Adetinizi geciktirmek

laetitia

Yeni Üye
Üye
Adetinizi geciktirmek
orgametril nedir orgametril kullanımı duphaston kullandıktan kaç gün sonra adet olunur neden kullanılır ne işe yarar
Özellikle tatil birçok kez denk gelmiştir özel gününüze, bunu geciktirmek elinizde meleklerim bunu daha öncede biliyordum şimdide hep birlikte tekrar öğrenelim:)



Kadınlar özellikle sınav, uzun yolculuk, iş gezisi, evlilik, tatil gibi dönemlerde adet olmaktan şikayetçidirler. Bu dönemlerde adetin zamanının değiştirilmesi sıklıkla gelen istekler arasındadır.

Kısaca bu konuda pratik bilgi vermemiz gerekirse konuya şöyle yaklaşabiliriz: Progesteron hormonunun azalması kadının adet görmesine neden olur . Dolayısıyla beklenen adetten, 3 gün önce yeterli düzeyde progesteron hormonu alan kadın kaç gün geciktirmek isterse o kadar süre almaya devam eder. Kestikten bir-iki gün sonra adet görür.

Bu kullanımda önerilen süre 10 günü geçmemelidir. Vücutta sıvı tutulumuna sebep olabileceği için kalp-damar sistemi hastası olanlara tavsiye edilmez. Genelde progesteron içeren preparatlardan tavsiye edilenler Farlutal, Primalut N Orgametril ve Duphaston'dur. Günde 2 veya 3 defa alınması gerekir. Doz yetersiz kalırsa bir tablet daha eklebilir. Yine de adet başlarsa ilaçlar kesilir.

Bazen de adetin öne alınması gerekebilir. Burada en kolay uygulanan yöntem adet başlangıcından itibaren 10-12 gün oral kontraseptif (doğum kontrol hapı) alınması ve bu süre sonunda kesilmesidir.
 
Bilmeyen arkadaşlarımız için güzel bilgiler olmuş. Emeğine sağlık canım :)

Regl geciktirmek ve öne almak için gerekli ilaçları eczanelerde çok rahatlıkla bulabilirsiniz Melek'ler :)
 
Kız kardeşim primolut kullanmıştı regli gecikmişti ama zavallı sancıdan kıvranıp durdu. Ayrıca yoğun lekelnme yaşadı. Yani regl olsaydı daha iyiydi. Ben bu tür ilaçları kullanmayı doğru bulmuyorum. Sonuçta hormon içerikli ilaçlar döngüyü bozuyor .
 
Geri
Üst