Adiyat Suresini Okumanın Faziletine Dair Hadisler

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Adiyat Suresini Okumanın Faziletine Dair Hadisler
adiyat suresi fazileti,adiyat duasını okumanın fazileti,adiyat duasını okumanın faziletine dair hadisler,adiyat suresi okunuşu,adiyat suresinin okumanın faziletleri hakkında bilgiler

dua-300x298.jpg






Bismillâhirrahmânirrahım.
Vel âdiyâti dabhâ. Fel mûriyâti kadhâ. Fel müğıyrâti subhâ. Fe eserne bihî nak'â. Fe vesatne bihî cem'â. İnnel insâne li rabbihî lekenûd. Ve innehû alâ zâlike le şehiyd. Ve innehû li hubbil hayri le şediyd. E fe lâ ya'lemü izâ bu'sira mâ fil kubur. Ve hussıle mâ fıs sudur. İnne rabbehüm bihim yevmeizin le habiyr.

Manası:
Andolsun o harıl harıl gazâ yolunda koşan atlara, o tırnakları ile çakarak ateş çıkaranlara, sabahleyin baskın yapanlara, derken orada ayakları ile toz koparanlara, kopardığı tozla bir topluluğun düşmanının ortasına girenlere yani atlara ki, muhakkak insan Rabbine karşı çok nankördür. Hiç şüphesiz Allah Teala buna hakkıyla şahiddir. Gerçek o, insan mal sevgisinden dolayı pek katıdır. Hâlâ o, hakikati görüp bilmeyecek mi, kabirlerin içindekiler eşilip çıkarıldığı zaman, göklerde ne varsa onlar da derlenip toparlandığı zaman hakikat, o gün Rabbleri onların her halinden elbette tamamıyla haberdardır.

Fazileti:
* Resulü EKrem (s.a.v.) buyurmuştur:
"İzâ zülzilet... Kur'an'ın yarısına muâdildir. Vel fıdiyât... Kur'an'ın yarısına denktir."

Kim bu mübarek sure-i celileyi yazar da üzerinde-taşırsa, Cenabı Ecelli Alâ o kimseyi korktuklarından emin kılar, rızkı da kendisine kolaylıkla verilir.

Her gün bu sureyi (3) üç defa okuyan nazardan korunur.br> "Bu mübarek sure tekrar tekrar okunup ihtiva ettiği mesajlar ciddi bir biçimde düşünülmelidir.
 
Geri
Üst