Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi...
Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi...


Henüz damak tadınıza uygun bir tiramisu tarifi bulamadıysanız, işte size İtalyan usta aşçılardan leziz bir tarif...


agizlara-layik-tiramisu-tarifi-3521611_3714_o-137.jpg



Malzemeler:

6 adet yumurta
450 gr. mascarpone peyniri
4 yemek kaşığı şeker
2 paket kedi dili (Yaklaşık 400 gr.) 1 pakette 24 adet bulunmaktadır.
1 büyük fincan espresso ya da iyi kalite filtre kahve
*Brandy ya da kahve likörü (isteğe bağlı)
Kakao (tiramisunun üstünü kaplayacak kadar)
Çikolata rendesi ( dekoratif amaçlı tiramisunun üstüne serpiştirilmek üzere)

*İtalya'da tiramisuya likör koymak bölgeden bölgeye değişmektedir. Ör; Napoli'de geleneksel olarak sadece kahve ile tatlandırılır, alkol konulmaz.

Hazırlanışı:

Yumurtaların sarıları derin bir kaba alınır, şeker eklenir, elle ya da bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpılır. Daha sonra mascarpone peyniri de eklenerek krema hazırlanır. Bu aşamada istenirse likör eklenir.

Ayrı bir kapta ayırmış olduğumuz yumurta beyazları içine bir fiske tuz atılarak katı hale gelene kadar çırpılır. Köpük halini almış beyaz yumurtalar ile mascarpone karışımı yavaş yavaş birbirine yedirilir. (Yumurta beyazı köpürtüldüğünde hızlı hareketler ile başka bir karışıma katılırsa özelliğini kaybenip sulanabilir bu nedenle yavaşça karılması tavsiye edillir). Bu işlemin ardından krema son halini alır.

Tiramisuyu servis edeceğimiz kaba kahveye batırılmış kedi dilleri bir kat halinde dizilir (Kedi dili kahveyi çok fazla çekeceğinden kahvenin içine bir kere batırılıp çıkarılması yeterli olacaktır.) Üzerine hazırladığımız krema dökülür. İkinci kata da kedi dilleri dizilir ve üzerine krema dökülür. Katları dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Üzerine kakao serpilir. Süslemek amacıyla çikolata rendeleyerek tiramisuya son hali verilir. Bazı tariflerde tiramisu yumurta akı katılmadan da yapılmaktadır. Eğer tiramisunuzun hacimli ve tadının yoğun olmasını istiyorsanız yumurta akını tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Geri
Üst