Ağva nerededir ? Nasıl gidilir ?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Ağva nerededir ? Nasıl gidilir ?
ağva nerededir,ağvaya nasıl gidilir,ağvada neler yapılır,ağvanın turistik yerleri,ağva hakkında bilgiler,ağvanın gezilecek yerleri nereleridir,

Şehirden kaçmak isteyenler için Karadeniz kıyısının başlangıcı doğa harikası, Ağva'ya mutlaka gidilmeli.Arkası orman, önü deniz ve iki nehir arasına kurulu bir köy Ağva.

Ağva zaten Latincede 'İki dere arasındaki köy' anlamına geliyor. Göksu ve Yeşilçay dereleri Ağva'dan geçip Karadeniz'e dökülüyor.

Ağva'da yeme içme denince ilk akla gelen balık. Balık restoranlarının çoğu da Yeşilçay deresi kenarında. Ama biz bu sefer tekir ve istavritlerimizi Fener Büfe'de deniz kenarında dalga sesleri eşliğinde yiyelim diyoruz. Fener Büfe'nin sahibi Celal Keskiner, balıkların tazeliği ve lezzeti konusunda iddialı. Ağva'da yaz kış balık yersiniz diyor.

Burada her kesime ve her keseye hitap eden yerler var. Zaten her lokantanın önünde girmeden önce fiyat listelerini görüyorsunuz. Göksu deresi tarafına gittikçe fiyatlar artıyor. O bölgelerde birçok yiyecek İstanbul'dan geliyor. Ama yemeğinizi nerede yerseniz yiyin, deredeki balıklara da birkaç parça atmayı unutmayın. Sanki deredeki bütün balıklar sizin attığınız yemlere geliyor. Zaten dere kenarında saatleriniz geçirebilirsiniz.

Ağva'nın nüfusu 3000 kişi civarında. Ama yazın özellikle haftasonları bu rakam 10.000'e çıkıyor. Denizde ya da derede yüzmek için buraya gelenler de var, sadece lezzetli bir yemek için gelen de...

Deniz kenarına gidince, sizi Karadeniz'in dalgaları karşılıyor. Cankurtaran Necmettin, denizin her zaman böyle dalgalı olmadığını söylüyor. İki kilometrelik Ağva sahili özellikle haftasonları çok dolu oluyor.

Ağva'ya gelince Şile bezi almadan dönmek olmaz. Eğer cuma gününe denk geliyorsanız ayrıca buraya köylülerin getirdiği taze süt, yumurta, sebze ve meyveden de alabilirsiniz. Hiçbir şey almasanız bile köy pazarında gezinmek bile keyifli. Biz biraz geç kalıyoruz gerçi, sabah erken saatlerde gelmek gerekiyor ama hala herşey o kadar taze görünüyor ki... Mantar... Kiraz... Peynir...Sebzeler...Hepsi civar köylerden geliyor.

Pazardan sonra tabii hemen Şile bezi kıyafetler satan bir dükkana dalıyoruz. Her renkte el işlemeli birçok çeşit var. Terletmediğinden yaz için ideal bir giysi.


Ağva'ya gelenler, genelde bir tekne turu yapmadan gitmiyor. Turlar tekne dolunca kalkıyor ama pek sıra beklemiyorsunuz, hemen mavi ve yeşil sulara açılıyorsunuz.

12403_100401123416_a.jpg
agva_10.jpg
agva1.jpg
ağvas.jpg
100_1445.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst