Akvaryum Balıklarının Beslenme Şekilleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Akvaryum Balıklarının Beslenme Şekilleri
bu konu balıkların beslenme şekilleri ile ilgili bilgilere yer vermektedir.

Eviniz de balık beslemeye karar vermişseniz öncelikle onların sağlıklı bir şekilde hayatlarının devamı için beslenmelerine özen göstermeniz gerekmektedir. Bazen tek bir balığı küçük bir akvaryum da beslemeyi tercih edebilirsiniz, yada daha büyük bir akvaryum temin edip bu hobinizi bir şahesere de döndürebilirsiniz. Farklı balık türlerinin değişik beslenme şekilleri vardır. Sizlere akvaryum balıklarının beslenme şekilleri hakkın da bilmeniz gereken bilgileri sizler için aktarıyoruz.

akvaryum-sehpalar-9623.jpg


Yemleme balıkların bakımında çok önemli yer tutar.Balıkların sağlıklı ve üretken olmaları için doğru yemleme yapmak zaruridir.Fazla ve yanlış yeme balık bakmaz bu yem suyu kirletir,balığın sağlığını etkiler.Balıklarınızın doğal ortamlarında yedikleri yemleri bulup,onu vermek en doğrusudur ama bu bazen mümkün olmadığı için ona en yakınını yapmak yada satın almak mümkündür.


Balıkların doğal beslenme alışkanlıkları

Doğal ortamlarında balıklar;sinek,böcek,bitkilerden yararlanırlar.Sularda gelişen,solucan,böcek larvaları,yeşil bitkiler,yosunlar,mercan oluşumları,salyangoz ve küçük balıkları yerler.Mevsimlik değişimler balıkların beslenmesini etkiler,gelen sellerle,bahar mevsiminde balıklara bol gıda çıkar ve bu mevsimde balıkların üremeleri artar.
Balıkların bir kısmı su yüzeyinde avlanır,yüzen canlıları yerler.Bir kısmı orta düzeyde avlanır,yosun,bitki ve taşınan yemleri yerler.Bir kısmı da suyun dibinde beslenir,dibi eşeleyip yemini bulur.


Balıkların besin gereksinimleri
Balıklar ,protein,karbonhidrat,yağ,mineraller,vitaminler ve su isterler.Proteinlerle balıkların kemikleri,kasları ve diğer organik unsurları gelişir.Karbonhidratlarla enerji sağlanırken,vitamin sağlığın oluşumuna katkıda bulunur,direnç'i ve kemik gücünü arttırır.


Canlı veya taze yiyecekler besleyici ve en çok tercih edilen balıklar tarafından sevilen gıdalardır. Solucanlar, böcek larvaları, su ve tuzlu su fleas karideslerini çabuk ve eğlenceli olarak tüketeceklerdir.
Akvaryum balıklarına verilecek olan canlı yemler hastalık getirmeyecek ve bakteri taşıyacak kirliklikte olmamlıdır. Bu nedenle, her zaman temiz yerlerden alınmalı ve bulundukları sular kirli olmamalıdır. Ölü olanlar ayıklanarak temizlenmelidir. Bu tarz canlı yemleri tuzlu suda bekletmek faydalıdır.
Balıkların ağız yapıları beslenme şekillerini gösterir. Aşağı doğru dönük ağızlı balıklar dipten beslenme alışkanlığına sahiptir, batan yemler bulundurulmalı ve tercih edilmelidir. Tamamen bitkisel beslenen türler için yemler bir kaç çeşt olarak bulundurulmalı ve farklı markaların farklı içeriğe sahip yemleri tercih edilmelidir.


Besin temini
Balıklarınız için kullanacağınız besinleri hazır alabileceğiniz gibi kendinizde hazırlayabilirsiniz.Hazır alınabilecek yemler ve açıklamaları şöyledir;


-Palet Yemler: Suda yüzen ve dibe batan çeşitleri vardır.
-Tablet Yemler: Cama yapışan ve dibe dökülenleri vardır.
-Pul Yemler: Suya bırakılınca önce yüzen daha sonra batan yemlerdir.
-Tane Yemler: Dip balıkları için üretilen suyun dibine batan yemlerdir.
-Daphnia: Su piresi,kurutulmuş.
-Kurutulmuş sinek larvaları,kan kurdu,(kurutulmuş)
-Kurutulmuş karides

Balıklarınız için besinleri satın alabileceğiniz gibi doğadan toplayabilirsinizde,bunu bahçe,havuz yada derelerden yapabilirsiniz.Toplama yemlerin tehlikeli olma riski vardır,bu yüzden mikroplardan arındırılıp verilmelidir.Canlı olarak temiz suda tutulmalı,buzdolabında saklanmalıdır.Canlı yemler verilirken ölü olanlar temizlenmeli ve balıklara bir zarar vermeleri engellenmelidir.

Suda bulunan canlı yemler


-Su Piresi: Daphnia.Kırmızı ve beyaz türleri vardır.Su piresi denmesinin sebebi su içinde kısa sıçramalar yapmasındandır.Toplanan su pireleri bir saat kadar temiz suda bekletilip atıklardan arıtıldıktan sonra canlı olanları toplanarak balıklara verilir.



-Cyclops:Büyük balıklar için,suyun orta katmanlarında bulunurlar.

-Saydam Kurt:Büyük balıklara verilir.Suyun üst tabakalarında bulunurlar.Bir cm. uzunluğunda iplik inceliğindedirler.Şeffaf bir beyazlığı vardır.Suda dikine dururlar.Ani kıvrılışlarla süratli yüzerler.

-Sivrisinek ve larvalar:Bahçe havuzlarında ve su birikintilerinde bulunur.Bir cm. uzunlukta çamura gömülü dururlar,karanlık ve nemli bir ortamda uzun süre saklanabilirler.

-Tubifex:Kirli sularda gelişirler,pis sularda ve havuzlarda bulunur suyun dibinde bir kısmı zeminin içine gömülüdür.Solucana benzer koyu kırmızı renktedir.3 cm. uzunlukta,kıl gibi ince,sürekli hareketlidir.Yarısı toprakta gömülü olduğu için toprakla birlikte alınmalı ve temizlenerek balıklara verilmelidir.Yemlikle verilmesi önerilir,akvaryuma serbest bırakılan canlı kuma gömülür ve balıklar üstteki kısmı kopararak yerler kum içerisinde kalan kısım kirliliğe sebep olur.

-Kan kurdu:Havuz ve sularda bulunur,yüzen larvalardır,suyun dibinde gelişir.




Toprakta bulunan canlı yemler
Bahçenizden balıklarınız için canlı yem toplayabilirsiniz.Kimyasal atıkların olduğu alanlardan bu tür yemleri toplamak tehlikelidir.Yemlerin doğranıp,ezilip balığın yiyebileceği şekle getirilmesi gerekir.


-Çekirge: İri balıklar için uygun bir yemdir.
-Sinek ve kurtlar: İlaçsız temiz olmalılardır.
-Ağaç bitleri: Daha çok çöplük ve ağaçların üzerlerinde bulunurlar.
-Solucan: Balığınızın büyüklüğüne göre olduğu gibi yada doğranarak verilir.
-Kırkayak,Dana burnu: Doğranarak verilmelidir.,

kaynak: atlasakvaryum
 

Benzer Diğer Konularımız !

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
15K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
6K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
10K
Misafir
M
E
Cevaplar
0
Görüntüleme
9K
EspanOL
E
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
6K
Misafir
M
Geri
Üst