeki radar sensörleriyle geride kalan trafiği denetliyor.

Yorgunluk Tespit Sistemi
Saatte 130 km hızla giden bir araçta, sürücü yalnızca 5 saniyeliğine bile gözlerini kapasa, araç 180 metre boyunca kontrol dışı hareket eder. Volkswagen’in Yorgunluk Tespit Sistemi’nde, direksiyon bölgesindeki sensörler 15 dakika boyunca sürücünün tepkilerini izliyor. Sürücü, yorgunluk yüzünden farklı tepkiler vermeye başlarsa sistem bunu otomatik olarak tespit ediyor ve hem görsel hem de sesli olarak sürücüyü mola vermesi için uyarıyor. Böylece direksiyon başında uyumak, Volkswagen sürücüleri için neredeyse imkânsız hale geliyor.

Statik Viraj Farı
Statik viraj farı, karanlık ve virajlı bir yolda seyrederken en keskin dönüşlerde dahi görüş açısını bir an bile kaybetmemeyi sağlıyor. (0-40 km arasında seyahat ederken dönüşlerde veya sinyal verildiğinde otomatik olarak yanar ve gideceğiniz yönü daha geniş bir açı ile aydınlatır.)

TSI ve TDI Motor
TSI ve TDI motor seçenekleri, performans ve ekonomiyi birlikte sunan tek motor teknolojisi..

DSG Şanzıman
Volkswagen’in geliştirdiği 7 ileri vitesli DSG otomatik şanzıman.
Hem otomatik vitesin konforu hem de manuel vitesin dinamizmi bir arada. Türkiye’de ilk kez Volkswagen tarafından sunulan, patenti de Volkswagen’e ait DSG şanzıman teknolojisi, 300 milisaniyede vites değişimi yaparak, geçişleri hissettirmiyor ve manuel vites performansına erişiyor. Aynı zamanda daha az yakıt tüketimi sağlıyor.

WOKS Güvenli kafalık sistemi
Patenti Volkswagen’e ait olan WOKS sistemi ile sürücü ve yolcu için ekstra güvenlik sağlanıyor. "Kırbaç darbesi sendromuna" karşı, boyun ve omurilik zedelenmelerini önlemek amacıyla, kafalıkların içinde yer alan, sertliği optimize edilmiş köpükler, gövde ve başın koordineli olarak yavaşlamasını sağlıyor.

Arka Park Kamerası
Arka logonun içine bir kamera yerleştirdik. Bu kamera en ufak detayları bile içeriye görüntü olarak vererek park etmeyi bir zevk haline getiriyor.

Park Asistanı
Park Asistanı sayesinde park etmek istediğinizde yapmanız gereken tek şey var: Hiçbir şey yapmamak. Siz yalnızca pedalları kullanıyorsunuz, aracınız önce uygun park yerini bulduğunda uyarıyor. Sonra da ortalama 15 saniye içinde kendi kendini park ediyor.

Görsel Park Desteği
Yalnızca Volkswagen'de olan görsel park desteği, ön ve arka park mesafesini grafik olarak radyo ekranına yansıtır ve park etmeyi kolaylaştırır.

Aktif Soğutmalı / Isıtmalı Koltukar
Koltuklar içinde yer alan özel hava dolaşım sistemi sayesinde koltuklar yazın serin, kışın da sıcak.

Kendi Kendini Tamir Eden Lastik
Lastik, 5 cm çapındaki deliklere kadar, içindeki özel polimer sıvı sayesinde kendi kendini tamir ediyor. Bu sayede patlamadan veya değiştirmeye gerek kalmadan yola devam edebiliyorsunuz.
 
Geri
Üst