2015 Kadir gecesi hangi gün?

Uzman SühaN

Administrator
2015 Kadir gecesi hangi gün?
Tüm duaların kabul olduğu ve yer yüzüne meleklerin indiği mübarek Kadir Gecesi'ne sayılı günler kaldı.


Kadir Gecesi bu yıl 13 Temmuz Pazartesiyi 14 Temmuz Salıya bağlayan geceye denk düşüyor.

Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gece olması sebebiyle çok önemlidir. Kur'anı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. Kadir Gecesi 'nde tüm melekler yeryüzüne iner ve bu gecede edilen tüm dualar kabul olur, tövbe edenlerin günahları affolur.

Kadir Gecesi 'nin önemi Kur-anı Kerim'in indirildiği gece olmasından ileri gelir. Kadir Suresi 'nde bu gece için 'Bin aydan hayırlıdır' denilerek ne kadar önemli bir gece olduğu anlatılmıştır.

Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur'an'ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, 'azamet' ve 'şeref' demektir.



1.jpg






Kadir Gecesi hakkında ayetler

"Gerçek biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl-u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Rûh, Rablerinin izni ile, herbir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selamdır". (Kadir, 97/1-5)

KADİR GECESİ'NİN İSLAMİYETTEKİ ÖNEMİ Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gecedir. Kur'an'da şöyle tanımlanmıştır: "Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." İnna enzelnahu fi leyletil kadr. Ve ma edrake ma leyletül kadr. Leyletülkadri hayrun min elfişehr. Tenezzelül melaiketü verruhu fiha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta madla'il fecr.
 
Geri
Üst