Adetten bir hafta kahverengi leke orucu bozuyor mu kızlar ?

K

khedicig

Forum Okuru
Adetten bir hafta kahverengi leke orucu bozuyor mu kızlar ?
Selamlar kızlar adetten sonra gelen kahverengi lekelenme acaba benim orucuma bir şey yapıyor mu adetli iken oruç tutmuyoruz bi hafta bekliyoruz ve lekelenmeler geliyor pedde görüyorum acaba oruç isem orucu bozar mı orucu tutmamam mı gerekiyor bu hususta bana net bilgi verecek olan arkadaşlarım var mı teşekkür ediyorum.
 
Bizler yine de islami yazarımızın aktardıklarını ola ki bu konumuza girenlerin bilgi edinmesi hususunda konumuza ekleyelim. Faydalanmanız dileğiyle...


Merhaba. Adet sonrası bitime yakın gelen renkli akıntılar adetin bitmediğine işaret olarak bilindiği için oruç tutulması caiz değildir. Ancak bahsettiğiniz gibi devamlı olan Ve özre dayanan akıntılar ise adetle alakası olmadığı İçin bu kişiye adetli diyemeyiz. Bu gibi kimseler sahibi özürdür. Normal adet olduktan sonra adeti bittiğine kanaat getirdikten sonra özür olarak devam eden akıntıya bakılmaksınız oruç tutar. Ancak bu kimse adet gününü iyi hesaplaması gerekir ki özür olan akıntıyla adet akıntısı hali birbirine karışmasın. Bu kimse adet bittikten sonra Gusül abdestini alır. Orucuna niyetlenir ve tutar. Lakin gelen akıntı yoğun şekilde ise bunun adet kanı olduğu bellidir ki bu halde oruç tutmak yine caiz değildir.
 
Geri
Üst