Ağızda metalik tat olması gebelik belirtisimi ?

Uzman SühaN

Administrator
Ağızda metalik tat olması gebelik belirtisimi ?
Bazı kadınlar gebelik sırasında ağızda garip bir metalik tat hissederler ve bu biraz alışılmadık bir tattır... Gebelikte metalik tat,gebelikte ağızda metalik tat,ağızda metalik tat olması gebelikmi, ağızda metalik tat olması hamilelikmi gibi soruların ayrıntılarını yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Hamilelik sırasında bir dizi hormon akışı bir takım değişikliklerden sorumludur. Bu aynı zamanda özellikle ilk üç ayda istenmeyen semptomlar da ortaya çıkabilir.Bulantı ve yorgunluk en yaygın gebelik belirtileri arasında olmakla birlikte, bazı kadınlar da tat almada değişiklikler yaşarlar. Bu, en yaygın olarak metalik bir tat olarak tanımlanır.Ağızda metalik bir tadın faydalarından biri, evde hamilelik testinde pozitif testler yapmadan önce bir kadını hamileliğine uyarmasıdır.


gebelikte ağıazda metalik tat.jpg




Hamileyken, östrojen ve progesteron seviyeleri vücudunuzun büyüyen bebeğini korumasına yardımcı olmak için artar. Hormonlar kesinlikle gerekliyken, vücuttaki semptomatik değişikliklere de katkıda bulunurlar. Vücudunuz hamileliğe uyum sağladığı için, bu özellikle ilk üç aylık dönemde geçerlidir.

Bazı hamile kadınların , iştah ve yemek tercihlerinde değişiklikler meydana gelir. Daha önce sevmediğiniz çikolata, turşu veya cips için güçlü bir özlem duyabilirsiniz. Ya da sevdiğiniz gıdalardan bazıları gebelik sırasında berbat gelebilir . En kötü hallerde, bazı gıdalar sabah hastalık hissi uyandırabilir.

Gebelikte duygusal değişiklikler ağızda olağandışı lezzetler bırakabilir. Bunların en yaygın metalik tattır...


Metalik Tatın Altında Neler Var?

Sabah bulantısı , ilk üç ayda ortak bir endişe kaynağıdır. Bu süre zarfında koku ve lezzet de dahil olmak üzere başka duyusal değişiklikler yaşayabilirsiniz. Hormonal değişikliklerin bazı gebelerde anormal tat denilen bir duruma neden olduğu düşünülmektedir
Baş dönmesi, tadın değişmesine atıfta bulunur. Özellikle ağzınızın tadını kaçırabilir.

Metalik tat almanın gebelik dışında da bazı sebepleri vardır. Vitamin takviyeleri almak, kullanılan bazı ilaçlr, enfeksiyon,grip,diş eti iltihabı,böbrek ve karaciğer hastalığı gibi.

Metalik tattan nasıl kurtulabilirim ?

Gebelikte yaşadığınız metalik tadı yok edebilecek hiçbir tedavi yoktur. Fakat metalik tat durumunu en aza indirgemeniz için bazı adımları atabilirsiniz. Tuzlu kraker yeme,naneli sakız çiğneme, baharatlı yiyecekler yeme, soğuk içecekler tüketme. Ayrıca ağız hijyenine dikkat edin. Dişlerinizi fırçalayın ve gargara yapın.
 
Son düzenleme:
aybaşım tam 7 gün oldu gecikeli tek belirti ağzımda pas tadı var hcg testi yaptım 7,99 çıktı hamilemiyim acaba ?
 
Merhaba, hcg değeriniz şüpheli 8 ve üstü değerler gebelik olarak kabul ediliyor tabi teyidi için hekime görünmek gerekir. Yarın tekrar hcg testi yapın ve sonuca göre hekime görünün..
 
10gündür sırtım belim ağrıyor adetim 10 gün gecikti 2 gün önce test yaptım evde bişey çıkmadı erken mi acaba 10 gündür ağzım tat almıyor ne yesem tat alamıyorum hamilemiyim
 
Merhaba, 10 günlük gecikmeniz varsa hcg testi yapın. Evde yapılan tstler hatalı sonuç verebilir. Belirtiler yanıltabilir. Bu yüzden belirtilerden yola çıkarak gebelik var yada yok diyemeyiz.
 
selam ben yeniyim bebek istiyoruz 2 aylık evliyim adetime daha 8 gün var ağzımda acı tat var ne yesem anlamıyorum hamile olabilirmiyim
 
Merhaba, henüz mensiniz de gecikme söz konusu değil. Bu kadar erken gebelik belirtisi olmaz. Gebelik belirtileri gebeliğin 4-5. haftası başlar. Mensiniz de en az 3 günlük gecikme söz konusu olursa test yapın..
 
Ağız hala tat almıyor adetim 37 gün gecikti Evde idrar bişey çıkmayınca kan tahlili gitmiyorum ikinci çizgi çok belirsiz ve beyaz ne demek
 
Geri
Üst