2014 Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları

Uzman SühaN

Administrator
2014 Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları
tüp bebek ilaç fiyatları,tüp bebek tedavisi maliyeti, 2014 tüp bebek tedavi masrafları,2014 tüp bebek fiyatları hakkında bilgiler

tü.jpg



Tüp bebek tedavisinde anne adayına hangi ilaçların uygun olacağının saptanması için adetin 2 günü yapılan kan testinde yumurtalıkların rezerv durumu değerlendirilir. Şayet anne adayının rezervleri iyi bir durumdaysa, tedavide kullanılacak ilaçların fiyatları 800- 1000 arası farklılık gösterebilir. Yumurta rezervlerinin durumu iyi değil ise, sayısı az ise, anne adayının yaşı ilerlemiş ise, yumurtaların uyarılması için daha fazla ilaç kullanımı gerekmektedir. Bu da ek bir masraf olarak ailenin karşısına çıkar. Tüp bebek tedavisi ilaçları dışında yapılacak masraf, 2000-3000 arası değişebilir. Mikro tese uygulamasının masrafı 2000tl -3500tl arasındadır. IMSI, EMBRİYOSKOP, GEBELİK AŞISI gibi kişiye uygulanacak olan bazı yöntemler, kimi kliniklerde ilave masraf olarak kişiden talep edilebilir. Hastaların bu uygulamalar için ilave ücret ödemeleri gerekip gerekemediğini kesinlikle sorması gerekmektedir.
Burada önemli olan husus tedaviye başlarken toplam ne kadar ödeneceğinin ve bu ücrete nelerin dahil olduğunun net bir şekilde sorgulanmasıdır. Aksi taktirde tedavinin sonunda sürpriz ödemelerle karşılaşmak mümkündür. Kendini kanıtlamış tüp bebek merkezlerinde hastaya tedaviye başlarken işlemler detaylı bir şekilde anlatılır ve kurumsal yapı gereği sürpriz ödemeler ortaya çıkmaz.


İlaçlar, testler gibi ilave gereksinimler de hesaba katıldığında bu fiyat 6000-9000 tl’ye dek yükselebilir. Ultrason muayenesi, yumurtalıkların takip edilmesi için birden fazla kez uygulanır. Olgunlaşan yumurtalar belirlenen gün ve saatte anestezi altında OPU uygulanarak alınır. Ve bu işlem de tüp bebek fiyatlarının içinde dahil olan hizmetlerdendir. Bu hizmetlere, yumurtaların laboratuvar koşullarında döllenmesi (IVF), döllenen embriyoların anne adayının rahmine transfer edilmesi de eklenir.


Özel merkezler de fiyatlar 4250 - 6000 Tl arasındadır.Bir çok merkeze göre Tüp Bebek tedavisi fiyatları değişkenlik göstermektedir

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) 'i e üye olup gidenler
600 TL ila 900 TL daha az ödeyerek aynı tedavileri olabilirler.Türkiyenin bir çok bölgesinde derneğin üyeleri için merkezleri mevcuttur.

Anlaşmalı merkezlerimizi 05414551606 yı arayarak öğrenebilirsiniz.


Tüp bebek fiyatlarının içine dahil olan hizmetler;

Yumurtalıkların takip edilmesi için 2-3 defa ultrason muayenesi,yumurta takibi
Yumurtaların özel kataterlerle alınması ( kısaca OPU denmektedir)
Yumurtaların laboratuar ortamında döllenmesi çalışması (kısaca IVF denmektedir)
Döllenen yumurtaların anne adayına transfer edilmesi dahildir.

Tüp bebekte ilaç fiyatları

Tüp bebek tedavilerinde ilaçların belirlenmesi için anne adayına adetin 2 günü yapılan kan tahlilinde yumurtalıkların rezerv durumu belirlenir. Tüp bebek tedavi ilaçları anne adayının yumurta rezervi eğer iyi durumda ise 750-1000 TL arasında tutabilir. Yumurta rezerviaz ve anne adayının yaşı eğer yüksekse yumurtaların uyarılması için daha fazla ilaca gerek duyulmaktadır. Bu nedenle tüp bebek ilaçları tedavinin haricinde 2000-3000 TL arasında tutabilir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst