Ağzınıza Layık Taze Soğan Yahnisi Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Ağzınıza Layık Taze Soğan Yahnisi Tarifi
taze soğan yahnisi
taze soğan yahnisi tarifi




Sevgili melekler, et yemekleri hele de bir misafirimiz geldiğinde olmazsa olmazımızdır . :) Ya tavuk ya da dana /kuzu/koyun eti mutlaka soframızda ki baş köşeyi alır. Yaz mevsimi geldiğinde piknik alanlarını doldurmamız da et seven bir millet olduğumuzun en güzel örneklerinden biridir. Biz de bu sayfamızda yine harika bir et yemeği tarifi vermek istiyoruz sizlere; taze soğan yahnisi. :)


taze_sogan_yahnisi-2f0.jpg



1 kg. kuşbaşı kuzu eti
100 gr. margarin
1 kg. taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Nane, tuz

Terbiye için:
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt


Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene
kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun.

Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin.
3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu
birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.

Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst