Adetten hemen sonra hamile kalınırmı?

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Adetten hemen sonra hamile kalınırmı?
adetten hemen sonra hamile kalanlar cinsiyet,adetin son gününde hamile kalınır mı,adet bitiminden 2 gün sonra hamile kalınır mı,adetten kaç gün sonra hamile kalınır hesaplama,adet bittikten 3 gün sonra hamile kalınır mı,adetin son günü hamile kalanlar,adet biter bitmez hamile kalınırmı ,ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır




7 günde hamilelik belli olur mu.jpg





Hangi günlerde kolay hamile kalırım ?

Adet dönemim bittikten hemen sonra hamile kalabilir miyim? Bu soruyu sitemize sıklıkla almaktayız. Doğum kontrol yöntemini kullanmadan cinsi münasebette bulunmadıysanız , menstrüel siklusunuz sırasında herhangi bir zamanda, hatta periyodunuz sırasında veya sonrasında gebe kalabilirsiniz.Kontrasepsiyon olmadan sağlanan cinsi münasebette hamile kalmama riskinin olmadığı güvenli zaman yoktur. Bunun anlamı yani her dönem hamile kalabilirsiniz. Ama adet döngüsünde en doğurgan olduğunuz zamanlar vardır ve bu gebe kalacağınız en yüksek günlerdir. Bu dönem yumurtlama dönemidir. Gebe kalmak istiyorsanız bu günleri iyi değerlendirin, gebe kalmak istemiyorsanız her zaman doğum kontrol yöntemini kullanmalısınız.



adetten sonra hamile kalanlar.jpg





Her kadının döngü uzunluğu ve hormon düzenine bağlı olarak farklı bir verimli zamanı vardır. Adetinizin ilk günü (döneminiz) döngünüzün 1. günüdür. döngünüzün 4. gününde hamile kalmak mümkün değildir çünkü 4 günde bir yumurtayı olgunlaştırmak için yeterli zaman yoktur. Ancak, her ay normal bir döngü yaşamıyorsanız, yumurtlama süreniz (fertil zaman) normal olmayabilir. Doğal aile planlaması için yeterince düzenli olan döngüleriniz yoksa ve hamile kalmak istemiyorsanız, güvenli doğum kontrolünü uygulamak her zaman en iyisidir. Hamile kalmak için ilk adım, en verimli olduğunuz günleri öğrenmektir. Kadınların çoğunda 28 günlük adet döngüsü vardır. Bu, her ay hamile kalmanız için yaklaşık 6 gününüz olduğu anlamına gelir. Bu, yumurtalıklarınızdan birinin (yumurtlama ) bir yumurtayı bıraktığı günü ve 5 gün öncesini içerir. Bu günlerde ilşkide bulunmak gebe kalma şansınızı artırır.Bunu anlamak için adet döngüsünü grafiklendirmeniz ve ne kadar sürdüğünü kaydetmeniz gerekir. 1. Gün, dönemin ilk günüdür. Döngünüzün uzunluğu aydan aya biraz değişebileceğinden, bir kaç ay boyunca izlemek en iyisidir.

Yumurtlama günü hesaplayıcıları doğru sonuç veriyor mu ?


En verimli olduğunuz günlerin yalnızca tahmine dayalı olduğunu unutmayın. Bunun nedeni, yumurtlama gününü ve doğurganlık penceresini kesin olarak belirlemek için kullanılan yöntemlerin kesin olmaması ve yumurtlamanın, adet döngülerinizin düzenli olmasına rağmen, her döngüde bir kaç gün değişiklik göstermesidir .

Hamile kalmak için en verimli günler




Serviks Mukus Yöntemi

Servikal mukus yumurtlama sırasında tutarlılıkta berrak, esnek ve yumurta akı gibi görünür. Bu, kadının yumurtladığının açık bir işaretidir.Serviksin kuru olduğu günler, mukusun yapışkan ve bulutlu olduğu günler vardır, akıntınızı inceleyerek yumurtlayıp yumurtlamadığınızı öğrenebilirsiniz.



Serviksin Fiziksel Muayenesi

Bazı çiftler serviksi fiziksel olarak inceler, zira serviks yumurtlama sırasında açık ve diğer zamanlarda kapalı görünür.


İdrar ve Tükürük Yumurtlama Tahmini Kitleri

Kitler idrar ve tükürüğü analiz eder ve kadının doğurganlığı hakkında bir ipucu verir. Bazı insanlar idrar testine güvenir, bazıları ise tükürük testini tercih eder.

Tükürükten ovülasyon testi kullanımı



adetten sonra gebelik olurmu.jpg




Fiziksel İşaretler


Bazı kadınların yumurtlama sırasında alt karnında donuk bir ağrısı var, bu da birkaç saniye ila birkaç saat sürebilir. Bu, kadının en doğurgan dönemini belirlemek için mükemmel bir ipucu olabilir.

Yumurtlama belirtileri

İşaretler şunları içerir:

alt karın bölgesinde hafif kramp
yumurta beyazına benzeyen daha ıslak, daha net ve daha kaygan vajinal akıntı
Bazal vücut sıcaklığında küçük bir artış
daha yüksek bir cinsel dürtü

Yumurtladığımı nasıl anlarım ? Yumurtlama belirtileri nelerdir ?



Bir kadın yumurtlamaya yaklaştığında vücudu , servikal mukusun kalın, berrak ve gergin hale gelmesine neden olarak daha fazla östrojen üretir ve bu da spermin yumurtlama sırasında salınan yumurtaya yüzmesine yardımcı olur. Bazı kadınlar yumurtlama öncesi ve sonrasında hormonlardaki değişikliklerden dolayı meme hassasiyeti veya yaşayabilir..Bir kadın normalde hafif lekelenme veya kahverengi akıntı yaşayabilir. Yumurtlama meydana geldiğinde, yumurtayı çevreleyen ve koruyan folikül kırılabilir ve az miktarda kanamaya neden olabilir. Bu kan yaşlandıkça kahverengiye döner. Bir kadın, yumurtlama sırasında cinsel dürtüünün (libido) arttığını fark edebilir. Bazı kadınlar yumurtlama sırasında pelvisin bir tarafında hafif bir ağrıdan şikayet edecektir .. Bu rahatsızlık dakikalar veya saatler sürebilir. Ağrı kalıcı veya şiddetli ise, bir kadın doktora görünmelidir.

28 günlük bir döngünüz varsa, 14. günde yumurtlayacaksınız ve 32 günlük bir süreniz varsa, 18. günde yumurtlayacaksınız. Ancak, düzensiz bir döngünüz olduğunda, bir yumurtlama tarihi belirlemek kolay olmayabilir.Bu durumda yapmanız gereken bir kadın doğum uzmanına görünmektir. Düzensiz dönemin nedeni mutlaka anlaşılmalı ve tedavi edilmelidir. Düzensiz dönemler doğruganlığınızı etkileyebilir. Hekim tarafından ultrasonla yumurtlama takibi yapılabilir. Yumurtlamaya engel durumlar varsa tedaviler uygulanır , tedavi ve gözlem gebe kalmanızı sağlayacaktır.

Vücudunuzun yumurtlamaya hazır olduğuna dair işaretlere dikkat etmek de iyi bir fikirdir. Bazal vücut sıcaklığınızı (BBT) kontrol etmek bunu yapmanın bir yoludur.Yumurtlamadan hemen sonra, vücutt ısınız yükselir. Sıcaklığınızı her gün kaydederseniz, yumurtlama gününüzü tespit edebilirsiniz. Ancak bu uygulama biraz sıkıcıdır . Bunun yerine yumurtlama kitleriye daha pratik olarak yumurtlama döneminizi belirleyebilirsiniz.Ateşinizi her sabah aynı saatte yataktan çıkmadan ölçün. Unutmayın, BBT'niz size tam olarak ne zaman yumurtladığınızı söylemeyecektir ve bir model görmeye başlamanız bir kaç ay sürebilir. Adet döngüsünü kontrol eden aynı hormonlar da rahim ağzınızın yaptığı mukusu etkiler. Yumurtlamadan hemen önce ve sırasında, miktarı, rengi ve dokusu değişerek hamile kalmanızı kolaylaştırır. Yumurtalıklarınız yumurta bırakmaya hazırlanırken, rahim ağzınız daha fazla mukus yapar. Yumurtlamadan bir kaç gün önce, yapışkan, bulutlu veya beyazımsı akıntınız olabilir.Sonra, yumurtlamadan hemen önce, mukus yumurta beyazı gibi kaygan ve esnek olur. Bu evre genellikle 3 ya da 4 gün sürer, bu hamile kalmanızın en muhtemel olduğu zamandır.



adetten sonra hamile kalmak mümkünmü.jpg





Bir kadının hamile kaldığı herhangi bir döngüde yalnızca altı gün vardır - beş gün yumurtlamaya neden olur ve yumurtlamanın ardından 24 saat. Bunun nedeni, spermin bir kadının vücudunda 5 güne kadar yaşayabileceği ve yumurtanın sadece 12-24 saat yaşadığıdır. Ancak ne zaman hamile kalacağınızı bilmenin anahtarı ne zaman yumurtlayacağınızı bilmektir. Yumurtlamanın kesin zamanlamasını anlamak zor olabilir, çünkü her döngüde aynı anda gerçekleşmez.Yumurtlamayı daha kesin olarak tahmin etmek mümkün olsa da, zaman ve eğitim ve servikal sekresyonlar, bazal vücut ısısı ve döngü boyunca çizelgeleme gibi bilgilerin izlenmesini gerektiren zorlu bir süreçtir. Bazı kadınlar yumurtlama tahmin kitlerini kullanmayı da seçebilir, ancak bu kitlerde hatalı sonuçlar verebiliyor.

Ailenizi büyütmeyi planlıyorsanız, adet döngüsünüzün hangi günlerinde en iyi hamile kalma şansını sunduğunu anlamak önemlidir . Bu bereketli günler her kadın için farklıdır ve düzensiz bir döngünüz varsa, yumurtlama gününü tam olarak belirlemek zor olabilir. Bununla birlikte, gebe kalmayı sağlamak için en iyi günü belirlemenize yardımcı olacak bir kaç yöntem vardır . Bir kadının vücudu doğal olarak yumurtlamadan hemen önce değişiklikler yaşar . Yumurta uterusa girmeden hemen önce kaygan ve renksiz vajinal salgıları fark edebilirsiniz. Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgılar kaybolur veya kalın ve bulanık olabilir. Bazı kadınlar yumurta salınırken az miktarda kramp hissedebilirler ve yumurtlamanın gerçekleştiğinin bir işareti olabilir, bu da 24 saat içinde ilişkide bulunmanın ideal olacağı anlamına gelir.


Bazal vücut sıcaklığındaki hafif yükseliş yumurtladığınızı gösterebilir. Bazal vücut sıcaklığı ile ilgili bilgileri yukarıda açıklamıştık. Sabırlı kadınlar için iyi yöntemdir fakat uzun sürek takip gerektirir. Bir yumurtlama tahmin kiti , stratejilerin en teknik olanıdır ve gebe kalma şansınızı artırabilir. Kitler, bir kadının yumurtladığını gösterebilir.Tahmini kitleri yumurtlama ile ilgili spesifik hormonlardaki bir ani yükseliş için idrarı test ederek çalışır. Bu yükselişi fark ederseniz, 24 saat içinde yumurtlayacağınız anlamına gelir.Verimli pencerenizi anlamak, gebe kalmaya çalışırken size bir avantaj sağlayabilir.Çeşitli değişkenlerin olduğunu ve yumurtlamanın zamanlamasının aydan aya değişebileceğini akılda tutmak gerekir. Hamile kalma planınız varsa hamile kalmadan önce jinakolojik muayeneden geçmeinizi öneririz. Bu adım üreme ile ilgili her hangi bir sorununuzun olup olmadığını belirler ve gebelikte gelişecek olası komplikasyonlar için önlem sağlayabilir. Gebe kalmak için ayrıca düzenli egzersiz yapın, sağlıklı bir kilo aralığında olun, beslenmenize dikkat edin, zararlı alışkanlıklardan kaçının. Konuya dair sorularınızı ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst