Akşam eve geldiğimde günün yorgunluğunu, hangi duayla atmalıyız?

mislinay

Yeni Üye
Üye
Akşam eve geldiğimde günün yorgunluğunu, hangi duayla atmalıyız?
Rasûlullah (sas) akşam olunca şu duayı okurdu: “Elhamdülillah geceye erdik. Mülk de Allah için geceye erdi. Allah’tan başka ilâh yoktur. Tektir, ortağı yoktur. Mülk O’nundur, hamdler O’nadır. O, her şeye kadirdir. Rabb’im, bu gecede olacak hayrı da, bundan sonra olacak hayrı da Senden istiyorum. Rabb’im, bu gecede olacak şerden de, bundan sonra olacak şerlerden de Sana sığınıyorum. Rabb’im tembellikten, yaşlılığın kötülüklerinden Sana sığınıyorum. Rabb’im cehennem azabından, kabir azabından da Sana sığınıyorum. (Müslim, Zikir, 75)

[SIZE=+1]Bize anlatıyor?[/SIZE]
1. Bu hadis, akşama ve sabaha eren kişinin üzerinde bir hamd ve şükür borcu olduğunu bizlere gösteriyor. İnsan günün yorgunluğunu ve stresini, şükürle; yani Rabb’imizin bizim üzerimizdeki nimetlerini hatırlamak ve itiraf etmekle atabilir. Mevlânâ’ya göre şükür, nimetleri avlamak ve bağlamaktır. İnsan günün sıkıntısını yeni nimetleri avlayıp bağlayarak atar. İnsan yeni nimetlerin kendisine lütfedilmesiyle, yeni bir günün gelişini huzurla kucaklar. Rabb’imiz, Peygamber Efendimize, “Rabbinin nimetlerini anlat” (Duha 93/11) buyuruyor. Rabb’in nimetleri bir günün akşamında, yeni bir güne başlarken, hatırlanmalı ve itiraf edilmelidir ki, her günümüz rıza ile dolsun, nefesimiz huzur olsun, akıbetimiz hayır olsun.
2. Yeni bir güne hazırlanmanın en etkili yolu, her türlü tembellik, gaflet, gevşeklik ve kötülükten Allah’a sığınmaktır. Böylece iki cihanımız için günlerimizi Rabb’imizin rıza ve sevgisiyle yaşayabiliriz.
3. Her geçen gün, akşamla kendini gösterir. Bir gün daha geçmiştir. Ve yaşlılığa bir adım daha yaklaşmışızdır. Yaşamın son günleri gelmeden, o günlere hazırlanma psikolojisi ve bu konudaki, manevi hazırlık bu hadisteki duayla hissediliyor.
ailem.zaman.com.tr
 
Cevap: Akşam eve geldiğimde günün yorgunluğunu, hangi duayla atmalıyız?

cok güzel bir konu emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler canım
 
Cevap: Akşam eve geldiğimde günün yorgunluğunu, hangi duayla atmalıyız?

sağolasın Mislicim ellerine sağlık
 
Geri
Üst