2017 Kadir gecesi ne zaman ?

Melis ank

Aktif Üye
Üye
2017 Kadir gecesi ne zaman ?
Kadir gecesi yaklaşıyor. Ramazanı şerifin en kıymetli ayıdır. Bu kutsal gebe de Kuranı kerim peygamber efendimize indirilmiştir.Bir çok alim kadir gecesini mevlid kandilin den sonra en kıymetli gece olarak bildiriyor.Bu mübarek gece o kadar hikmetlidir ki tüm müslümanlar bu geceyi ibadetle mutlaka geçirmelidir. Kadir gecesin de mutlaka Kadir suresini okumak gerekir.

kadir gecesi.jpg





Kadir gecesin de kadir suresini okumak Başka bir zaman Kuranı kerimi hatim etmekten daha seveptır.Kadir gecesinin hangi gece olduğu, kesin olarak belli değildir. Bir hadisi şerifte Kadir gecesini ramazanın son on gününde arayın diye buyrulmuştur. Diğer bir hadiste ise Kadir gecesini, ramazanın son on gününün 21, 23, 25, 27 ve 29 gibi tek gecelerinde veya ramazanın son gecesinde arayın denmiştir.Bu kutsal gecede bol ilmihal okumalı,kaza namazı kılmalı,kuranı kerim okumalı bol tövbe ve dua edilmelidir.Bu yıl Kadir Gecesi, 21 Haziran 2017 Çarşamba gününe denk gelmektedir.



Kadir Suresi'nin Türkçe Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahîym
1. İnnâ enzelnâhü fî leyletil kadr

2. Ve mâ edrâke mâ leyletül kadr

3. Leyletül kadri hayrum min elfi şehr

4. Tenezzelül melâiketü ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim min külli emr

5. Selâmün hiye hattâ matleil fecr

Kadir Suresi'nin Türkçe Meali (Anlamı)

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

1. Doğrusu Biz, onu Kadr gecesinde indirdik.

2. Kadr gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?

3. Kadr gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.

4. Melekler ve Rûh, o gece Rablarının izniyle her iş için iner de iner.

5. O, tanyeri ağarıncaya kadar bir selâmettir.

Ayrıca kadir gecesin de 3 defa La ilahe illallah demek lazımdır. 1. La ilahe illallah diyenin bütün günahı bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer.



KADİR GECESİ MESAJLARI




Bugün unuttuğum kişileri hatırladığım gün değil, çok sevdiğim kişileri dua ile andığım özel bir gündür. 'Ben beni seven ümmetimi almadan cennete gitmem' diyen bir Peygamberin (s.a.v) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile kandilimiz mübarek olsun.

Irmak vadiden, sevda denizden, dua yürekten kopar gelir. Yüreğimdeki duaya ortak ettim seni. Sende dualarından mahrum etme beni. Dostun hası huzur verir, muhabbeti ömür verir, yüzündeki tebessüm cemali Resul'den gelir. Rabbim ömrüne ömür, gönlüne huzur versin. Kadir geceniz mübarek olsun.

Rabbim dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullarından eylesin inşallah. Hayırlı Kandiller.

Rabbim dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullarından eylesin inşallah. Hayırlı Kandiller.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.Kandiliniz Kutlu olsun.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere.
 
Geri
Üst