Adetten sonra lekelenme yerleşme kanamasımıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Adetten sonra lekelenme yerleşme kanamasımıdır ?
Sitemize her gün farklı konu içeriğine sahip sorular almaktayız. Bu sorulardan ikisi ; Adetime 5 gün var pembe lekelenmem oldu nedeni nedir ? ' Adetim bittikten sonra kırmızı, kahverengi lekelenmem oldu bunun sebebi nedir , hamile olabilir miyim ? Aslında adet dönemine girerken ve adet dönemi biterken lekelenmenin olması normaldir. Düzenli ve öngörülebilir döngüleri olan kadınlar için lekelenme, endişe yaratabilir. Dönemler arasında lekelenme oldukça yaygındır. Bunun olmasının bir kaç nedeni olabilir, ancak en yaygın olanları hormonal değişiklikler ve bir implantasyon kanamasından kaynaklanır . Dönem öncesi lekelenme, sağlıklı bir adet döngüsünün normal bir parçası olabilir. Bazı kadınlar için, bu tür lekelenmeler her döngüde sürekli olarak ortaya çıkar. Diğer kadınlar için, adet öncesi lekelenme sadece başka durumlardan kaynaklanabilir. Bazen, döneminizden önce lekelenme, düşük progesteron düzeylerinin bir işareti olabilir. Makalemizin devamında adet öncesi ve adet sonrası olan lekelenmenin nedenlerine tüm detayları ile değineceğiz..




Adetten sonra lekelenme yerleşme kanamasımıdır.jpg







Normal bir adet döngüsü her 28 günde bir meydana gelir ve bunu genellikle 4-7 gün süren adet kanaması izler. Tam olarak 28 gün aralıklı olmak zorunda değildir, ancak 21 ila 35 gün arasında değişebilir. Genç kızlar dönemlerini 21 ila 45 gün veya daha fazla bir yerde yaşayabilirler. 40 yaşlarındaki kadınlar sıklıkla daha az sıklıkta adet döngüsüne sahip olacaktır. Bazı kadınlar daha uzun süre menstüral döngü yaşar, bazı kadınlar daha az yaşar. Lekelenme adet döneminizden sonra ve sonraki döneminizden önce vajinal kanamadır. Lekelenme normalden anormalliğe kadar birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bazen de, gerçek sebebi tespit etmek zordur. Ancak bir kadın doğum uamznı lekelenmenin nedneini yapacağı muayene ve testlerle teşhis edebilir..



Lekelenme aylık periyodunuz arasında yaşadığınız herhangi bir hafif vajinal kanamadır. Perimenopozda olduğunuzda, hormon seviyeleriniz düzensiz olabilir ve buda lekelnmeye enden olabilir. Gebeliğin ilk septomu adet gecikmesidir ve onu izleyen septom yerleşme kanamasıdır. Yerleşme kanaması adetten bir kaç gün önce yada gecikme sonrası ortaya çıkabilir. Bu lekelenme pedinizi doldurmayacak kadar azdır. Ayrıca yumurtlama döneminde lekelenmeniz olabilir. Bu lekelenme bir iki damladır. Menopoza yaklaştığınızda, pembe veya kahverengi lekelenme ve hatta döneminizden önce hafif kanama yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu geçiş aşamasındadönemleriniz daha düzensiz, bazen daha ağır olabilir . Vajinal kuruluk lekelenmenin yaygın bir nedenidir. Vajinal doku artık nemli ve elastik olmadığında ortaya çıkar ve östrojen değişikliği nedeniyle tahriş olur. Östrojen üretim seviyeleri bozulduğunda, vajinanın kaşıntılı, kuru ve tahriş olmasına neden olabilir. Menopozda olan kadınlar, olmayan kadınlara göre daha sık vajinal kuruluk yaşarlar. Bunun nedeni, yumurtalıklarının daha az östrojen üretmesidir.





Kullandığınız hormonal doğum kontrol türünü değiştirmek, progesteron seviyenizi geçici olarak değiştirebilir lekelenmeye yol açabilir. Hızlı kilo alıp vermeniz ara lekelenmelere neden olabilir. Bir çok kadın rahim fibroidleri geliştirir buda lekelenmeye neden olabilir.Fibroidlerin tedavisi, büyümenin neden olduğu semptomlara bağlı olarak değişmektedir. Bazı tiroid ilaçları lekelenmeye neden olabilir.Bazı durumlarda, kanama servikal veya endometrial kanser gibi bir jinekolojik kanserin belirtisi olabilir. Lekelenme ayrıca, üreme yollarındaki enfeksiyon ve fiziksel değişikliklerden veya hormonal dengesizliklerden kaynaklanabilir. Lekelenme ektopik gebeliğin bir belirtisi olabilir . Bu rahim dışında, genellikle fallop tüpünden başka bir yerde büyüyen bir hamileliktir. Lekelenme üreme yollarındaki enfeksiyon ve fiziksel değişikliklerden veya hormonal dengesizliklerden kaynaklanabilir.




Bazı pelvik enfeksiyonlar (CYBE gibi) tedavi edilmediğinde lekelenmeye neden olabilir.İdrar yolu enfeksiyonları da lekelenmenin diğer nedenlerindendir. İlişki sonrası tutarlı bir şekilde lekelenme normal kabul edilmez. Lekelenme genellikle bir polip veya lezyon gibi serviks ile ilgili bir sorundan kaynaklanır. Stres vücudunuzdaki neredeyse her şeye neden olabilir. Vücudunuzda birçok dengesizlik yaratabilir ve lekelenme bir istisna değildir. Duygusal stres (depresyon, anksiyete, endişe, uykusuzluk) ve fiziksel stres (kilo kaybı veya kazanç, hastalık, kötü beslenme, aşırı egzersiz) adet döngüsünü etkileyebilir. Bunun nedeni, aşırı stresin vücudunuzun daha fazla miktarda kortizol hormonunu sağlamasıdır.



Rahime tampon soktuysanız lekelenmeniz olabilir. İlişki esnasında lekelenme genelde vajinal kuruluktan kaynaklanmaktadır. Hamileliğinizin ilk birkaç ayında, tüm yeni hormonal değişikliklerden dolayı lekelenme yaşamak normaldir. Hamileyseniz emin değilseniz, hamilelik testi yapın veya hemen jinekoloğunuza danışın. Hormonal dengesizlikler, döneminizden önce vajinal lekelenmenin başlıca nedenlerinden biridir. Bir kadının çok fazla östrojen üretmesinin nedenlerinden biri tiroid sorunudur. Yavaş bir tiroid (hipotiroidizm) metabolizmanız, vücut ısısı ve periyodunuzda değişiklikler ve dengesizlikler yaratabilir.Düşük tiroid hormonları, sürekli yorgunluk, düzensiz vücut ısısı, belirgin kilo alımı, saç dökülmesi ve boyun ağrısı gibi diğer daha ciddi semptomlara neden olabilir.


Adetten önce ve adetten sonra sık lekelenme nedenleri



Ovulasyon , orta dereceli kanamaya neden olabilir .



Polikistik over sendromu (PCOS) normal ovulasyonu engelleyen ve anormal kanamaya neden olabilen hormon dengesizliğidir.



İlaçlar doğum kontrol hapları gibi, bazen anormal vajinal kanamaya neden. Eğer doğum kontrol haplarını kullanmaya yeni başlamışsanız, ilk birkaç ay arasındaki kanama olabilir. Her gün düzenli olarak hapları almazsanız da kanama olabilir



Bir rahim içi araç (RİA) da lekelenme veya ağır dönem şansınızı artırabilir.



Pelvik organların (vajina, serviks, uterus, fallop tüpleri veya yumurtalıklar) enfeksiyonu , özellikle de ilişki anında veya ilişki sonrası vajinal kanamaya neden olabilir. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) genellikle enfeksiyonların sebebidir



Pelvik inflamatuar hastalık (PID) , anormal kanamaya neden olabilen uterus, fallop tüpleri veya yumurtalıkların iltihaplanmasına veya enfeksiyonuna neden olur.





Ara lekelenmeleriniz Polipler fibroidlerle ilişkili olabilir. Polipler, rahmin iç kısmındaki hücrelerin aşırı büyümesi sonucu oluşur. Genellikle menopoza girmiş kadınlarda görülür ancak genç kadınların da polip geliştirmeleri mümkündür. Poliplerin semptomları arasında düzensiz adet kanaması, dönemlerden önce lekelenme, menopoz sonrası vajinal kanama ve infertilite sayılabilir. Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz doktora başvurun. Polikistik over sendromu rahatsızlığınız varsa, yumurtalıklarınız gerektiği gibi yumurta bırakmaz. Vücudunuz ayrıca çok fazla erkeklik hormonu üretir. Bu, düzensiz dönemlere sahip olmanıza , lekelenmeye neden olur. Dönemlerden önce lekelenmenin en yaygın açıklamalarından biri düzensiz bir döngüdür.



Bazı doğum kontrolü türleri genellikle lekelenmeye ve düzensiz kanamaya yol açar. Ayrıca doğum kontrol hapları aynı zamanda alınmazsa yada unutulursa lekelenmeye enden olabilir. Üreme organlarının enfeksiyonları - örneğin klamidya ve gonore veya bakteriyel vajinoz gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar lekelenmeye neden olabilir. Rahimin travma geçirmesi, bazı kistler, vajinada yırtıklar,yaralar, ara lekelenmeye enden olabilir. Genel olarak, izole lekelenme, herhangi bir sağlık sorununa işaret etmez. Ancak, lekelenme sık görülürse, ağrı veya başka semptomlar eşlik ediyorsa veya doğum kontrol rejimine başladıktan sonra 3 aydan fazla devam ederse, daha ciddi bir sorunu dışlamak için doktorunuza başvurmanız önemlidir. Görüldüğü üzere dönemler arası , dönem başı ve sonu lekelenmenin bir kaç nedeni vardır. Sık sık lekelenme yaşıyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
yerleşme kanaması
üstüne görme nedir
implantasyon kanaması
yerleşme kanaması rengi miktarı
yerleşme kanaması adet gününde olurmu
yerleşme kanaması adet gecikmesinden sonra olur mu
yerleşme kanaması resmi
adetten sonra lekelenme hamilelik belirtisimi
implantasyon kanaması hakkındaki tüm sorular
adetten sonra gelen kanama hamilelik
adet gibi yerleşme kanaması olur mu
yerleşme kanaması adet gününe denk gelir mi


Yerleşem kanaması ile ilgili bilgileri içeren makalenizi okudum bilmediğim o kadar çok şey varmışki. Ben yerleşme kanamasının adet kanaması gibi olduğunu düşünmüştüm. Hatta bu ay adetim 3 gün geri geldi 7 tane ped kirlettim 4 gün sürdü normalde 7 gün sürer .Hamile olduğumdan şüphelendim. Gerçekten çok teşekkür ederim bu bilgiler içime su serpti diyebilirim. Henüz nişanlıyım düğünüm ocakta olacak erken bir gebelik süpriziyle karşılaşmak istemiyorum.İpin ucunda rezil olmak var
 
Regl bitiminin ertesi günü kahverebgi akıntı başladı 2 hündür devam ediyor gebelik olabilirm i
 
adetim biteli iki gün oluyor sabah kalktım iç çamaşırımda ip gibi uzun kahverengi bir şey vardı acaba bu nedir??
 
Adet bitimi sonrası lekelenmeler, bahsettiğiniz şekilde küçük pıhtılar olabilir bunlar rahimde kalan eski kan ve kan pıhtıları dır , normaldir..
 
Geri
Üst