AÇ KALMADAN ZAYIFLAMAK

pinar okul

Üye
Üye
AÇ KALMADAN ZAYIFLAMAK
Arkadaşlar spor yapmak vücudumuzu rahatlattığı gibi gelişimini de sağlar. Spor yaparken amacımıza göre kimi insanlar zayıflamak için, kimi insanlar daha yapılı ve iri gözükmek için, kimileri de fit ve ince bir vücuda sahip olmak için kendilerini spor salonlarına, parklara, sahil kenarlarına atar. Fakat tüm bu amaca ulaşma telaşı nedeniyle beslenme konusu ikinci ve hatta üçüncü plana atılır. Özellikle bayanlar zayıflamak için türlü yollara başvurur. İlaçlar, çaylar hatta en kötüsü olan aç kalmak gibi türlü denemeler yaparlar. Bugün başlığımda da belirttiğim gibi bu zayıflama işini aç kalmadan da sağlıklı bir şekilde nasıl yapacağımızı sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

^05EC9C12A60B889C049EDBD13D078976F8CAB0B5C3016AE3C0^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg
^2772F07FB4E12D8E0CD0A4349B46A114929C4CCE463D0BA0F3^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg
^06E84CC2F76F188BA9747B14BADC35DC57F375753E2BF77D68^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg

Öncelikle diyet yaparken kendimizi bir disiplin programına sokmamız gerekiyor. Antrenman zamanlarımız, beslenme ve dinlenme zamanlarımız bizim için çok önemli olduğundan tüm bunları belirli bir plan üzerinden yapmamız gerekiyor. Zayıflamak için metabolizmamızı sürekli aktif tutma konusunda anlaşmamız gerekiyor çünkü metabolizma çalıştıkça yağ yakımı gerçekleşmiş olur fakat bu her önümüze geleni yememiz anlamına kesinlikle gelmez. Sabah, öğle, akşam besin saatlerini tam olarak oturtmamız gerekiyor unutmayın bize kilo aldıran bu besin saatleri aralarında aldığımız ekstra besinlerdir. Örneğin sabah kalktığımızda öncelikle içeceğimiz bir bardak soğuk su kan dolaşımını hızlandırır ve enerjik hissetmenizi sağlar daha sonra haşlanmış yumurta sizi tok tutmak için birebirdir bunun yanında 3 kaşık yulafı light süt ile birlikte tüketebilir hatta içine kuru incir, kayısı gibi besinlerde ekleyebilirsiniz.
^C3D8BE8261EFF50258942FE57FAFF4F382538D5DE7EA2B6E86^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg
^286E879858D37AE602C226021FF02CBC3E011F80E044947CF8^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg
^7115241E51C58A3A5683A390E6808FF33A522AF1DF7FD75DC1^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg

Yulaftan vücudumuz için gerekli olan lifi yumurtadan ise proteini almış olacağız bunların yanına domates, salatalık, lor peyniri ve tam buğday ekmeğini de ekleyebilirsiniz. Bu mükemmel kahvaltı sizi öğle yemeğinize kadar tok ve enerjik tutacaktır. Öğle yemeğinde ise fazla yağlı ve hamur işi içeren besinlerden uzak durduğumuz sürece istediğinizi yiyebilirsiniz çünkü öğle vaktinden akşama kadar gerek iş yerinde olsun gerekse sıradan telaşlardan dolayı öğle besinimiz vücudumuzdan çıkacaktır. Akşam ise yine fazla aşırıya kaçmadan besinler tüketmeliyiz örneğin bir haşlanmış tavuktan bir parça salatanıza katabilir veya yağ oranına dikkat ederek kendinize sebzeli bir haşlama yemeği hazırlayabilirsiniz.
Tüm bu besinler arasındaki zamanlarda meyve tüketmenizde hiçbir sakınca olmadığı gibi su tüketmekte yararınıza olacaktır. Herkese mutlu sağlıklı günler.
 
Yıllardır kilolarıyla başı dertte olan bir insanım. Birçok diyet uyguladım. Birçok ürün kullandım. Kaç kez kilo verip tekrar geri aldım artık hatırlamıyorum. 2 ayda 20 ay kilo verdikten sonra artık bir daha kilo almam deyip düzensiz beslenmeye başladığımda kısa sürede verdiklerimi geri almaya başladım. Şu an yine kiloluyum ve tekrar diyete başlıcam.


Şekeri hayatımdan çıkardıktan sonra kilo verişim hızlandı. Ve tabi ki bir de beyaz ekmek. Kaldı ki ben ekmeksiz yaşamayan biriyim ama diyet yaptığım dönemde çavdar ya da kepek ekmeği dışında yemiyorum. Başarısızlıklarla dolu diyet programlarımdan sonra anladığım tek şey, ideal kiloyu koruyabilmek için düzenli beslenme sürekliliği şart!!!!
 
Tek şekeri günlük yaşamadan çıkarmakla malesef kilo verilmiyor. Dengeli , düzenli ve kararında yiyerek ancak fazla kilolar dan kurtulmak mümkün. Şekeri hayatından çıkarıp lıkır lıkır cola, meyve suları ve tatlı tüketenler var. Ondan sonra vay efendim ben niye kilo vermiyorum. Sofrada mide tıka basa doyurulmayacak. Her şeyden yiyilecek ama azar azar .İşte o zaman ideal kiloya ulaşmak mümkün .
 
Arkadaşlar zaten düzenli egzersiz yaparak zayıflamaya çalışıyorsak zaten aç kalmamamız lazım ki zayıflamak için egzersizin de şart olduğunu düşünenlerdenim ben. Düzgün beslenmeden gidilen antrenmanlarda baş dönmesi, tansiyon düşüşleri falan olabiliyor Allah korusun bayılmaya kadar gider bu böyle o yüzden mutlaka ve mutlaka bence de tok tutan besinleri tüketmek çok önemli sabah kahvaltılarımda yumurtayı hiç eksik etmiyorum yemeklerimin yanında da mutlaka yoğurt oluyor.


İş yerine de tavuklu salata götürmeye başladım çünkü asıl diyet programını oradaki öğle aralarımda bozuyorum maalesef yaptıklarımı bu yazıda da görünce moralim yerine geldi açıkçası hep yanlış mı yapıyorum acaba diyordum kendi kendime çok teşekkür ederim paylaşım için.
 
Tek şekeri günlük yaşamadan çıkarmakla malesef kilo verilmiyor. Dengeli , düzenli ve kararında yiyerek ancak fazla kilolar dan kurtulmak mümkün. Şekeri hayatından çıkarıp lıkır lıkır cola, meyve suları ve tatlı tüketenler var. Ondan sonra vay efendim ben niye kilo vermiyorum. Sofrada mide tıka basa doyurulmayacak. Her şeyden yiyilecek ama azar azar .İşte o zaman ideal kiloya ulaşmak mümkün .
Merhaba
Kilo vermeye çalışıyor musunuz
 
Geri
Üst