Ağlayan Bebeği Sakinleştirme Yöntemleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Ağlayan Bebeği Sakinleştirme Yöntemleri
Bu konu; ağlayan bebeği sakinleştirme hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, bebek sahibi olanlar bilirler, bebeğin doğumunun ilk aylarında ağlamalarını kesmek hayli zor olur. Hele bir de bebek gazlıysa ilk aylar kabus gibi geçer. Bebeği sakinleştirmek uğruna neler yapılmaz ki. Ancak henüz kendinbi ifade edemeyen bebek açlığını da, altının kirliliğini de gaz veya kaka sorununu da ağlayarak belli eder. Sizlere bu sayfamızda ağlayan bebek nasıl sakinleştirilir, anlatmaya çalışacağız..




bebek-1f2.jpg



Bebeğiniz acıktığında ısrarlı ve sürekli ağlar, ağrısı olduğunda tiz bir sesle çığlık şeklinde ağlar, etrafında ki kalabalıktan sıkıldığında ise mırıldanma şeklinde ağlar. Buradan anlayabilirsiniz. Diğer ağlama nedenleri; fazla sıcak ya da soğuk havadan etkilenmesi, gaz sancısı ve diğer sancılar, uykusuzluk, yatağının rahat olmaması, bebekle yeterince ilgilenilmemesi şeklindedir.

Bebeğinizi sakinleştirmenin yolları;

* Bebeğinize emmesi için biberon veya diş kaşıyıcısı verebilirsiniz.

* Bebeğinizi sallayarak, hareket ettirerek veya dans ettirerek sakinleştirebilirsiniz. Otomobille gezmek bebeği sakinleştirmenin en iyi yoludur.

* Bebeğinizi besleyin ve geğirmesini sağlayın.

* Bebeği kucağınıza alarak göz temasında bulunun. Onunla konuşarak bir şeyler anlatın.

* Yeteri kadar ilgi ve sevgi gösterin.

* Pozisyonunu değiştirin ve dikkatini çekmesi için müzik açın.

* Bebeğinize masaj yaparak onu rahatlatın. Gaz sancısı olmadığından emin olun.

* Altı ıslanmış ise altını değiştirin.

* Uyutmaya çalışın. Uyumuyorsa yere bırakarak eline oyuncak verin.( 3 aylıktan büyük bebekler için)

* Kalabalıktan rahatsız oldu ise daha sakin bir ortama çıkarın.

* Eğer ağlaması durmuyorsa dışarı çıkarın.

* Bebeğe yakın olun ve tek başına bırakmayın. Onu kucağınıza alarak sevin.

* Bebeğinizi sakinleştirmek için öncelikle sizin sakin olmanız gerekir. Unutmayın ki sonsuza kadar hiçbir bebek ağlamaz.

* Bebeğiniz ağlayarak bir şeyler anlatmaya çalışıyordur. İlk olarak ne demek istediğini anlamalısınız ve gereken önlemleri almalısınız.

* Ayağınızda sallayarak ninni söyleyebilirsiniz.

* Bebeğinize güven ve sevgi verin.

* Bebeğinizi sırtüstü yatırarak tekmeler atmasına izin verin. Bu hareketler onu rahatlatır.

* Eğer hiç bir yol işe yaramıyorsa bebeğinizi bir doktora götürmelisiniz.
 
Özellikle ilk zamanlar ve yeni anne olanlar için çok yararlı bilgiler titanım sağolasın. Bazen bebek ağladığı zaman anne ve baba çok çaresiz kalıyor çünkü ağlama sebebini bilemiyorlar. Ben bile tecrübeli bir anne olduğum halde son doğan ikizlerim de prematüre doğmaları nedeni ile oldukça sıkıntılı zamanlar yaşadım. Sindirim sistemleri tam anlamı ile gelişmeden doğdukları için özellikle kolik sancıları çok oluyordu. İlk birkaç ay süren bu sıkıntılı zamanlar sonunu gülücüklere bıraktı. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Eğer bebekler ağlıyorsa mutlaka bir nedeni vardır. Şimdide bebişlerim ağlıyor ama artık ağlama nedenlerini kendileri dile getirecek kadar büyüdüler çok şükür:)
 
Geri
Üst