Adet dönemine bir kaç gün kala hamile kalınırmı ?

Uzman SühaN

Administrator
Adet dönemine bir kaç gün kala hamile kalınırmı ?
Gebe kalmak için gebeliğin ne zaman ve hangi günlerde oluştuğunu bilmek lazım. Bir kadının menstrüel döngüsü ortalama 28 ila 32 gün arasında sürer. Her döngünün başlangıcı menstrüel periyodun ilk günleri olarak kabul edilir . Yumurtlamanın kendisi genelde adet döngüsünün 10. ve 19. günleri arasında veya sonraki dönemin 12-16 gününde ortaya çıkar. Gebelik için ayda 6 altın gün var. Bu altın günler yumurtlama günleridir. Yani adetin ilk gününden itibaren 11 ,14 ila 17 nci günler arasıdır. Bu kural adeti düzenli olan bayanlar için geçerlidir.Bu konuyu detaylı anlatıcaz öncesi ; Yumurtlama kaç gün sürer , Yumurtlama kaçıncı gün olur adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.


Yumurtlama dönemi hamilelik için en uygun günleri ifade eder. Gebe kalma şansının en yüksek olduğu dönem yumurtlama dönemidir. Hamile kalmak isteyen kadınların bilmesi gereken en önemli şey yumurtlama zamanının ne zaman olduğudur.Yumurtlama dönemi bir çok yöntemle tespit edilebilir. Takvim yöntemi,vücut ısısını takip etme, ovülasyon testleri,otomatik hesaplayıcılar gibi. Bu yöntemler den en iyi sonuç veren uygulama ovülasyon testleridir. Ovülasyon testleri hem idrardan hemde tükürükten yapılabilmektedir.Gebelik elde etmek isteyenler bu dönemlerde ilişkiye girerek hamile kalabilirler.

Çoğunlukla yumurtlama dönemi adet döneminin ortalarıdır fakat birden fazla yumurtlama dönemi de olabilir. Sayfamıza adetten 3 gün önce hamile kalmak mümkün mü gibi sorular almaktayız bu sorunun yanıtı hem evet hem hayırdır. Düzenli mens döngüsü olan bayanlarda yumurtlama mensin ortalarında olurken düzensiz mens döngüsü olanlarda ovülasyonda düzensiz olabilir.Mesela adete 3 gün kala ovülasyon geç gerçekleşmiş ise gebelik söz konusu olabilmektedir.Adet döngüsü 28 gün olan kadınlarda ovülasyon 14. gündür. Eğer döngü 35 gün ise ovülasyon 21. günde gerçekleşir.




adete bir kaç gün kala gebelik.jpg




Genel olarak Hamile kalmak için adet başlangıcından itibaren sayılacak ve 12,13,14,15,16. Bu günlerde hamile kalmak şansınız fazladır.

Normalde bunu kimse net bilemez çünkü kadınların adet görme günleri farklıdır. Ama ağırlık olarak 30 günde bir adet gören kadın için en fazla hamile kalma olasılığı adet gördükten sonraki 15. günün 1-2 Gün öncesi ve 1-2 gün sonrasıdır.

Başka bir ifadeyle en yüksek hamile kalma olasılığı 13.14.15.16.17.günlerdir. Bu uygulama 30 günde bir düzenli adet görenler için geçerlidir. yani 1 ayda sadece 4 gün hamile kalınır(ortalama).



Kadının yumurtlama gününe en yakın olan 3-4 günlük dönemde, hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu dönemdir.

28 günde bir düzenli adet gören bir kadında yumurtlama günü adetin 14. gününe denk gelir.
Yani yumurtlamanın en yakın olduğu süreçte 10.-14. günleri arasında korunmasız cinsel ilişki yaşanırsa çok yüksek ihtimalle gebe kalınabilir. Bir bayanın hamile kalma günleri adet gördükten sonraki 14'cü Gün Hamile kalma günleridir.

Ancak adet sürecinin uzunluğu da kadından kadına değiştiği için bir süreç söz konusudur.

Örnek olarak 30 günde bir adet gören bir kadında yumurtlama günü 16. güne kayar. 26 günde bir adet gören bir kadında ise 12. güne yumurtlamanın kayması beklenir.
Fakat her durumda hamile kalınmasını isteyen çiftlerin yapması gereken adetin 10-17 si gibi olan o bir hafta içerisinde diğer günlere nazaran daha sık cinsel birleşmesi olacaktır


Yumurtlama Günü Hesabı Nasıl Yapılır?

Yumurtlama günü hesabı kadının ilk adet gününden gelecek adet günü başlangıcına kadar olan süreyi hesaplayıp bu süreden 14 eksilterek yapılır.

Örnek ilk adet ve gelecek adet günü başlangıcına kadar süre 27 gün olan bir kadının yumurtlama günü 27-14=13 tür. Yani 13. gün yumurtlama olacaktır.

O halde 13. günde yapılmış ya da diğer adet döneminin 13. gününde yapılacak cinsel birleşme büyük bir ihtimalle gebe kalınmasını sağlayacaktır.

Ancak hamile kalmak için ve hamile kalma ihtimalini daha da artırmak için hangi günlerde ilişkiye girmeyi soracak olursanız 10 ve 14. günleri arasında cinsel ilişkiye girerseniz, bu günlerde gireceğiniz cinsel ilişki gebeliği artıracaktır.
 
Son düzenleme:
Evet adete bir kaç gün kalada hamile kalınır . Düzenli adet görsenizde yumurtlamanızda problem olmasada zaman zaman bu döngü değişebilir. Bayanlar normalde iki adet ortası yumurtlamaya başlarlar. Fakat her ay yumurtlama olmayabilir . Yada yumurtlama beklenen tarihten daha geç olabilir. Bu yüzden adete 1-2-3 gün kala hamile kalmak mümkündür.
 
Arkadaslar adet iken de gebe kalabilirsiniz düzeni ne olursa olsun adetin yumurtlama olup olmadığı o yumurtanın catlayip catlamadigi sadece doktorun alttan ultrason la bakmasın la görülür boşa bu forum açılmış hiç bilgi verici açıklayıcı değil saçma sapan 1 2 3 123
 
nişanlımla adeten 2 gün önce ilişki oldu geri çekildi ama biraz içime kaçtı hisettim sonra adet oldum 3 gün sürdü normalde 5 gün sürüyor ikinci adetimi olmam gerekirken olmadım hamile kalmaktan korkuyorum düğüne daha 4 ay var sizce hamilemiyim
 
Merhaba, Ovülasyon testi ile yumurtlama günümün 18. gün olduğunu öğrendim. 28 Kasım tarihinde(yumurtlama günü) ilişkiye girdim reglim ilk defa 5 gün gecikti günü hiç şaşmazdı. Yumurtlama tarihinden 12 gün sonra yani dün kan testi yaptırdım negatif çıktı. Geç yumurtlama olmasından kaynaklanmış olabilir mi tekrar test yaptırmam gerekirmi sizce?
 
Merhaba, adet gecikmesi sadece gebelikten dolayı olmaz . Gecikmeye neden olacak bir çok koşul vardır. Hcg değeriniz hakkın da bilgi vermemişsiniz. Hcg değeriniz kaçtı ?
 
adete 3 gün kala ilişkiye girdim boşalma oldu bu ay adetim az geldi 1 gün sürdü pedi tam doldurmadı sizce hamilelik olabilirmi?
 
Merhaba, her dönem hamile kalmak mümkündür. Ovülasyon her zaman beklenen dönemde gerçekleşmeyebilir. Adete yakın dönemde ovülasyon gerçekleşmişse gebe kalmanız mümkündür. Adetinizin 1 gün ve az yoğunlukta olması akla gebeliği getiriyor. Tabi sadece gebelik kaynaklı bu durum olmaz başka koşullarda adetin 1 gün sürmesine neden olabilir. Tedbiren gebelik testi yapın sonuca göre de hekime görünün.
 
Merhaba 9 aralık adetimin ilk günü ve ben eşimle 16 17 ve 19 aralıkta birlikte oldum sonrasında olmadı bugünde 23 aralik ultrasonla yumurtama baktirdim hala çatlamamış birkac gune catlar dedi doktor tekrar ilişki şansımız yok bu ay başka şehire gitti sizce hamile kalırmıyım sperm ömrü ile ilgili yazılar okuyunca ümidim kalmıyor
 
Geri
Üst