Alkali su nedir evde alkali su nasıl hazırlanır ?

Uzman SühaN

Administrator
Alkali su nedir evde alkali su nasıl hazırlanır ?
Son günlerde alakali su ile ilgili bir çok haberi duymuşsunuzdur. Vücuda inanılmaz faydalı olan alkali su, suyun hidrosit iyonu nun fazla olmasıdır.Yani suyun ph değeri 7 seviyesinin üzerinde ise su alkali sudur. Hücrelerimizin yenilenmesi, sağlıklı olabilmek ,daha kolay zayıflayabilmek için alkali suya ihtiyacımız vardır. Bağışıklık sistemini ayakta tutmak istiyorsanız alkali su tüketmeye özen gösterin. Alakali suyun faydaları saymakla bitmiyor yazımızın devamında evinizde hazırlayabileceğiniz alkali su tarifini vericez.



Sevgili hanımlar yumurtlama probleminiz varsa alakali suyun buna iyi geldiğini belirtmek istiyorum. Ph değeri yüksek olan alkali su kaliteli yumurtlamayı sağlıyor. İleri yaşta gebelik planı olanlar , yumurta kalitesi iyi olmayan alkali su mutlaka tüketin. Alkali su dan evde meyve suları da hazırlayabilirsiniz. İçeceklerinizi daha faydalı hale getirebilirsiniz.

Öncesi Alkali Su Hakkında Bilimsel Gerçekler ve Alkali Suyun Faydaları Nelerdir adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.

Alkali su insan sağlığı için önemli bir noktadır. Alkali suyun en büyük fayadası hücreleri yenilemesidir. Alkali su tüketenlerin ciltlerine dikkat ederseniz ,cilt yapılarının ne kadar parlak ve canlı göründüğüne şahit olucaksınız. Şayet kuru bir cilt yapınız var ise alkali su tüketerek cildinizin nem dengesini sağlayabilirsiniz. Fazla kilolarınızdan bile alkali su ile kurtulabilirsiniz.Son günlerde bir çok kişinin gündeminde olan alkali su ile zayıflama olumlu sonuçlar vermektedir.Alkali su ile hızlı ve sağlıklı kilo verebilirsiniz. Alkali suyu hazılamak çok kolay ve pratik. İhtiyacınız olan güvenilir bir su ve ingiliz karbonatı.İngiliz karbonatını eczaneden temin edebilirsiniz . 2 litrelik suyun içine 1 yemek kaşığı karbonatı ekleyerek taneler eriyene kadar karıştırıyorsunuz.İşlem bu kadar . Alkali su yapılışı ile ilgili detaylı bilgileri uzmnalarından derleyerek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.





alkali su.jpg






Alkali Su Hazırlamak İçin


Alkali su hazırlamak için öncelikle içtiğiniz suyun pH değerini bilmeniz gerekiyor. Bazı popüler ambalajlı su markalarının pH değerleri şöyle; Erikli 7.5 pH, Pınar 7.8 pH, Abant 7.47 pH, Damla 7.73 pH, Hamidiye 6.96 pH.

Suyun pH değeri ne kadar asidik olduğuna işaret ediyor. 7’den az pH değeri o suyun asidik olduğuna, 7 nötr olduğuna, 7 üzerindeki değerler ise baz olduğunu belirtir. Yani amacımız vücudun asit dengesini korumaksa pH değeri 7 üzeri olan sular içmeliyiz. İdeal değer saf suyun pH değeri olan 8 veya 9 pH.


Limonla Alkali Su Hazırlama:

Asitli olan limonun asit dengeleyici olarak önerilen alkali su için kullanılması garip gelebilir ancak limon aniyoniktir, yani suda çözündüğünde eksi yüklü iyon oluşturur ve sindirildikçe su alkali hale gelir. Limonla alkali su hazırlamak için 1 sürahi iyi suyun içine 1 adet limonu kabuğuyla birlikte dilimleyerek koyun. Limonu sıkmayın sadece suyun içine koyun. 8-12 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra alkali suyunuz hazır.


Karbonatla Alkali Su Hazırlama:

Karbonat (baking soda) yüksek alkali içeriğe sahiptir. 250 ml su için 1 yemek kaşığının 1/8’i kadar karbonat kullanabilirsiniz. Karbonatı iyice karıştırdıktan sonra alkali suyunuzu içebilirsiniz. Eğer herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle tükettiğiniz sodyumu kontrol altında tutmaya çalışıyorsanız yüksek oranda sodyum içeren karbonat sizin için uygun olmayacaktır.


pH Damlaları:

Yeni yeni eczanelerde satılmaya başlanan pH damlaları veya diğer adıyla “alkali su damlaları” evde alkali su hazırlamak için en hızlı çözüm olarak dikkat çekiyor ancak bu yöntemin diğer yöntemlere göre oldukça pahalı olduğunu belirtmeliyim. Bu damlalar 1 aylık, 2 aylık ve 3 aylık kullanım sunan paketlerde satılıyor.


Eğer ambalajlı su içmiyorsanız, suyunuzu bir çeşmeden alıyorsanız bu suyun pH değerini öğrenmek için 2 seçeneğiniz var. Ya suyu bir laboratuvara götürerek pH ve diğer değerlerini öğreneceksiniz ya da bazı eczanelerde bulabileceğiniz “pH ölçer kit”lerden satın almanız gerekiyor.


Alkali Su Yeterli mi?

Kısaca hayır. Alkali su vücudun asit dengesini korumakta yardımcı olabilir ancak tek başına yeterli değil. Öncelikle asit dengesini olumsuz yönde etkileyen işlenmiş gıdalar, konserve gıdalar, hazır gıdalar, rafine şeker, un ve kırmızı etten uzak durmalısınız. Alkali diyetle ilgili kitaplarda kafeinli içeceklerin, alkol ve paketlenmiş atıştırmalıkların da tüketilmesi
 
bende alkali su tüketiyorum. çok faydalı .alkali su içenlerin bebeği ikiz oluyormuş inşallah benim bebeğimde ikiz olur. evde limonata yapıyorum alkali suyla ve portakal suyuma alkali su ekliyorum. dabacana suya alkali su döküyorum. bir çok faydalı mineral var içinde herkese alkali su içmesini tavsiye ediyorum.
 
bende çok faydalı diye alkali su tüketiyorum. Tadı aynı normal su gibi hiç farkı yok. ingiliz kabonatı kullanarak alkali su yapabilirsiniz. ingiliz karbonatı aktarlarda ve eczanelerde satılıyor. yüzümü bile alkali su ile yıkıyorum . Sivilcesi olanlar alkali su ile yüzünü yıkayabilir sivilcelerden kurtulabilir.
 
Hücre yenilenmesi, sağlığın daimi olması, enerjik olmak ve dahası kolay kilo verebilmek için ve verilen kilolardan sonra aynı düzgün formu koruyabilmek için alkali su tüketmek gereklidir. Alınan gıdaların da alkali özellikte olması yaşam kalitesi için son derece mühimdir.
 
Geri
Üst