Adetten Sonra Ne Zaman Hamile Kalınır Merak Edilenler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Adetten Sonra Ne Zaman Hamile Kalınır Merak Edilenler
Adetten Sonra Ne Zaman Hamile Kalınır sorusu siz de bir merak konusuysa mutlaka bu yazıyı okumanız gerekiyor. Bu yazım aslında hamile kalmak isteyen anne ve baba adaylarına yönelik. Hamile kalmak istemeyenler korunmak isteyenler ve bu konuda daha fazla detaylı bilgi almak için korunma yöntemleri yazımızı inceleyebilirler. Eğer artık bebek sahibi olmak istiyorsanız bazı durumları daha özenle takip etmelisiniz. Nedir bu durumlar? Özellikle hanımlarda oluşan ovulasyon dediğimiz yumurtlama durumu gebe kalmak için bir miyenk taşı denilebilir. İki adet dönemi arasında bu yumurtlama günü sadece 24 saattir ve bu günü yakalayabilmek çok önemlidir.

adetten sonra gebe kalinir mi.jpg


Yani bir kadın diğer günlerine oranla ayda 1 gün sadece hamile kalma olasılığı vardır. Bunun için aslında sizin adet tarihlerinizi mutlaka kontrol altına almanız kaydetmenizde fayda var. Bunu söylüyorum çünkü; yumurtlama günü dediğimiz yumurtaların tüplerden ayrılarak çatladığı gün adet başlangıcını sayarsak 13-14-15-16. günlere denk gelebilir. Bu günlerden herhangi birinde sizin yumurtalarınız çatlayacak ilişkide döllenmeye açık hale gelecektir. Aslında şöyle bir avantajınızın da olduğunu söylemek isterim. Bir erkek spermi 3-4 gün canlı kalabilmekte. Siz örneğin 28 günde bir adet oluyorsanız adet gününüzün başlangıcından saydığınızda 14. gün yumurtlama olasılığınızın çok yüksek olduğu anlamına gelir. Bu 14. günden 3 gün öncesi ve 3 gün sonrasında da ilişki durumunu aktif hale getirerek hamile kalma olasılığınızı artırabilirsiniz.

Eğer bu günü tutturdunuz ve korunmasız bir ilişki yaşarsanız yumurtanın sperm tarafından döllenmesi büyük ihtimalle söz konusu. Bunun için en doğru zamanı siz belirleyeceksiniz. Bunun için yumurtlama zamanında farkedebileceğiniz değişiklikler söz konusu olabiliyor. Örneğin vajinal akıntınız normalden daha yoğun ve kıvamı daha yapışkan olabilir. Ayrıca yumurtlama gününüzde vücut ateşiniz her zamankinden daha fazla artmış olacak. Bunu birkaç gün öncesinden ölçmeye başlayarak test edebilirsiniz. Yumurtlama günü belirtileri için daha fazla ayrıntı için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

ovulasyon testi.jpg


Şimdi aslında konumuzun başlığına da bakarak eminim bu açıklamalardan sonra daha iyi anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Adetten hemen sonra hamile kalmanız mümkün değil. Bunun için adetinizin ortalarını beklemeniz gerekir. Daha doğrusu adetten sonra gün aşırı ilişki yaşamanız durumunda diğer adet gününüzün başlangıcına kadar ki geçen sürede mutlaka yumurtlama gününe denk gelen ilişki yaşayacaksınızdır. Zaten sperm hücrelerinin 3 gün canlı kalabilme özellikleri olduğundan yukarıda belirttiğim tüm durumları da göz önünde bulundurun. Doğal yoldan hamile kalmak isteyenlere birkaç nacizane de fikrim olacaktı. Gün aşırı ilişkiye girmek spermlerin kaliteli olması açısından da önemlidir. Ayrıca ilişki sonrası hemen ayağa kalkmayın bir süre kalçanız yukarıda yatın. Hemen kalkarsanız spermler hemen akacaktır. Bunun için işinizi garantiye almak adına bir süre yani 20-30 dk yatakta yatmak yararlı olacaktır. Kalktığınızda eğer yine de sperm boşalıyorsa korkmayın fazlalıklar her zaman belki o anda belki daha sonraki gün de akıntı şekilde dışarı çıkacaktır. Emin olun zaten daha hızlı olan sperm hücreleri ulaşacağı yere zaten ulaşır.

Bu arada yine önemli bir konu eşinizin gece uyuyup dinlenmesi sabaha daha dinlenmiş olarak uyanacağı için sperm hücrelerinde de yenilenme olacaktır. En uygun zaman da sabah vakitleri olduğu gözlemlenmiştir. Kesinlikle bu durumlar yaşanırken olayları kendi akışına bırakın stres sıkıntı yapmak sizi ve eşinizin enerjisini düşürür bu spermlere de etki eder. Psikolojik olarak kendinizi rahatlatmak sanki o günü de her günmüş gibi yaşamanız sizi daha iyi hissettirecektir. Yine son olarak söylemek istiyorum ki hamile kalmak için en uygun pozisyon erkeğin üstte olduğu pozisyondur.
 
Geri
Üst