7-8 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olur?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
7-8 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olur?
7-8 Aylık Bebek Beslenmesi- Bebeğiniz artık ek gıda ile ilk kez karşılaşmış olan ayları atlatmıştır. Artık yoğurda meyve ve sebzelerin bir kısmına alışmış durumda bebeğiniz 5-6 aya göre daha iyi durumda alışmış olduğunu söyleyebiliriz bebeğiniz için. Ek gıdaya geçiş biraz zevkli heyecan verse de biraz zor geçmiş olabilir bazıları için. Bazı kurallara uyduğunuz sürece aslında bu zor süreci kolayca atlatabilirsiniz. Öncelikle ek gıda sürecinden önce iyi bilgilenmeli ve bebeğinizi iyi tanımaya çalışmalısınız. Ek gıdaya geçiş süreci için tabii ki öncelik doktorunuzun önerilerine kulak vermek olmalı sonrasında bizim gibi çocuk yetiştirmekte olan tecrübeli annelerin tecrübelerinden de faydalanabilirsiniz. Yanlış bir şeyi çocuğumuza da yapmadığımız gibi kimsenin çocuğu için de önermeyiz tabii ki.

7-8 aylik bebek beslenmesi.jpg


Ek gıda sürecine başlarken 3 gün kuralı diye bir kural vardır. Bu bebeğinizi daha iyi tanımanızı ve onun besinlere olan alerjik reaksiyonlarını da izleyebilmenize olanak sunar. 3 gün bekleme kuralında aslında ilk kez ek gıdaya geçenler için önemli bir yol göstericidir. 3 gün kuralı ilk kez vereceğiniz bir besini üç gün hep aynı besini vererek bebeğinizde alerjik reaksiyon oluşturuyor mu bakabilirsiniz. Tabii artık sizin bebeğiniz 7-8 aylık olduğundan dolayı muhtemelen çoğu sebze meyveye de alışmış olacak. Bebeğiniz için her şeyin en iyisini düşünüyorsanız bu değerli zamanlarda ona oldukça çok zaman ayırmalısınız. Boş kalorili yiyecekler yerine beslenme düzeni doğru olan bir beslenme programı çıkarmalısınız. Emin olun ki bu aylarda nasıl alıştırırsanız bu tüm hayatında etkili olacaktır minik bebeğinizin. O yüzden her sebzeden meyveden yoğurdunu zamanlı ve yeteri kadar vermelisiniz ki bu tatlara aşina olsun.

Ek gıda olayında hiç bir anne başarısız olmamıştır ama doğru olan onun o öğün tıka basa doymak yerine o sebzeden yeteri kadar alması önemlidir zorlama kesinlikle kabul edilemez inanın zorladığınızda çocuğun daha fazla inatlaştığını istemediğini göreceksiniz. 2 kaşık yesin ama temiz olsun amacınız olmalı. Su tüketimi yine ek gıdaya geçiş olduğundan dolayı önemlidir. Su alımı için bebeğin istemesini beklemeyin zaten bu aylarda bebek su diyemeyecektir. Özellikle 8. aya giren bebekler için yumurtanın beyazını tatma zamanı gelmiş oluyor artık. Ben özellikle 6. aydan itibaren artık mama sandalyesini önerebilirim anneler için bebeğiniz rahat bir şekilde oturabilecektir. Ayrıca siz de mama sandalyesinde daha rahat besleyebilirsiniz bebeğinizi. Bebeğinizin hala anne sütüne ihtiyacı var eğer sütünüz devam ediyorsa emzirmeye devam. Hanımlar size kilo aldıran bebeğinizin de çok hoşuna gidecek bir tarif vereyim mi ne dersiniz. 7-8 aylık bebeklere rahatlıkla verebilirsiniz. Özellikle artık havuç elma gibi besinleri çiğ olarak bebeğinizin eline verip kendinin yemesini sağlayabilirsiniz.

7-8 aylik bebelere sebze puresi.jpg


Türlü Muhallebi
Bebeğiniz inek sütü tüketemediği için bunu devam sütü ile yapıyorsunuz. Bebeğinizin ayına uygun olarak doktorunuzun da önerdiği bir devam sütü ile hazırlayabilirsiniz. Bebeğinizin yeme durumuna göre 120 cc ya da 150 cc hazırlayabilirsiniz. Bir kase içine bebe bisküvü ya da evde kendiniz özel yaptığınız bisküviden koyabilirsiniz devam sütünün bir kısmı ile ıslatıyorsunuz. Diğer yandan küçük bir cezve ya da tencerede devam sütünün yarısına 2 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip muhallebi pişiriyorsunuz. Ezdiğiniz bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırıyorsunuz. Soğuduktan sonra ise içine muz çilek ya da ceviz ezip ekleyebilirsiniz. Bunu ben ikizlerime hala yaparım arada çok beğenerek yerler. Buradan da farklı muhallebi tariflerine ulaşabilirsiniz.

Kahvaltı Karışımı Tarifi
Aslında kahvaltının ayrı ayrı verilmesi tattırılmasından yanayım ama ben yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı labneyi karıştırıp verirdim yumurtanın sarısını ilk zamanlar yiyemiyorlar çünkü siz de böyle bir karışım yapabilirsiniz. Hanımlar buradan bebeğiniz için kahvaltı alternatifleri bulabilirsiniz. Bebeklerin 6. aydan itibaren tahıllara da ihtiyacı vardır. Tam buğday unu ile yapılmış yine çavdar ya da yulaf kepek ekmekleri marketlerde çokça yer almakta ama katkısız sağlıklı temiz undan siz evde yaparak bebeğinize daha faydalı bir şey yapmış olabilirsiniz. Böylece bebeğinizin tahıl ihtiyacı ekmek ile sağlanmış olur.
 
Geri
Üst