Açlığı azaltmak için neler yapılabilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Açlığı azaltmak için neler yapılabilir ?
Sağlıklı beslenme tamamen kalori sayma ile ilgili değildir. Besleyici yiyecekler anahtardır.Gün boyunca az miktarda sağlıklı yiyecekler yemek, isteklerinizi engellemenin, açlığı sınırlamanın ve fazla yemek yemekten kaçınmanın en iyi yoludur. Açlığı gidermek için ne yapmalı ? Sağlıksız atıştırmanın günlük enerji alımının üçte birine katkıda bulunup kilo alımına neden olduğu biliniyor.Yüksek kalorili, tuzlu ve şekerli atıştırmalıklar diğer sağlık sorunlarına da katkıda bulunur.Protein, lifli karbonhidrat ve sağlıklı yağlar 100 kalorinin altındaki zengin aperatifler tüketebilirsiniz.Bu makale de ; Açlığı hissetmemek için ne yapmalı , açlığınızı önlemeye ve sizi daha uzun süre tok tutacak besinlere değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..



açlığı bastıran yiyecekler diyet.jpg





Sağlıklı bir diyet, yaşınıza, cinsiyetinize ve yaşam tarzınıza bağlı olarak kilo vermenize veya korumanıza yardımcı olur. Günümüzde bir çok insan fazla kilosundan müzdariptir. Fazla kilolar, obezite bir çok sağlık problemine zemin hazırlıyor. İyi bir kolouyu sağlamak, sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçiyor. Ayrıca öğünler atlatılmamalı her öğünde çeşitli beslenmek esas olmalıdır. Bir çok insan bir öğlen yemeği sonrasında tekrar bir açlık dürtüsü yaşayabilir. Bu açlık sizi sağlıksız atışmalıklara yönlendirebilir. Sonuç itibari ile sağlıksız paketlenmiş atıştırmalıklar fazla kiloya neden olabilir. Şimdi sizlere açlığı bastıran yiyecekler diyet hakkında bilgiler vereceğiz. Ancak vereceğimiz öeriler yaşınıza kilonuza uygun olmayabilir bu nednele mutlaka bir diyetisyene danışmanızı öneriyoruz. İşte açlığı bastırmak için 10 kusursuz seçenek !




Tam Yağlı Yoğurt Ve Yabanmersini



Tam yağlı yoğurt, zengin bir probiyotik, protein, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve sağlıklı yağ kaynağıdır. Yaban mersini, C vitamini, folat ve diyet lifi ile yüklüdür. Tam yağlı yoğurt tüketmek yağsız yoğurt tüketmekten daha faydalıdır ve depresyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir . Bu lezzetli karışımla uzun süre tok kalacak ve besinlerin tüm faydalarını elde edeceksiniz.



Haşlanmış Yumurta Ve Domates



Haşlanmış yumurta suda çözünür ve yağda çözünen vitaminler, proteinler ve sağlıklı yağların harika kaynağıdır. Domates antioksidanların deposudur. Bunları bir aperatif olarak tüketmek, size enerji verecektir ve sizi en az bir saat boyunca tok tutacaktır. Ayrıca bağışıklık ve kemiklerinizi güçlendirmenize, LDL kolesterolünüzü düşürmenize ve kalp sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacaktır.




açlığı bastıran diyet.jpg




Çilek ve Koyu Çikolata



Çilek ve çikolata harika bir kombinasyondur. Eşsiz lezzet sizi uzun süre tok tutacaktır.Bitter çikolatayı alın ve eritin. Çilekleri çkolataya batırın ve dolaba koyup donmasını bekleyin. Daha sonra bu harika lezzeti tüketebilirsiniz.


Elma ve Badem


Elma, kalbi korumaya yardımcı olan ve diyabet, kanser ve astım riskini önleyen besinlerle doludur . Bademler tekli doymamış yağ asitleri, diyet lifi, magnezyum ve bakır bakımından zengindir. Araştırmalar, bademlerin kolesterol seviyelerini, iltihapları, oksidatif stresi ve diyabet riskini azaltabileceğini göstermiştir . Elma ve badem tüketerek uzun süre tok hissedebilirsiniz.



Havuç Ve Humus



Havuç A, K ve folat vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi mineral kaynaklarıdır. Nohut, humusun ana maddesidir, yaklaşık 3 g protein içerir ve diğer vitamin ve minerallerin iyi kaynaklarıdır. Bu atıştırmalıklar sizi uzun süre tok tutacaktır.



Kavun ve pepita meyvesi



Kavun tatlı ve sulu bir meyvedir. Proteini, A, C, K vitaminlerini ve folat, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve omega-3 yağ asitlerini içerir. Pepita ve limon suyu ile birleştirmek, atıştırmalıklarınıza sadece doku katmakla kalmaz aynı zamanda nefis hale getirir. Bu lezzet sizi uzun süre tok tutacaktır.



Haşlanmış Mısır ve maş fasulyesi


Haşlanmış mısır iyi bir diyet lifi ve protein kaynağıdır. C ve A vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller içerdiğinden iyi bir antioksidandır. Bilim adamları mısır ve maş fasulyesini tüketmenin hücresel hasarı, kanser riskini ve böbrek taşlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini ve eklem hareketliliğini ve antioksidan aktiviteyi iyileştirdiğini bulmuşlardır. Her iki besini tüketmek ayrıca sizi uzun süre tok tutacaktır.



Karpuz ve beyaz peynir



Yazın olmazsa olması en çok tüketilen iki besini. Ağır yemeklerden kaçınmak için karpuz ve peynir tüketebilrisiniz. Beyaz peynir iyi bir protein, diyet lifi, A, C ve folat vitaminleri ve magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller kaynağıdır . Karpuz size toksinlerin atılmasına yardımcı olan ve kanserden, Alzheimer'den ve kardiyovasküler hastalıklardan koruyan bir antioksidan olan süper dozda likopen kaynağıdır.


Izgara tavuk gögüsü


Evet en iyi atıştırmalık. Günümüzün en sağlıklı yiyeceği. Ağır bir öğlen yemeği yemek istemiyorsanız ızgara tavuk tüketebilrisiniz. Hem sizi uzun süre tok tutacak hemde iyi miktarda protein ve karbonhidrat sağlayacaktır.




açlığı bastıran yiyecekler.jpg




Bademli Bitter Çikolata



Bitter çikolata (% 70-80) sayısız avantajlara sahiptir. Evet, acı bir tadı var, ama sağlık için iyi bir seçim. Bitter çikolatadaki flavonoller kalbi korumaya, kan dolaşımını iyileştirmeye, kan basıncını düşürmeye ve diyabet ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca sizi uzun süre tok tutacaktır.

Muz sizi tok tutar size iyi bir doz diyet lifi, potasyum, A vitamini, folat, karotenoidler, fenolikler ve birçok kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan fitosterolleri verir. Aynı zamanda enerji verir, kemikleri güçlendirir ve oksidatif stresi azaltır . 50 g şekersiz ricotta peynirinin size 6 g protein sağlayabileceğini, bir saat boyunca sizi tok tutacağını ve anında enerji verebileceğini biliyor muydunuz ? Antep fıstığı, özellikle tuzsuz çeşidi, kilo kaybı için mükemmeldir. İçlerinde bulunan sağlıklı yağlar, iltihabı ve şişmanlığı, diyabet ve kalp damar hastalıkları riskini azaltır. Bunlar ayrıca kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olan iyi tokoferol, karotenoid ve fitosterol kaynaklarıdır.




Patates cipsi için can atıyorsanız, ev yapımı pancar cipsleri en iyisidir. Pancar iyi bir antioksidan kaynağıdır. Antiinflamatuar özelliklere sahiptir, hipertansiyonu azaltır, cilt problemlerini önler ve dayanıklılığı arttırır . Pancarı soyun halkalar halinde ince ince dilimleyin borcama alın az miktarda su ilave edin ve fırınlayıp tüketin. Uzun süre tok kalmak istiyorsanız humus tüketebilirsiniz.Humus, insülin ve glukoz regülasyonunu iyileştirir ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir . Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana, roka, lahana vb. Gibi sebzeler kanserle mücadele yeteneklerine sahiptir ve besin ve lifle doludur. Bunlar düşük kalorili seçeneklerdir, uzun süre sizi tok tutabilirler.Yulaf hem protein hem de lif içerir. Bir kaseye yulaf ve taze meyveler ekleyin sonrada üzerine süt dökün ve bu karışımı tüketin. Uzun süre sizi tok tutacak bir atıştırmalık.



Kuruyemiş ve kuruyemişler sağlıklı besinler, protein, lif ve diğer besinlerle doludur. Bir avuç fındık öğünler arasında harika bir atıştırmalıktır.Peynir altı suyu proteini tüketmek gün boyunca daha dolgun hissetmek ve daha az kalori tüketmekle ilişkilendirilmiştir. Bu fayda en çok kahvaltıda tüketildiğinde gerçekleşmektedir. Peynir altı suyu tüketerek uzun süre tokluk yaşayabilirsiniz.Somon sağlıklı yağlarla dolu ve harika bir protein kaynağı. Somon balığı tüketerek kendinizi uzun süre tok hissedebilirsiniz. Çorbalar kısa sürede doyurucudur. Bir yemek öncesi çorba içmek genelde sizi tok tutar. İstediğiniz çorbayı ekmeksiz olarak tüketerek uzun süre tokluk hissedebilirsiniz. Avakado tüketimide uzun süre tok tutacaktır. Salatalarınıza avakado ekleyebilirsiniz.Protein, lif ve diğer besinlerle dolu baklagiller, fazladan kalori almadan iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olmak için mükemmeldir.



Fermente gıdalar ,sağlıklı bağırsak bakterilerini destekler . Ayrıca sizi tok tutar. Laha turşusu tüketerek uzun süre tok kalabilirsiniz.Arpa, kinoa, karabuğday, siyah pirinç ve organik tam buğday gibi sağlıklı kepekli tahıllar (lif veya protein bakımından zenginleştirilmiş makarna gibi) sizi daha uzun süre doyurma konusunda gerçekten yardımcı olabilir. Lif ve besin maddeleri kan şekerinizi diğer karbonhidratlar gibi yükseltmez.Bir yemekten sonra veya öğünler arasında sıcak çay içmek , fazladan kalori tüketmeden tok olma hissi verebilir. Gün boyunca bol miktarda su içmek (ister sıcak ister soğuk olsun!) Açlığın ve isteklerin azalmasına yardımcı olabilir.Yemeklere, salatalara, yoğurt veya smoothie'lere sağlıklı tohumlar eklemek açlığınızı önlemenize yardımcı olabilir. Keten, chia, kenevir, susam ve kabak çekirdeği gibi tohumlar iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olmak için besinler, sağlıklı yağlar ve lif ile doludur.Sıvı kaloriler kan şekeri ve insülin seviyenizi artırarak açlığı artırabilir . Açlık seviyenizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olmak için meyve suyu yerine normal su tüketin.Tarçın, kırmızı biber ve kırmızı biber tozu gibi baharatlar dolgunluk hissini artırabilir. Yiyeceklerinize bu baharatları ekleyerek uzun süre tok kalabilirsiniz.
 
Biraz garip gelecek ama ben açlığımı azaltmak için bebek maması tüketiyorum. Ballı tahıllı vitamin ve mineralli . Vücudum hem gerekli besinleri alıyor hemde bu mama sayesinde doyuyorum. Bu sayede tam 6 kilo verdim. Ayrıca acıktığım zamanlar yemek saat dışında bir şey yemiyorum mamayı gece uyumaya yakın tüketiyorum saat 10 gibi , 2 gibide uyuyorum . Bunun dışında su süt ayran içmekte beni tok tutuyor herkese aynı sonucu veriyormu bilemiyorum ama bende işe yarıyor. Havuç ve elmada tok kalmak için tükettiğim besinler arasında . Sizler açlığınızı nasıl yatıştırıyorsunuz
 
Geri
Üst