Acayip Pratik Bilgiler..

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Acayip Pratik Bilgiler..
Mutlaka işinize yarayacak bir pratik bilgi bulacaksınız.Hem pratik olacaksınız,hem de zamandan kazanacaksınız.Hadi okuyun bakalım meleklerim.Kolay gelsin:)



1) Çoraplarinizi çamasir makinesine koymadan önce çengelli igne ile birbirlerine tutturursaniz kaybolmadiklarini göreceksiniz.

2) Kadife ve ipekli elbiselerinizi buharli bir banyoya asin. Buhar onlarin tüm kirisikliklarini alacaktir.

3) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

4) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi s1kiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun. Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

5) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

6) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

7) Evinizde hayvan besliyorsaniz ve bunlarin tüyleri koltuklariniza, kanepelerinize bulasiyorsa elinize yapiskan bir bant sarin ve tüylü olan yerlerde gezdirin.

8) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

9) Yeni yikanmis nemli halinizin üzerine mobilyalarinizi koymadan önce ayaklarinin altina biraz alüminyum folyo koyun. Böylece izlerin çikmasina engel olacaksiniz.

10) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.

11) Tahta salata kaplarinizi suyun içerisinde bekletirseniz çatlarlar. Bunu önlemek için kullandiktan sonra bekletmeden yikayip, kurulayin. Böylece tahtalarin bozulmalarini önlemis olursunuz.

12) Çocugunuz için bir parti vereceginiz zaman süslü bardaklari su sekilde yapabilirsiniz. Bardaklarin agzini önce yumurta akina batirin. Daha sonra renkli pasta sekerinin içerisine batirip kurumasini bekleyin.

13) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

14) Çekmecelerinizin raylari takilip kolayca kapanip açilmiyorsa biraz sabun sürün. Rahatça açilip kapandigini göreceksiniz.

15) Radyatörlerinizin arkasina alüminyum folyo yapistirirsaniz, sicakligin duvardan disari degil odanin içerisine yansimasini saglamis olursunuz.

16) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

17) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

18) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

19) Saglikli dislere sahip olmak istiyorsaniz günde iki kez 150 gr yagsiz peynir tüketin. Peynirdeki kalsiyum diyetini kuvvetlendirir, disleri saglamlastirir

20) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir

21) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin.

22) Eger cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kasigi bal veya bademyagi karistirip yüzünüze sürün. Bir kaç dakika bekleyip ilik su ile yikayin.

23) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.

24) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.

25) Duvar kagitlarini yenilemek istediginizde eski kagitlari çikartmak her zaman sorun olur. Ilik su dolu bir kaba bir miktar bulasik deterjani dökün ve karisima batirdiginiz sünger ile duvar kagitlarini silin, kolayca çikacaklardir.

26) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir.

27) Büyüme çaginda yaninda sigara içilen çocuklarda kulak enfeksiyonlarina daha çok rastlandigi saptanmistir.

28) Yiyecek satin alirken mutlaka etiketlerini okuyun. Kilo verme savasinda maglup olmak istemiyorsaniz kalorilere ve yaga karsi tetikte olun.

29) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

30) Hizli kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayiflamaya karsi direncini arttirir ve giderek kilo vermeniz zorlasir. Metabolizma alt üst olur.

31) Rasgele diyet, rasgele saglik yani sagliksizlik demektir. Sagliginizi hafife almayin ve rasgele diyet yapmayin.

32) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz.

33) Bir büyük sogani rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karistirin. 48 saat bekletin, surup haline geldiginde öksürügü ve soguk alginligi olan hastaya sabah aksam bir çorba kasigi içirin. Soganin içerdigi yaglar öksürügü durduracaktir.

34) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

35) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.

36) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.

37) Yumurtalarin haslanirken çatlamamasi için, kaynatma suyuna bir çorba kasigi sirke koyun.

38) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.

39) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

40) Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayin.

41) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.

42) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

43) Sarimsak dograrken biçaga yapismasini istemiyorsaniz, kesme tahtasina biraz tuz serpistirin.

44) Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabinizi seffaf bir torbanin içerisine geçirirseniz, onu kirletmemis olursunuz.

45) Eger tencere kapaginizin tutacagi kirildiysa onun yerine sarap mantari geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izolasyon.

46) Hazirladiginiz soslarda harika tatlar olusturmak için soya ve susam yagi kullanabilirsiniz. Ancak bu yaglarin yüksek isida pisirilmesi dogru degildir

47) Pasta yaparken kati yag kullanacaksaniz onu rendenin kalin tarafi ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay islenir

48) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi ko***** muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.

49) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

50) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.

51) Bakir esyalarinizin parlamasini istiyorsaniz, onlari sirke ya da limon ve tuz ile ovun

52) Ahsap esyalarinizi temizlemek için sirke ve zeytinyagi (bir kaç damla)karisimi hazirlayin. Esyalariniz hem temizlenecek hem de parlayacaktir

53) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

54) Elbisenize sakiz yapisirsa, naylon torbanin içerisinde buzluga koyun. Bir saat bekletin ve çikartin. Kolayca çikacaktir.

55) Haliya sakiz yapisirsa üzerinde buz torbasi gezdirin.

56) Eger galeta ununuz bittiyse ve ekmeginiz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceginiz kornfleksler ayni islemi görecektir.

57) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

58) Sert etlerinizi esit miktarda sirke ve sivi yag içerisinde bekletin Yumusadigini göreceksiniz.

59) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.

60) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

61) Firin torbasinda tavuk pisirirken; malzemeleri doldurdugunuz firin torbasinin üzerine bir kaç delik açin. Böylece daha çabuk ve iyi piser.

62) Ayrica firin torbasinin içerisine bir kaç dis sarimsak koyarsaniz lezzetine doyum olmaz.

63) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

64) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin. Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.

65) Satin aldiginiz havucun yapraklarini atmayin, salatalarinizda kullanin. Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur.

66) C vitamini isi ile çok çabuk kaybolur. Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin.

67) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.

68) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
 
Geri
Üst