Ağrı Genel Bilgiler

Ağrı'dan Yemek Tarifleri

Ağrı'dan Yemek Tarifleri



Gosteberg Buğulama



Malzemeler:



Genç kuzu veya oğlak eti

Tereyağı

Salça

Gosteberg adı verilen dağ otu



Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir. Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır. Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır.



Selekli Saç Kavurma



Malzemeler:



Taze oğlak veya kuzu eti

Sarımsaklı yoğurt

Tereyağı



Hazırlanışı: Et doğranır içine tereyağında eritilmiş salça konur, bu şekilde kızartılan et indirilip bir süre dinlendirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.



Abdigör Köftesi



Malzemeler:



Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti

Soğan

Haşlanmış pirinç

Baharat



Hazırlanışı: Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır.
 
Ne alınır?

NE ALINIR?



Ağrı�da küçükbaş hayvancılığın fazla yapılması nedeniyle halıcılık en önemli el sanatıdır. Bunun yanında kilim, kazak, keçe ve çorap gibi el sanatları da vardır.
 
Yapmadan dönme

YAPMADAN DÖNME



İshak Paşa Sarayı'nı görmeden,



Dağcılar için, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek dağı olan Ağrı Dağına çıkmadan, (izin almayı unutmayın)



Abdigör Köftesini tatmadan,



Kış ayları için bir kaç çift tiftik eldiven ve çorap almadan ...



Dönmeyin
 
Geri
Üst