Ahududulu Limonlu Hafif Mayhoş Şahane Bir Kek Tarifi !

T

TİTAN

Forum Okuru
Ahududulu Limonlu Hafif Mayhoş Şahane Bir Kek Tarifi !
ahududulu limonlu kek tarifi
ahududulu limonlu kek yapılışı




Sevgili melekler, kek sevmeyen herhalde çok azdır. Envayi çeşit kek tarifleri içinde mutlaka herkes birini sever, özellikle de çocuklar. :) Hazır okullar da tatilken hem çocuklarınız için besleyici bir öğün hem de şu Ramazan gününde iftar sonrası ara öğünde tüketebileceğiniz ahududulu limonlu kek tarifi sizlerle :)



ahududulu_limonlu_kek-2a8.jpg



Kek İçin Malzemeler
-225 gr ahududu
-pudra şekeri
-2 yumurta
-2 limon
-3.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
-2 çorbakaşığı pudra şekeri
-3/4 su bardağı yağsız süt
-1.5 çorbakaşığı tozşeker
-2.5 çorbakaşığı un




Ahududulu Limonlu Kek Yapılışı

Kalıbı hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.
Bir kapta 3.5 çorbakaşığı margarini eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst