2015 Yılında Doğum İzni Ne Kadar Olacak?

Uzman SühaN

Administrator
2015 Yılında Doğum İzni Ne Kadar Olacak?
2015 doğum izni,2015 doğum izni süresi ne kadar olucak,2015 doğum izni kaç haftaya çıktı,2015 doğum izni hakkında bilgiler



d.jpg







3 çocuk doğurana müjde üstüne müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı kapsamında yapılan çalışmalarda artık sona gelindi. Çalışan çocuk sahiplerine çeşitli ayrıcalıklar sağlanacak ve daha fazla çocuk yapılması için gerekli olan zemin hazırlanacak.

Bu kapsamda;

-Daha önce 16 hafta olan doğum izni 18 hafta olacak.

-İlk doğumda 2,ikincide 4,üçünde 6 ay olmak üzere ‘kısmı çalışma hakkı’ sunulacak.

-3 çocuk yapan anne,1 yıl part- time çalışma hakkı kazanacak.

Yaşlı nüfusun artmaya başladığı istatistikler tarafından malum.Bu gerekçeyle hem yaşlı nüfusun artmasını öncelemek,hem de iş gücü ve genç nüfusu artırmak amacıyla yapılan bu çalışmadaki başlıkları sizin için açıklamaya çalıştık. Pek çok değişiklik ekim ayında, kanun teklifi olarak Meclis’in gündemine gelecek.

DOĞUM İZNİ 2 HAFTA ARTIYOR

Bu konudaki yoğun çalışmalar sonrasında bu tartışmalı konuda karar verilmiş gibi görünüyor. Daha önce 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra olarak sabit belirlenen izin, yeni uygulamayla 18 hafta olup öncesi ve sonrası dağılımı anne tarafından belirlenecek.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUKTA 6 AY

Aileleri ve özellikle anneleri çocuk yapma konusunda en çok düşündüren konulardan biri de doğum sonrası izin konusuydu. Bu konuda da belirli çalışmalar yapılırken çocuk 66 aylık olana kadar kısmi süreli çalışma imkânı sağlanması.

İlk doğumda 2,ikincide 4,üçünde 6 ay olmak üzere ‘kısmı çalışma hakkı’ sunulacak olan kadınlar bu tasarıdan gayet memnun.

TÜP BEBEĞE TEŞVİK YOLDA

Yeni değişiklikte maddi imkânsızlıklarla evliliği düşünmeye bile fırsat bulamayan gençler de düşünülmüş. Belirli yaş aralığında evlenen gençlere düşük faizli kredi, düşük faizli TOKİ evleri seçenekler arasında.
Sıkça uygulanan yöntemlerde tüp bebek konusunda da teşviki artırıcı hamleler düşünülüyor. Tüp bebek deneme sayısının 2’den 3’e çıkarılması gündemde.

İŞSİZLİK FONU KULLANILABİLİR

Yeni değişiklikler sonrasında anne, kısmı sürelerle çalışsa bile tam maaş alacak.Bu maaşın yarısını çalıştığı yerden,geri kalanını ise devletten tamamlayacak.Yarı zamanlı çalışmayı talep eden anneye,süt izni konusunda nasıl bir yardımda bulunulacağı ise merak konusu.
BABA DA YARARLANSIN

Tasarıda babanın da çeşitli hakları bulunacak. Örneğin; yarı zamanlı çalışma hakkında eşlerden herhangi biri kullanabilecek. Eğer tasarı yasalaşırsa, çocuk ilköğretim yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışma mümkün olabilecek. Doğum izni ne kadar olacak yeni yasaya göre bilgi verdik.
 
Geri
Üst