Adetten hemen sonra birlikte oldum hamile kalırmıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Adetten hemen sonra birlikte oldum hamile kalırmıyım?
Adet bitiminde ilişki ile gebelik olabilir mi sorusunun yanıtı ok net ve kesindir. Evet, hamile kalınabilir. Kişinin yumurtalıklarının aktif olarak çalışması demek onun her zaman diliminde hamile olabileceğini göstermektedir. Bazen geç yumurtalama ya da erken yumurtalama dönemlerinde bu gibi hamile kalma durumları yaşanıyor ve örneklere baktığımızda bu oran hiçte az gibi durmuyor.

Dolayısı ile adet sırasında ya da adetten hemen sonra ilişkiye girildiğinde hamile kalınır mı sorusuna evet yanıtını verebiliriz. Eğer bir korunma yöntemi istiyorsanız adet dönemlerinde ilişkiye girmenin serbest olduğunu ve hamile bırakmadığı gibi yalanlara asla inanmayınız ve uygulamayınız. Sizlerin hamile kalmamak için yapacağı tek adım bir kontrol yöntemi uygulamanız olacak ki adet sırasında ilişkiye girmek asla bir kontrol değildir.

Bugün adet bitiminde hamile kalanların sayısı hiçte az değil. Bu sebeple sizlerde dikkati olmalı ve önlemlerinizi almalısınız. Böyle bir ilişki sonrasında da hazırlıklı olmalı ve geciken regl durumunuzu mutlaka sorgulamalı ve test yapmalısınız.

adet.jpg



GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE
https://www.meleklermekani.com/forums/gebelik.59/

Bir kadının hamile kalma oranının diğer dönemlere göre çok daha yüksek olduğu zaman dilimi kadının yumurtalarının çatladığı gün yani yumurtlama günüdür. İki adet dönemi arasında tek bir gün olan yumurtlama gününde kadının yumurtalıklarında bulunan yumurtaların etrafını saran foliküller çatlamakta ve yumurtalar serbest kalmaktadır. Eğer yumurtlama gününde korunmasız cinsel ilişki yaşanırsa bu gün içerisinde yumurtanın spermle döllenmesi ve embriyo halini alarak rahme tutunması çok daha büyük bir ihtimaldir. Bir erkeğin spermleri, kadının rahmi içerisinde yaklaşık olarak 4 gün canlı kalabileceği için yumurtlama gününde 2 – 3 gün öncesinde yaşanan korunmasız cinsel ilişki de hamile kalma ihtimali doğurabilmektedir.

Yumurtaların yumurtalıktan salınması sonrasında rahim içerisinde bulunan spermlerle döllenme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, yumurtlama dönemlerini özenle hesaplamaktadırlar. Kadınların yumurtlama günleri ise iki adet kanaması arasındaki döneme göre değişiklik göstermektedir. 28 gün arayla adet kanaması yaşayan bir kadın adet olduktan 16 gün sonra yumurtlamaktadır. Siz de kendi yumurtlama gününüzü kolayca hesaplayabilirsiniz. Ancak bunun için adetinizin düzenli olması son derece önemlidir. Düzensiz adet dönemleri olan kadınlarda, bir sonraki adet günü tam olarak tespit edilemeyeceği için yumurtlama günü de kesin bir şekilde tahmin edilememektedir. Eğer iki adet arasında geçen süreyi biliyorsanız ve adet kanamalarınız düzenliyse, bir sonraki adet gününüzden tam olarak 14 gün önce yumurtlama gününüz olacaktır.

Bir kadının hamile kalması için yumurtla döneminde olması gerekmektedir. Bunun dışındaki diğer günlerde hamile kalma ihtimali bulunmamaktadır. Genellikle çiftler yumurtlama dönemlerinin adet döneminden önce ya ada sonra gerçekleşmeyeceğini düşünerek bu dönemlerde korunmasız cinsel ilişkiye girmektedirler ve istenmeyen gebelik yaşama ihtimaline sahip olmaktadırlar. Çünkü kadının yumurtlama dönemi genel olarak iki adet arasındaki döneme denk gelse de kimi zaman oldukça ender de olsa bir ay içerisinde iki kez yumurtlama ya da regli döneminde yumurtlama imkanı da olmaktadır.

Bu nedenle genellikle adet kanamasından hemen sonra hamile kalınır mı diye düşünenlere bu durumun oldukça nadir olarak görülmesine rağmen imkansız olmadığını da belirtmemiz gerekmektedir. Bu nedenle bebek sahibi olmak istemeyen çiftlerin geri çekilme, takvim yöntemi gibi yöntemler yerine prezervatif, rahim içi araç ya da doğum kontrol hapı gibi yöntemleri tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. Bir kadının oldukça ufak bir ihtimal de olsa adet dönemi sırasında ya da hemen sonrasında hamile kalma ihtimali bulunmaktadır
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst