Akmayan rimeli kolaylıkla çıkarmanın yolu

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Akmayan rimeli kolaylıkla çıkarmanın yolu
Kirpikleri belirginleştirmek için kullanılan bir makyaj ürünü olan rimel, farklı renk ve markaları ile bayanların makyaj yaparken vazgeçilmezleri arasın da yer alıyor.

Piyasa da farklı rimel çeşitleri ve bu rimellere özgü yine farklı fırça başlıkları bulunuyor. Herkesin rimel sürüşü ve kullanım da rahat ettiği mutlaka bir rimel fırça başlığı vardır. Hatta benim gibi eğer uzun bir süre aynı markanın rimeline alıştıysanız kolay kolay o rimelden vazgeçemiyorsunuz.

Ben genel de akmayan rimelleri tercih ediyorum. Özellikle yaz ayların da terlemenin etkisi ile akma özelliği olan rimeller dağılarak göz altın da kötü bir görüntü oluşturuyor. Akmayan rimeller ise suya dayanaklı olduğu için öyle kolay kolay akmayarak böyle kötü bir görüntüye yol açmıyor.

Tabi bunun yanın da akmama özelliği olan rimelleri kirpiklerden çıkarma işlemi de öyle kolay olmuyor. Hatta rimeli çıkarmak isterken ne yazık ki kirpik dökümüne bile yol açabilirsiniz.

Aslın da akmayan rimelinizi kolaylıkla çıkarmanın doğal bir takım yolları var. Bazı markaların suya dayanıklı göz makyajı ve rimelleri çıkarma özelliği bulunan ürünleri var. Ben şimdi sizlere evde bulunan bir takım doğal malzemeler ile rimelinizi gözünüze ve kirpiklerinize zarar vermeden çıkarmanın yolları hakkın da bilgileri vermek istiyorum.

rimel temizligi.jpg


Suya dayanıklı rimel için göz makyajı temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Bunun kullanımına gelince; bir pamuğa bir miktar göz makyajı temizleyiciden dökerek göz kapaklarınızı kapatıp kirpiklerinizin üzerine koyarak bir müddet bekleyin, Daha sonra pamuğu aşağıya doğru kaydırarak kirpiklerinizi temizleyin.


Rimeli temizlemek için doğal bir yöntem, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, ve badem yağıdır, Bu yağlardan herhangi birinden bir pamuğa az bir miktar dökerek kirpiklerinizin üzerinde birkaç saniye kadar bekletin ve kirpiklerinizi zorlamadan silin. Kirpiklerden rimel temizlenene kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Rimelinizi temizlemeniz için daha önce bebe şampuanını denemişmiydiniz? Evet yanlış duymadınız hafif nemli olan pamuğa az miktarda bebek şampuanını koyarak kirpiklerinizi rimelden temizleyebilirsiniz.
 
bende akmayan rimel kullanıyorum özellikle yaz aylarında çok kullanışlı oluyor deniz havuz ve sıcaktan terleme derken insanın akmayan bir rimele ihtiyacı oluyor bende çıkartırken biraz zorluk yaşıyorum ama önce yüzümü ılık su ve yüz temizleme jeli ile yıkayıp temizliyorum ardından da makyaj pamuğu ile makyaj temizleme sütü ile akanları temizleyip çıkartıyorum ve ardından tonik sürüp cildimi canlandırıyorum biraz uzun bir iş gibi görünse de malum makyaj kalıntıları ciltten öyle kolay kolay çıkmıyor iyice temizlemek gerekiyor siz çıktı sanıyorsunuz ama cilde yapışıp gözenekleri kapatıyor o yüzden iyice temizlenmesi gerekiyor
 
waterproof yani suya dayanıklı ürünleri temizlemek için yine waterproof temizleyicileri almanızı tavsiye ederim. diğer türlü kirpiklerinize zarar verirsiniz doğal olarak tercih edilebilecekler bebe yağı, karanfil ve susam yağını karıştırıp kullanabilirsiniz. Ama yağlı temizleyicilerden sonra hemen yüzünüzü yıkayıp temizlemeniz gerekiyor. Ben neutrogena yüz ve göz makyaj temizleyicisini kullanıyorum yıkamalı olandan ve fayette güzel çıkartıyor ayrıca niveanın waterproof göz makyajı temizleyicilerinide kullanabilirsiniz. Yalnız bunu kullandığınız zaman birden silmeyin yoksa tamamen rimeli yada kalemi dağıtıp daha berbat hale getirirsiniz. Önce bir pamuğa temizleyiciden sürüp rimelinizin üzerine tampon yapar gibi uygulayıp az biraz bekleyin aynı işlemi waterproof göz kalemi için de uygulayabilirsiniz. biraz bekleyip yumuşadıktan sonra birkaç silme ile geçecektir
 
Akmayan suya dayanıklı rimelleri çıkarmanın en etkili yolu hindistan cevizi yağı. Malum kirpikler rimelden dolayı sertleşiyor. Ve çıkarmaya çalışıncada kirpikler dökülüyor. Hindistan cevizi yağıyla kolayca rimeli çıkarıyorsunuz. Hindistan cevizi yağı ayrıca kirpiklerinizi besliyor ve daha uzun olmasını sağlıyor. Badem yağını daha önce kullandım biraz gözüme kaçtı saatlerce gözüm bulanık gördü ayrıca gözümü yaktı tahriş etti .İşlem esnasında dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.
 
Geri
Üst