ALLAH ın 99 isminin kısaca anlamları Esma'ül Hüsna

Allahın 99 ismidir Esmaül hüsna .Doksan dokuzu Kuranı kerimde ve hadisi şeriflerde bildirilmiştir. Allahın esma hüsnaları ile dua etmemiz gerektiği Araf suresin de belirtilmiştir. Ayrıca peygamber efendimiz Hz Muhammed , Muhakkak, Allahü tealaya mahsus olan doksan dokuz isim vardır. Her kim bunları okur veya ezberlerse, Cennete girer diye buyurmuştur.
 
Ya Bais ismini zikreden kişiden gaflet ve şiddet kalkar. Okuyanda Allah korkusu meydana gelir. İbadet ve taatını isteyerek, severek yapar. Dert ve sıkıntılarından kurtulup, huzura erer. Düşman ve zalimlerin şerrinden kurtulmak için günde 573 defa Ya Bais, zikredilir. İftiradan kurtulmak için 7073 defa okunur.
 
Ben her gün düzenli olarak Allahın 99 ismini okurum. Her bir esma bir çok derde deva . Namaz sonrası El-Muhyî (İhya eden, dirilten, can bağışlayan, sağlık veren. ) esmasını okurum. Sabah uyanıncada En-Nâfi ( Hayır ve menfaat verecek şeyleri yaratan.) esmasını çekerim. Herkesin okuması gerek. Ayrıca Allahın 99 ismini ezberlemenin okumanın fazileti büyük.
 
Yüce Allah, bu kainatın ve onun içindeki her şeyin yaratıcısıdır. Esmaul Husnayı ve Yüce Allah'ın niteliklerini bilmek önemlidir. Biz bir Müslüman olarak, güzel İsimler ve Nitelikler aracılığıyla Allah hakkında bilgi edinme çabası göstermeliyiz. Rabbimiz hakkında ne kadar çok şey öğrenirsek, Yüce Allaha olan inancımız artar. Allahın 99 ismi vardır. Bu nitelikleri ezberleyen kişi (cennete girecektir. Esmaul Husnanın bizim için çok faydası olduğuna inanıyoruz. Müslümanlar, Allahın isimlerini günlük olarak koruma, sağlık, konfor, zenginlik , Allahı memnun etme vb. beklentilerden dolayı okuyor. Allaha seslenmek ve Allaha itaat etmek için bu isimleri bilmeliyiz. ( Çocuklarınızı günlük yaşamınızda bu isimleri yansıtmaya teşvik edebilirsiniz.Bu modern zamanlarda bilgi bol miktarda bulunur. Çocuklarınızın Allahın 99 ismini ezberlemesine ve anlamasına yardımcı olacak çok sayıda kaynak var.) Allahın isimleri varlığını algılamanın keşfine yol açar. Yani, sadece Kuran ve hadislerin ayetlerinde geçen isimler Allah için kullanılabilir. Biri rasgele isimleri O na atayamaz. Kuranı Kerim ayetlerinde bulunanlardan başka bir isim Allah ile ilişkilendirilemez.
 
Kısacası, Esma ul Husnayı öğrenmek, Allah hakkında bilgi verecektir. Allahı bilmek , Allaha olan sevginin tohumudur. Bir tohum kalbe düştüğünde, filizlenir, bir sevgi sevgi ağacına dönüşür. Bu ağacın meyveleri, hem fiziksel hem de ruhsal varoluşumuzda kalbe, ruha, ellere, ayaklara, gözlere ve kulaklara görünür ve olgunlaşır. Bu meyve, Yaradana saygı, yaratılış için merhamet, kötü alışkanlıklardan kurtuluş, iyi alışkanlıkların kazanılması ve Allah yolunda her türlü zorluğa dayanması gibi samimi erdemlerdir. Allahı bilmek , bir kişiyi tüm endişelerden ve batıl inançlardan ve asılsız varsayımlardan çıkaracaktır.
 
Geri
Üst