Akik Taşının Faydaları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Akik Taşının Faydaları
burç taşları burçlara göre taşlar akik taşı faydaları özellikleri hangi hastalıklara iyi geliyor hakkında detaylı bilgiler Meleklermekanı.com'da
Melekler biliyorsunuz her burcun kendine özel bir taşı var...Burçlara göre taşınız hangisi olduğunu daha önceki yazılarımızda paylaşmıştık...Doğal taşlarla tedavi yöntemlerine de değinmiştik...Şimdi ise doğal taşların faydalarını ve özelliklerini paylaşacağız sizlerle... İşte Akik Taşı ve Faydaları


akik1-219.jpg



Agate, Achat “İsmini Sicilya'da bulunan Achates Nehri'nden almıştır. En çok bulunan taşlardan birisi olmasına rağmen, renklerindeki ve halkalarının dağılımındaki çeşitliliğin sınırsızlığı nedeniyle herzaman en gözde taşlardan biri olmuştur.”

Akik Taşının Fiziksel Etkileri
Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır. Ağrıları gidermek için kullanılabilir.

Cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Damarları kuvvetlendirir.

Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, ****** organlar ve ****** güç için faydalıdır.

Hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalıdır ve bu süreç içerisinde kullanılması özellikle önerilir.

Kemik ve diş yapısının korunmasında faydalıdır.

Mavi renkli olan diğer taşlar gibi, mavi tonlarında olan akikler de akiğin diğer türlerinden farklı olarak boğaz çakrasında etkilidir ve boğaz ile ilgili sorunlarda kullanılabilir.

akik2-3e3.jpg


Akik Taşının Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri


Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik size iyi gelecektir.

Dünyevi başarıyı simgeleyen akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İşadamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.

Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.

Kırmızımsı turuncu renkteki akikler fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir. Yaşanılan ana yoğunlaşma isteğini güçlendirir.

Mavi dantelli akik taşı; sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.

Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır.

Yosun akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.

Akik taşı eskiden Yemen Taşı olarak bilinirdi. (Not: Bazı kaynaklarda Yemen Taşı'nın zirkon olduğu söyleniyor ancak akik olması daha güçlü ihtimal. Maden Yük. Müh. Mehmet Yaşar Ethem'in kitabında karneola yani bildiğimiz kırmızı akiğe (Örn. foto) Yementaşı denilirken, yine bir agat türü olan ve Kırmızı Çizgili Akik olarak bilinen Sardoniks taşına da (Örn. foto) Yemen Akiği denilmiş. Edmund Harold'un Kristal Mucizesi adlı kitabında ise Granat için Yementaşı denilmiş.)




Seyyid Eyyûb bin Sıddîk'in yazmış olduğu “Menâkıb-ı Çihâr-ı Yâr-i Güzîn” (Dört Halîfenin Üstünlükleri) adlı kitaptan konuyla ilgili bir alıntı şu şekilde:

“Ellidördüncü Menâkıb: Hazret-i Alî “radıyallahü teâlâ anh” bir gün Fırat nehri kenârında seyr ederken boğulmuş bir kimse gördü. O meyyitin yanına varıp, bakdıkda, gördü ki, serçe parmağında Yemen taşından yüzük var. Hayret edip, meyyit yanında hâzır olan cemâ’ate süâl etdi ki, bu meyyitin vefâtına sebeb ne oldu. Allahü teâlânın emri ki, sultânımız suya gark olmuşdur. Hazret-i Alî “radıyallahü teâlâ anh” buyurdular ki, Yemen taşı taşıyanın suda boğulmaması gerek idi. Bunun hikmeti nedir, diye hayret deryâsına dalıp, tefekküre vardılar. Allahü Sübhânehü ve teâlâ celle celâlühü luftundan ve ihsânından, hazret-i Alînin “radıyallahü teâlâ anh” bu ızdırâbının geçmesi ve bu elemden kurtulması için, o meyyitin parmağında olan yüzük taşına dil verip, hazret-i Alîye dedi ki: Yâ Alî! Yemen taşında buyurduğunuz o hassâ vardır. Lâkin ben Yemenî değilim. Hind diyârının bir taşıyım. Bende o hassâ yokdur. Hazret-i Alî “radıyallahü teâlâ anh” bunu işitmekle şâd olup, Allahü Sübhânehü ve teâlâ ve tekaddes hazretlerine şükrler eyledi. Hâzır olan cemâ’ate buyurdu ki, suda boğulmakdan kurtulmak hâssası Allahü teâlânın inâyeti ile Yemenî taşa mahsûsdur. Başka taşlarda yokdur. O zemândan beri Yemenî taş i’tibâr bulup, parmakda yüzük kılındı. Bu hikâye bir arabî menâkıbdan nakl olundu.”

Kaynak » Menâkıb-ı Çihâr-ı Yâr-i Güzîn “Ateş Akiği” hususunda genelde bir yanlış anlaşılma var. Ateş Akiği denilen taş ateş ya da kor renginde olan akik değildir; bu karnelyan taşıdır, yani bildiğimiz akiktir. Ateş Akiği ise; akiğin değerli opal taşına benzeyen, yarı-şeffaf olup içerisinde katmanları görünen, kısmi sarı-yeşil ışıltılara sahip olduğu bir türüdür ve akiğin en değerli türlerinden biridir. Taşta ne kadar çok ışıltı varsa değeri de o derece fazladır. Örnek bir Ateş Akiği fotoğrafı incelemek için buraya tıklayın. Aslında “akik” ve “agat” aynı taşın iki farklı tipidir: Her ikisi de “kalsedon” taşının bir alt türüdür. Eğer kalsedon yarı-şeffaf, çizgisiz ve renk tonu olarak turuncu-kırmızı-kahverengi ise bu “akik (karnelyan ya da karneol olarak da bilinir)” adını alır; eğer yine yarı-şeffaf olur ancak, taşın içerisinde katmanlar (çizgiler, farklı oluşumlar) olursa “agat” adını alır. Türkiye'de genel olarak her ikisi de akik taşı olarak bilindiği için hem Kenzay'da hem de bu sayfada -şimdilik- her ikisini bir arada ele aldık. Örneğin Mavi Dantelli Akik denilen taşa (Blue Lace Agate) Mavi Dantelli Agat denilmesi; Yosun Akiğe (Moss Agate) Yosunlu Agat denilmesi, Ateş Akiğine (Fire Agate) Ateş Agatı denilmesi vs. daha doğrudur fakat bunlar Türkçe kaynaklarda genelde akik olarak belirtilmiş olduğu ve genel olarak bu şekilde tanınmış olduğu için biz de bu şekilde kullandık.

Bir ek bilgi daha: Akiğin bir kalsedon türü olduğunu ve turuncu-kırmızı-kahverengi tonlarında olduğunu söyledik. Bu durumda mavi akik denilen taş nedir diye düşünebilirsiniz. Burada renk önemli; sadece belirtilen renklerde olursa taşa akik denir. Mavi akik olarak bilinen tür aslında ya mavi kalsedondur ya da genelde soluk renkli kalsedonun kimyasal işlemler sonucunda renklendirilmiş halidir. Normalde mavi akik adında bir taş yoktur. Mavi akikler her ne kadar doğal taş olsalar da renklendirme işlemi nedeniyle görünümü doğal halinde değildir. Eğer etkileri nedeniyle mavi renkli akik kullanmanız önerilmişse tercih etmeniz gereken taş Mavi Dantelli Akik taşı olmalıdır.
 
Geri
Üst