aile içi şiddet yardım

  • Konbuyu başlatan anonim soran
  • Başlangıç tarihi
A

anonim soran

Forum Okuru
aile içi şiddet yardım
merhabalar. ben 14 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri annemden ve babamdan şiddet görüyorum. her gün olmasa bile annem her sinirlendiğinde ''ben senin annenim sana istediğim her şeyi yaparım'' diyerek en küçük olaylarda bile kızım demeden ya bana tokat atar ya da beni döver. genellikle yara, morluk veya kalıcı bir ağrı olmuyor ama bir kaç kez olmuştu. bu seferki olay; 8buçuk yaşındaki kardeşim ve ben evde tekken kardeşim yere meyve suyu döktü ve ben silmedim. işten gelince annem bana bağırmaya başladı hakaret ederek ve yeri daha da bastırarak silmemi söyledi. ben de ''görmüyor musun yeterince bastırıyorum'' dedim ve bunu deyince bana tokat attı. bana vuramazsın diyerek çığlık attım bunun üzerine beni dövmeye başladı. tokat attı, ensemi sıktı, tekme attı. ne sıra olduğunu anlamadım ama büyük ihtimalle o ensemi sıkıp beni döverken ve ben çırpınırken oldu, boynumda bir acı hissettim. aynaya gidip baktığımda bir çizik görüyordum. yaranın biraz daha ense tarafında olmasından dolayı inceleyemedim ama büyük ihtimalle derin bir yara değil. benim sorumsa;

1-bu yaralar kanıt olabilir mi
2-eğer kanıt olma niteliğine sahipse cezası ne kadardır
3-babamı işi yok, annem avukat. ve avukatlıkta meslekten men gibi cezaların olduğunu duymuştum. bu olayda anneme ceza verilir mi?
4-kardeşim ve ben özel okuldayız, evde yaşıyoruz. eğer ceza alınırsa devlet ne gibi hizmetlerimizi karşılar? birlikte olur muyuz?
5-bu olay kardeşimi etkiler mi? etkilerse nasıl etkiler?
 
Merhaba canım. Öncelikle karakola gidiyorsun . İddiaların için ihbarda bulunuyorsun. Polisler ailenle görüşücek ifadelerini alıcak. Daha sonra savcılığa polisler durumu aktaracak. Savcılık kararıyla derhal koruma altına alınacaksınız. Büyük ihtimalle Sosyal hizmetler kurumuna verilirsiniz. Tabi bunlar da olmayabilir. Bir rapor tutulur hem siz hem aileniz psikolojik destek alırsınız . Çocuğa şiddet hem 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanunu’na hem de 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre işlem görüyor. Bunlara ilaveten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 183 ü arayabilirsiniz. Devlet koruması altına alınabilirsiniz fakat ne gibi haklara sahip olursunuz bilemem . Aile bireylerinden biri olsa dahi diğerine asla şiddet uygulayamaz. Anayasamızda da, bireylerin yaşama hakkı en temel değer olarak kabul edilmiştir. Kanunda, bir başka kişiye karşı kasıtlı olarak zarar veren, onun sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin cezalandırılacağı net bir şekilde ifade edilmektedir. Bu eylem, üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı yapılmışsa ceza daha da artırılır.Bu gibi durumlarda yani şiddete maruz kalındığında derhal emniyete ya da savcılığa giderek şikayette bulunulmalıdır. Şikayet, bir tutanakla kayıt altına alınmalı ayrıca devlet hastanesinde muayene olunarak alınacak darp raporu da muhakkak kayıtlara geçirilmelidir.
 
Geri
Üst