Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri aynı mı ?

Uzman SühaN

Administrator
Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri aynı mı ?
Regl belirtileri ile hamilelik belirtileri benzer mi ? Kramplar, vücut ısısında bir artış, yiyecek istekleri ve ruh hali değişimleri. Hayır, hamilelik hakkında konuşmuyoruz. Premenstrüel sendrom veya PMS gebelik belirtileri ile benzer septomlara sahiptir. PMS belirtileri genellikle normal olarak hamileliğe atfedilen belirtilerden bazılarına benzeyebilir . Adet belirtileri ve gebelik belirtileri yaşadığımız hormonal değişiklikler, genellikle benzer sonuçlar verdiğinden her zaman açık değildir. Bu ortak belirtiler, özellikle de dönemler çok düzenli değilse, yaşayabileceğimiz herhangi bir şüphenin kaynağıdır. Premenstrüel sendrom (PMS) adet döngüsüne bağlı bir grup semptomdur. Tipik olarak, PMS belirtileri adet döneminizden bir hafta önce ortaya çıkar. Genellikle döneminiz başladıktan sonra durur. PMS belirtileri erken gebelik belirtilerine çok benzeyebilir . Makalemizin devamında adet olmadan hamilelik belirtileri , adet belirtileri ile gebelik belirtileri arasında ki fark hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.


regl belirtisi ile hamilelik belirtisi aynımı.jpg






Sayfamıza her gün gebelik ile ilgili çeşitli sorular almaktayız. Bu soruların çoğunluğunu ; Adetime 15 gün var tüm gebelik belirtilerini yaşıyorum , adet öncesi hamilelik belirtileri nelerdir ve hamile olabilirmiyim ? Gibi sorular oluşturmaktadır.Premenstrüel sendrom, erken gebeliğe benzeyen çeşitli semptomlara neden olur. Ancak adet dönemine 15 gün kala gebelik belirtisi yaşamanız muhtemel değildir.. Adet dönemine bir kaç gün kala yada adet gecikmesinde yapılan bir gebelik testi ile hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Benzer sorularda sürekli yineliyoruz belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapmak doğru değildir. Çünkü durum psikolojik olabilir, adet öncesi septomlar olabilir . Gebelik şüphesinde yapılması gereken doğru zamanda gebelik testi yapmaktır. Gebelik testi sorunuza net cevabı verecektir.




PMS olarak da bilinen premenstrüel sendrom, kadınların adet dönemlerinden bir veya iki hafta önce yaşadığı çeşitli fiziksel ve duygusal semptomları ifade eder. Bu belirtiler kişiden kişiye değişir ve dönem başladığında yok olur. Yine sayfamıza sıkça gelen sorulardan biri ; Hamile olsanda adet belirtileri olurmu ? Evet olabilir. Adet gecikmeniz var ve akabinde test yaptınız sonuç pozitif. Doktorunuzda gebeliğinizi muayene sonucu onayladı. Gebeliğin ilk dönemlerinde adet olacakmış gibi küçük kramlar yaşayabilirsiniz. Ve küçük çaplı lekelenmeleriniz de olabilir. Adet sancısı ile hamilelik sancısı arasındaki fark nedir ? Bu soruda sayfamıza sıklıkla gelmektedir. Adet sancısı bazı kadınlarda yoğun olur bazılarında ise rahatsız etmeyecek bir düzeydedir. Dolaysıyla bu ikisi arasındaki asıl farkı kanamanın yoğunluğu belirleyebilir. Kanamanız yoğunsa yani her zamanki gibiyse ve sancı eşlik ediyorsa bu adet olduğunuzu gösterir. Ancak bir kaç damladan ibaret bir lekelnmeniz varsa ve bir pedi kirletmiyorsa bu yerleşme kanaması olabilir.





adet olmadan gebelik belirtileri.jpg




Adet sancısı yaşayıp hamile olanlar varmı ? Evet bu soruda kadınlar arasında hayli merak ediliyor. Bir önceki yorumumuzda belirttiğimiz gibi gebeliğin ilk haftalarında küçük kramplar hissedebilirsiniz , bu durum sizde adet olacağınız bir his yaratabilir. Adetinizde gecikme varsa ve küçük çaplı kramplar hissediyorsanız gebelik testi yapın. Her hamilelik belirtisi aynımıdır ? Her kadın farklıdır ve farklı septomları deneyimleyebilir.Kadınların çoğu bilinen bir çok gebelik belirtisini deneyimlerken , bir kısmıda gebeliğin hiç bir belirtisini yaşamayabilir. Bu durum normaldir endişe kaynağı değildir. Doktor kontrolünde olduğunuz müddetçe , doktorunuz gebeliğinizle ilgili bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını belirttikçe endişelenmeyin.





PMS'nin Sebepleri Nedir?




PMS'nin kesin nedeni hakkında somut bir kanıt yoktur. Ancak, adet döngüsünü kontrol eden hormonları yapan endokrin sistemdeki düzenli değişikliklerin PMS'yi sağladığı varsayılmaktadır .

Belirli koşullar, doğrudan neden olmadan PMS'yi etkileyebilir. Bu faktörler şunları içerir:

Stres
Sigara kullanımı
Depresyon
Uyku eksikliği
Egzersiz eksikliği
Düşük vitamin ve mineral seviyeleri
Aşırı tuz, şeker ve kırmızı et alımı
Aşırı alkol ve kafein tüketimi
Astım, alerji ve migren baş ağrıları gibi bazı sağlık koşulları periyotlardan önce kötüleşebilir





adet öncesi hamilelik belirtileri.jpg





Adet öncesi adet belirtileri nelerdir ?



PMS çeşitli şekillerde ortaya çıkar - bir kadından diğerine farklıdır. PMS'nin bazı belirti ve semptomları aşağıdadır .


Akne
Kramplar
Acıyan göğüsler
Karın şişliği
Kas ağrıları
Baş ağrısı
Şişmiş eller ve ayaklar
Eklem ağrısı
Kilo almak
sivilce
İshal veya kabızlık
yorgunluk
Depresyon
sinirlilik
Endişeli veya gergin davranış
Ruh hali değişimleri
Öfke patlamaları


PMS semptomlarının çoğu gebeliğin erken semptomlarına benzer. Bu, özellikle dönemleriniz zamanında gelmezse, ikisi arasında karıştırılmayı doğal hale getirir. Bir sonraki bölüm, farkı anlamanıza yardımcı olur.PMS ve hamilelik arasındaki farkları anlamadan önce, aralarında sık görülen semptomları görelim.


Sırt ağrısı: Adet Süreniz yaklaşırken ve ayrıca hamileyken bel ağrısı çekeceksiniz .

Baş Ağrıları: Baş ağrıları ve migren, hem hamilelik döneminde hem de adet dönemi öncesi sık görülür.

Kabızlık: Progesteron hormonu kabızlık gibi sindirim sorunlarına yol açar. Bu seviyeler adet döngüsünün ikinci yarısında yükseldikçe PMS'li kadınları etkiler. Ayrıca erken gebelikte hormonal değişiklikler kabızlığa neden olmaktadır .

Hassas ve şişmiş göğüsler: Dönem öncesi ve erken hamilelikte meme ağrısı, ağrı, şişme ve genişleme yaşayacaksınız .

Artmış idrara çıkma: Periyodunuz bitmek üzereyken ve erken hamilelik döneminde sık sık idrara çıkma olasılığınız vardır .

Duygudurum değişiklikleri: Sinirlilik, depresyon, anksiyete, ve ruh hali değişimleri dönemlerinizden önce ve hamilelikte normaldir



En erken hamilelik belirtileri nelerdir?







Kanama;

PMS: Süreniz başlayana kadar herhangi bir kanama veya lekelenme yaşamayacaksınız.

Gebelik: Embriyo kendini uterusa bağladığında implantasyon sırasında (gebe kaldıktan 10 ila 14 gün sonra) yerleşme lekelemesini (pembe veya koyu kahverengi) göreceksiniz. Bir veya Bir kaç gün sürer.

Yorgunluk:


PMS: Yorucu bir şey yapmamış olsanız bile kendinizi yorgun hissedersiniz ve adet olduktan sonra septom ortadan kalkar .


Hamilelik: Süreleriniz gecikirse ve aşırı yorgunluk yaşıyorsanız, bu bir hamilelik belirtisi olabilir. Kan basıncı ve şeker seviyelerinde düşüşe neden olan progesteron seviyelerindeki artış nedeniyle hamilelik boyunca sürer.


Hamileliğin ilk belirtileri nelerdir ? En erken gebelik belirtileri






Yiyecek istek / isteksizlik:


PMS: Yeme alışkanlıklarınız, PMS ye sahip olduğunuzda muhtemelen değişebilir. Tatlılar, çikolatalar, karbonhidratlar veya tuzlu yiyecekler için can atıyorsunuz ve çok şiddetli bir iştah açıklığı olabilir .


Hamilelik: Bazı yiyecekler için aşırı arzulara sahip olacak, bazılarına karşı isteksizlikler yaşayacaksınız. Bazı kadınlar ayrıca, metal parçalar ve buz gibi gıda dışı yiyecekleri aşermekten (pika) muzdariptir. Bu durumda derhal doktorunuza danışmalısınız .


PMS: Genelde adet dönemine yakın mide bulantısı olmaz.. Ancak şiddetli pms septomları yaşayanlarda bulantı görülebilir.



Hamilelik: Çoğu kadın erken hamilelik sırasında bulantı hisseder. Süreleriniz ertelenir ve aşırı derecede mide bulantısı yaşıyorsanız , hamile olabilirsiniz.


Karın veya pelvik kramp:


PMS: PMS sırasında kramp veya dismenore sık görülür ve şiddeti genetik eğilim ve vücut sistemine göre değişir. Bununla birlikte, kanama başladıkça, ağrı azalır ve akış sona erdiğinde yavaş yavaş kaybolur .


Gebelik: Döllenmiş yumurta uterus duvarına gömüldüğü zaman, erken gebelikte lekelenme ile birlikte hafif karın kramplarına neden olur. Alt sırt veya alt midede, haftalarca, hatta aylarca devam eden ve PMS kramplarından çok daha uzun süren kramplar yaşayacaksınız.








Bazı PMS belirtileri hamilelik belirtilerine benzer. PMS'nin yoğunluğu kadından kadına değişir. Belirtilerin bir kişi üzerindeki etkisi de kişiye özeldir. Bazı kadınlar onu sinir bozucu buluyor, bazıları ise hafif rahatsızlık yaşarken, bazıları daha az etkileniyor. Benzer şekilde, hamilelik belirtileri de kişiye özeldir.Kadınlar, hamileliğin erken döneminde bulantı, sık idrara çıkma, yorgunluk , ruh hali değişiklikleri ve baş ağrısı gibi çeşitli semptomlar yaşarlar . Hormonların dönemler öncesindeki etkisinin cilt üzerindede etkisi vardır. Çalışmalar, kadınların % 78'inin sivilce yaşadığını göstermektedir . Vücut, adet döneminden hemen önce yüksek düzeyde su tutma eğilimindedir. Bazı kadınlar dönemlerinden önce şişkinlik yaşar.Kanama başladığında bu semptomlar kaybolur.Gecikmiş periyotlar her zaman hamile olduğunuzu göstermez. Çeşitli nedenlerden dolayı olabilir. Bu nedenle, hamile olup olmadığınıza karar vermenin en uygun yolu doktorunuza danışmak ve gerekli tıbbi testleri yapmaktır.


Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır







Premenstrüel sendrom normaldir. Sadece birkaç semptom günlük rutini çok çeşitli fiziksel, duygusal ve davranışsal değişiklikler getirerek bozar. Günlük aktivitelerinizi etkilememesi için PMS'yi yönetmenize yardımcı olabilir. Diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri hafif ve orta şiddette PMS durumunda yardımcı olabilir. Ancak şiddetli ise doktorunuz ilaç yazacak veya tedavi yöntemleri önerecektir. Ancak, tıbbi tedavinin başarısı kadından kadına değişmektedir.PMS ve gebelik aynı semptomların çoğuna sahiptir. Hamilelik veya PMS arasında farklı olan semptomlar hakkında bilgiler vermiştik. Gebe olup olmadığınızı anlamanın tek yolunun da gebelik testi yapmak olduğunu belirtmiştik. Adetinizde gecikme varsa ve gebelik belirtilerini yaşıyorsanız gebelik testi yapın , sonuca görede bir kadın doğum uzmanına görünün..



Bazı semptomlar hamileliğe özgüdür ve yakın dönem veya PMS durumunda görülmez.Örneğin ; Meme başının koyulaşması: Vücuttaki östrojen seviyeleri artar ve areola büyüklüğünün veya meme başının genişlemesine neden olur. Hamilelik ilerledikçe, bu gelişme doğumdan sonra bile areolanın kararmasına neden olur. Yumurtlamanın sık görülen endikasyonlarından biri servikal mukustaki değişikliklerdir . Bir kadın gebe kalmışsa, mukus beyaz, sütlü olur ve zayıf olur. Yapışkan da olabilir. Periyotlardan önce vajinal akıntı, neredeyse yumurta akı gibi şeffaftır.Kese içinde gelişen embriyo ekstra oksijen gerektirdiğinden nefes darlığınız olur.Hamile olup olmadığınızı belirlemeye yardımcı olacağından belirtilerinizin ardındaki doğru nedeni bilmek önemlidir. PMS ile hamilelik belirtileri arasındaki farkı bulmanın en iyi yolu, sürenizin gecikmesi durumunda evde hamilelik testi yapmaktır.
 
Teşekkür ediyorum belirtileri hemen hemen aynı gibi olduğunda çoğu zaman yanlış alarma kapıldım ve hamileyim zanettim ama değilmiş demekki tam açıklama yapmışsınız yinede hamilemiyim diye soran kadınlarımız belirtileri kesinlikle karıştıracak diye düşünüyorum sorularımız olursa sorabilir miyiz size cevap veriyor musunuz ?
 
Tabiki ne demek istediğiniz bir hususta eğer konumuzun içine girşim iseniz kayıt olmadan şimdi sorduğunuz gibi bizlere sorularınızı yöneltebilirsiniz emin olun gerekli yardımı yapacağız. Sevgiler.

Evet malesef çoğu zaman insanlar özellikle hamilelikte bilgisizler özellikle genç kızlarımız kulaktan duyulan şeylere çok fazla takıyorlar ve bizler de onlara yardımcı oluyoruz.
 
ben tüm gebelik belirtilerini yaşadım adetim zamanında geldi normalde 7 gün sürer bu defa 4 gün sürdü ilk iki gün yoğun sonra azaldı hamile olabilirmiyim
 
Adetiniz normal zamanında başlamış ve bitmiş. 4 gün sürmeside normaldir bu durumda gebelik söz konusu değildir ancak kuşkunuzu gidermek adına gebelik testi yapabilirsiniz.
 
Merhabalar hiç bir belirti yaşamadan sadece adet gecikmesi sonucu hamile olunur mu
 
İlişki yaşadı iseniz bu durum tabiki olabilir biraz daha bilgi verir iseniz değerlendirebiliriz sizin için
 
Merhaba benim adetlerim her zaman normalde duzenli degildir ve en son tam 1 ay once iliski yasadim. 1. haftada 2.haftada ve 3.haftada evde test yaptim hepsi negatif cikti ve korunmustuk esimle. Simdi adet zamanim geldi ve goguslerimde her zamanki agri ve cildimdeki aknelenme basladi. Hamile kalmis olabilir miyim? Tekrar testi ne zaman yapayim? Bundan onceki adetim 2 ay gecikmisti ve o zaman iliski yasamamistim.
 
Geri
Üst