2019 gıda trendi pegan diyeti nedir ?

Uzman SühaN

Administrator
2019 gıda trendi pegan diyeti nedir ?
Kilo verme sürecinde, muhtemelen Keto diyeti , detoks gibi çok sayıda diyetle karşılaşıyorsunuz . Ancak bunların hiç biri vücudunuza fazladan kilo vermenize yardım etmede etkili olmadıysa, sizin için tam bir çözümümüz olabilir: Tamamen yeni Pegan diyeti vegan ve paleo diyeti nin bir kombinasyonu. Yukarıda belirtildiği gibi, diyet paleo ve vegan diyetinin bir karışımıdır.Diyetimize çok fazla bitki bazlı ürün dahil etmek demektir. Son trend diyetler arasında yer alan pegan diyeti kilo vermenizin yanında sağlığınız açısından bir çok fayda da sağlıyor. Pegan diyetindeyken, eti (veya diğer hayvansal ürünleri) iyi karbonhidrat alımını sınırlamak zorunda kalmazsınız . Pegan diyeti, bitki kaynaklı ve hayvansal gıda kaynakları arasında bir denge kurmanıza yardımcı olan bir Paleo vegan diyetidir.



pegan diyeti nasıl yapılır.jpg





Pegan diyeti,paleo veya vegan diyetinden daha esnektir. Bununla birlikte, çeşitli yiyecekleri ve yiyecek gruplarını önermemektedir. Pegan diyetinde tipik olarak kaçınılan yiyecekler şunlardır: süt, glüten taneleri ve glütensiz tahıllar - az miktarda glütensiz tahıllara ara sıra izin verilebilir, baklagiller, şeker, rafine yağlar ve gıda katkı maddeleri. Vücudunuzdaki artan kan şekeri veya iltihaplanma riskinin algılanması nedeniyle bu gıdaların çoğundan kaçınılır. Meyve ve sebzeler, Pegan diyetindeki ana besin kaynağıdır. Ayrıca sağlığınıza katkıda bulunan çeşitli vitaminleri, mineralleri ve diğer besinleri içerir. Meyve ve sebzeler lif bakımından zengin olduğu için kilo kaybı, kilo yönetimi ve oksidatif stresi uzak tutmada son derece etkilidirler. Pegan diyeti ayrıca, kolesterol yönetimi, kan basıncı yönetimi kalp sağlığını iyileştirmek için doymamış yağların ( diyetin bir diğer önemli özelliği ) tüketimine izin verir. Pegan diyeti, bireyin sağlığı için en iyi olduğu düşünülen bütün yiyecekleri tüketmeyi vurgulamaktadır.



Anabolik Diyet Nedir ? Anabolik Diyet Nasıl Yapılır ?







Pegan Diyet Kuralları



Pegan diyeti, obezite ve obezite ile ilgili hastalıklarla mücadeleye yardımcı olduğu söylenen Paleo ve vegan diyetlerinin bir kombinasyonudur.Her yemek grubu sizin için önemlidir. Pegan diyeti, sadece vegan veya sadece Paleo diyetini izleyerek elde edemediğiniz beslenme dengesini elde etmenize yardımcı olur.


Düşük GL Gıdaları Seçin - Glisemik İndeks (GI), kandaki glikoz seviyesini yükseltirme kabiliyetine bağlı olarak bir gıdaya verilen sayıdır . Bir gıdanın glisemik yükü (GL) glisemik indeksinin karbonhidrat içeriği ile çarpılmasıyla hesaplanır (porsiyon boyutu glisemik yükte de dikkate alınır). Bir gıdanın GI değeri ne kadar düşük olursa, glikoz miktarı o kadar düşük olur, yemek tüketiminden sonra yükselir.

Tüketin: Fındık, baklagiller, sebzeler, düşük GI meyveleri, siyah kahve ve yeşil çay gibi yiyecekler.

Sağlıklı Yağlar Tüketin - Sağlıklı yağlar tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlardır. Enflamasyonun, inflamasyonun yol açtığı kilo alımının ve kardiyovasküler hastalıkların azalmasına yardımcı olurlar .

Tüketin : Yağlı balıklar (uskumru, somon ve ton balığı), avokado, fındık, tohumlar, zeytin yağı, avokado yağı ve keten tohumu yağı.

Sebze tüketin - Sebzeler, sağlığınızı iyileştiren ve sizi çeşitli hastalıklardan koruyan diyet lifleri, vitaminler, mineraller ve diğer bitkisel besinlerin harika kaynaklarıdır .Tabağınızın % 75-80'ini sebzelerle doldurun. Farklı renkli (çoğunlukla koyu renkli) sebzeler tüketin.

Tüketin: Pancar, havuç, lahana, ıspanak, kırmızı dolmalık biber, mor lahana, yeşil soğan, kabak ve yeşil biber.

Et Kısmının Kontrol Edilmesi - Pegan diyeti et tüketilmesine izin verir, fakat çok fazlası zararlı olabilir. .

Tüketin: Bir tabak sebze ve et tüketiminizi kontrol edin.
Süt tüketimi yok - Hem vegan hem de Paleo diyetleri süt tüketimini önermez. Bu nedenle, Pegan diyeti sırasında süt içmekten kaçının.

Tüketin: Süt yerine taze meyve suyu ve zeytin / hindistan cevizi yağı.

Baklagil Tüketimini Sınırlayın - Mercimek, yer fıstığı, fasulye ve bakliyat gibi baklagiller sınırlı olmalıdır. İyi bir protein kaynağı olmalarına rağmen, onları günde bir bardakla sınırlamak sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilir ve diyabet riskini azaltabilir.

Tüketin: Protein kaynağı olarak yumurta, balık, mantar ve et.

Tam Tahıllardan Kaçının - Kepekli tahıllardan uzak durmak ve glütensiz kalmak kan şekeri seviyenizi kontrol altında tutmanıza ve otoimmün hastalık riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Tüketin: Tahıl yerine bir sürü sebze ve et.

Şeker Tüketimini Azaltın - Rafine şeker ve yapay tatlandırıcılar diyet çizelgenizin dışında olmalıdır. Daha sağlıklı şeker seçeneklerini tercih edin ve bazen ve sadece sınırlı miktarlarda şekerli muamelelere maruz kalın.

Tüketin: Bal, akçaağaç şurubu ve hindistancevizi şekeri sınırlı miktarda.

GDO ve Kimyasallara Hayır Deyin - Genetiği değiştirilmiş yiyeceklerden, katkı maddesi içeren yiyeceklerden, koruyucu maddelerden, yapay renk ve lezzet verici ajanlardan ve böcek ilacı, hormon ve antibiyotik yüklü yiyeceklerden kaçının.

Tüketin: Yerel pazardaki yiyecekler veya GDO olmayan, organik, yiyecekler i tercih edin.

Balık tüketimi : GDO'lu olmayan ve antibiyotik ve hormon içermeyen protein kaynaklarını tercih etmek için, vahşi balıkları seçin.

Tüketin: Biftek, otla beslenen kuzu pirzolası / kebaplar ve yabani yakalanmış somon veya ton balığı.


Sağlıklı nasıl kilo verilir ?







son trend diyetler.jpg






Pegan Diyet - Yiyeceklerin Listesi



Sebzeler - Pancar, havuç, lahana, ıspanak, kırmızı dolmalık biber, mor lahana, yeşil soğan, kabak, yeşil biber, turp yeşillikleri, pazı, roka ıspanak , şalgam, karnabahar, brokoli ve domates.

Meyveler - , erik, nar, ananas, ve şeftali.

Protein - Otla beslenen hayvan etleri, vahşi balıklar, mantar ve yumurta.

Fındık ve Tohumlar - Ceviz, badem, antep fıstığı, çam fıstığı, pepita, keten tohumu ve ayçiçeği tohumu.

Yağlar - Zeytinyağı, hindistancevizi yağı, avokado, fındık ve fındık yağı.

İçecekler - Su


Sağlıklı bir ağırlık için sağlıklı beslenme önerileri







Pegan diyetini mümkün olduğunca uzun süre takip edebilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için diyetinizi bir yaşam tarzı yapmalısınız .Pegan diyeti, yalnızca kilo vermenize yardımcı olmayacak aynı zamanda fiziksel ve zihinsel sağlığınızı da iyileştirecek . Pegan diyeti, paleo diyetinin ve veganizminin bazı prensiplerini bir araya getirir ve bitki bazlı bir beslenme tarzı belirler.Diyettekiler sebze, meyve, kuruyemiş, tohum, et, balık ve yumurta ve süt, tahıl, baklagil, şeker ve işlenmiş yiyeceklerden kaçınırlar.Paleo ile veganı birleştirerek ne elde edersiniz ? Popüler bir beslenme planı sağlıklı bir yaşam tarzı. Pegan diyetinin ana odak noktası olan meyve ve sebzeler, sağlığınıza katkıda bulunabilecek çeşitli vitamin, mineral ve diğer besinlerden oluşur. Meyve ve sebzeler de lif bakımından zengindir. Bütün bunlar kilo yönetiminde ve oksidatif stresi minimumda tutmada yardımcı olur.





pegan diyeti ile zayıflama.jpg




Doğru türdeki yağları yiyin. Kanola, ayçiçeği, mısır ve özellikle soya yağı gibi bitkisel yağların çoğundan uzak durun, bu şimdi kalorilerin yaklaşık yüzde 10'unu oluşturur. Bunun yerine omega 3 yağlarına, fındık, hindistancevizi, avokado ve otlarla beslenen ya da sürdürülebilir şekilde yetiştirilmiş hayvanlardan elde edilen doymuş yağa odaklanın.Çoğunlukla sebzeleri yiyin. Bu, diyetinizin ve tabağınızın yüzde 75'i kadar olmalı.Fındık ve tohumlara odaklanın . Protein, mineral ve iyi yağ doludurlar ve kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltırlar.Süt ürünlerinden kaçının. Glütenden kaçının .Glütensiz kepekli tahılları az miktarda tüketin. Herhangi bir tür tahıl Paleo diyetinde yasaklanmış olsa da, tam tahılların uzun süreli sağlık yararları olabilir. Önemli olan, aynı zamanda glüten içermeyen kan şekerinizle oynamayan tahılları yemektir. Quinoa, yulaf ve siyah veya yabani pirinç hepsi iyi seçeneklerdir.



Pegan diyeti, sağlıklı bir beslenme planı oluşturmak için paleo ve vegan diyetinin temel prensiplerini birleştirir. Pegan diyeti çoğunlukla az ve orta miktarda et, bazı balıklar, kuruyemişler, tohumlar, tam tahıllar, baklagiller ve sağlıklı yağlar içeren, ancak yağ, süt ürünleri, glüten, şeker ve rafine olmayan bol miktarda sebze ve meyveden oluşur.
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek, büyük ölçüde ne yediğinize bağlıdır. Hangi diyetin belirli vücut tiplerimize uygun, hangilerinin zararlı olduğunu asla bilemeyiz.Bu nednele bir diyetisyene danışmadan her hangi bir diyeti uygulamayın.Pegan' diyetinin ardındaki temel fikir, işlenmiş yiyecekleri günlük yemeklerden atmak. Bu yüzden diyet şeker ve nişastayı dışlayan ve bitkisel gıdaların yanı sıra hayvansal gıdaları da içermek zorundadır. Bu diyet, vegan diyeti kadar kısıtlayıcı değildir.Pegan diyeti, Paleo ve vegan diyetlerinden farklı unsurları birleştiren yaklaşımdır .Pegan diyetinin en büyük avantajı Paleo veya vegan alternatiflerinden biraz daha az kısıtlayıcı olmasıdır.


Ayrıca, Pegan diyeti temel olarak bitki bazlı olduğundan, vücudunuzu sağlıklı tutmak için çok çeşitli besinler sunar. Organik, kaliteli sebze ve meyveler mükemmel kalsiyum, lif, folat ve tonlarca diğer hayati vitamin ve mineral kaynaklarıdır.Organik, kaliteli yiyeceklere yapılan vurgu başka bir şeydir.Pegan diyeti zararlı böcek ilaçları, antibiyotikler ve diğer tehlikeli kimyasallar içermeyen yiyecekleri seçmenizi tavsiye ediyor. Son olarak, Pegan diyeti etik nedenlerden dolayı hayvanları yememeyi tercih eden veganları barındırmaz. Bu grup için uygun bir alternatif değil, çünkü hayvanlar ve hayvansal ürünler içeriyor.Pegan diyetinin temeli daha basit, doğal besinler yemek ve işlenmiş besinlerden uzak durmaktır. Hem Vegan hem de Paleo diyeti, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için genellikle iki mükemmel seçenek olarak kabul edilirken, bir çok insan şu anda bu iki diyetin en iyi öğelerini bir arada birleştiren bir Pegan diyetine yönelmektedir. Bu diyeti uygulamadan önce mutlaka diyetisyene danışmanızı öneriyoruz.
 
Geri
Üst