Ahşap boyamada eskitme tekniği nasıl uygulanır

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Ahşap boyamada eskitme tekniği nasıl uygulanır
Yeni bir hobi edinmek isteyen bayanlar adına buradayım. Birçok kişinin beğenerek aldığı yeni zamanların trend hobisi ahşap boyama ürünlerini biliyorsunuzdur. Birçok kişi bu işi ek gelir elde edebilmek amacıyla bile yapıyor. Sizlere bahsetmek istediğim şey öncelikle bu hobide işi aceleye getirmemeniz gerektiğidir. Birçok kişi için söylenen gerçek şudur ki yavaş ve kafa dağıtarak bir hobiyi yapmak her şeyden daha önemlidir. Zaten boş zamanlarımızı değerlendirmek değil mi amacımız.


Ben haftanın bir günü gidebildiğim kurstan öğrendiklerim ile sizlere bir şeyler aktarmaya çalışmak istiyorum. Tarzım olan eskitme tekniği ile ilgili örnekleri incelerseniz eskitmede birçok farklı teknikte resim göreceksiniz. Mum eskitme, sünger ile eskitme gibi farklı teknikler mevcuttur. Bu eskitme tekniklerinden en çok sevdiğim olan eskitme tekniği olan mum eskitmeyle yaptığım çalışmamı beğeneceğinizi umarak galerime ekledim.

ahsap-boyamada-yagli-boya-ve-silerek-eskitme-teknigi-1.jpg
ahsapeskitmemobilyayapimi.jpg

Alt resimde gördüğüm teknikte uyguladığım tepsiyi kendim yaptım. Öncelikle bu tepsi için gerekli malzemeleri sayarak başlamak istiyorum. Akrilik boya olarak kahverengi, beyaz, sarı renklerini kullandım. Boyamak için fırça, zımpara, eskitmek için mum ve bıçak, yapıştırma işlemi içinde tutkal kullandım. Tabii deseni unutmayalım:D Herkesin kullandığı bir uygulama olan pinterest programında ahşap boyama için tercih edilebilir olabilecek pek çok desen ile karşılaşabilirsiniz.


Ben ilk olarak tepsimi zımparaladım ve ıslak mendil ile güzelce temizledim. Ardından kahverengi akrilik boyamı boyama kabıma aktardım ve azcık sulandırıp tepsimin ön ve arka yüzünü güzelce boyadım. Tabii boyama işleminde tek kat boyamak yeterli olmayabiliyor. İki ya da üç kat boya sürülebiliyor. Renk durumuna göre değişiklik gerçekleştirebiliriz. Ardından tepsinin kenar kısımlarına ve ön arka yüzeyine mum sürerek etrafını mumladım. Sadece iç zemin yüzeye mum sürmedim. Mumu fazlasını bir peçete yardımıyla temizledikten sonra krem rengini buldum (beyaz, bir iki damla kahve ve bir iki damla sarı renk kullandım). Krem rengini de tepsinin ön ve arka yüzeyine sürdüm. Tepsim kurudukça boya uygulaması yaptım bunu unutmamak gerek aksi taktirde fırça izi çok kalır ve kötü bir görünüme sebep olabilir. Kuruma ardından bıçak kenarıyla çizikler atarak eski bir görünüm kazandırdım. Sonrasında desenimin kenarlarına yakarak şekil vermeyi tercih ettim. Dedim ya zevk meselesi biraz ( ben böyle seviyorum). Sonrasında desen arka kısmına tutkalı sürdüm ve yapıştırdım. Vernikleme işlemini de yaptıktan sonra tepsim kullanıma hazır. Bol kahveli günler diliyorum.

Bu tarz teknikleri youtube kanal takibiyle çok rahat uygulamalı öğrenebilirsiniz.


IMG_5947.JPG
mum-eskitme-çizgili-mutfak-panosu (17).JPG
 
Geri
Üst