Aloe vera maskesi yapımı aloe vera cilde faydaları

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Aloe vera maskesi yapımı aloe vera cilde faydaları
Aloe vera maskesi aloe vera cilde faydaları ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

ALOE VERA CİLDE FAYDALARI


Aloe vera bitkisini mutlaka görmüşsünüzdür. Bildiğimiz faydaları yanında bilmediğimiz faydaları da bulunmakta bu yeşil bitkinin. Ama kozmetik alanında çokça kullanıldığını biliyoruz. Aloe vera cilde saça faydaları vardır. Yaraları iyileştirici etkisi de bulunmaktadır. Aloe vera yeşil uzun dalları olan dalları içinde sıvıya sahip bir bitkidir. Bu sıvı da oldukça çok faydası vardır. Dallarının içindeki sümüksü sıvı altın değerinde hanımlar. Alın direkt olarak yüzünüze sürün faydasını bu şekilde de göreceksiniz. İçeriğinde birçok vitamin mineral ve antioksidan içeren bir bitkidir. Çocuğunuz düştü bacağı mı yaralandı hemen aloe vera kesin içindeki sıvıyı çıkarın ve sürün. İçindeki antioksidan ve antibakteriyeller sayesinde yarayı hızlı bir şekilde iyileştirecektir. Yanık tedavilerinde de aloe vera etkili bir bitki. Hatta ilaçların içinde aloe vera kullanılan önemli bir bitki haline gelmiştir. Aloe vera ile hazırlanan diş gargaraları sayesinde diş plağını azalttığı buna bağlı bakterileri yok ettiği diş sağlığına faydası görülmektedir. Şimdi gelelim asıl konumuza bu kadar faydası varken neden cilde iyi gelmesin? Aloe vera cilde nem kazandırır ve cildi sıkılaştırıcı etkisi vardır. Cildin yaşlanmasını durduran ve gençleştiren bulgular vardır ki o yüzden de biz bu bitkiyi fazlasıyla kozmetik ürünleri içinde görebiliyoruz.

aloe vera bitkisi ile cilt bakimi.jpg


ALOE VERA CİLT İÇİN NASIL KULLANILIR?

Aloe vera bitkisi yetiştiriyorsanız öncelikle vücudunuzun bir bölgesinde deneyerek kullanmaya başlayın. Çünkü alerji yapabilir eğer kızarıklık yaparsa kullanmayın. Sıkıntı yoksa kabuklarını kesip sıvı olan kısmını direkt yüzünüze sürüp faydasını görebilirsiniz. Cildinizin nem kazanmasını sağlarken cilde güzellik katacaktır. Yüzünüze ellerinize boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekleyip sonrasında yıkayabilirsiniz. Cilt için faydalı olan yağlarla birlikte karıştırılarak da kullanılabilir. Aloe verayı direkt yüze uygulayayım ben içindeki sıvıyı çıkarmakla uğraşmayayım derseniz direkt de uygulayabilirsiniz. Aloe vera bitkisinin bakımı hakkında da çok su vermeden çok güneşe çıkarmadan bakmalısınız. Hatta yapraklarını keserek değil elinizle koparırsanız bitki kesilen kısmı daha çabuk toparlayabilecektir.

aloe vera cilde faydalari.jpg


ALOE VERA MASKESİ TARİFİ


Aloe vera yaprağından çıkardığınız jeli bir kaseye akıtın ve içine cilt için harika etkiler yaratan hindistan cevizi yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Cildinize uygulayın ve cildinizi hem temizleme açısından hem sıkılaştırma açısından harika bir maske uygulamış olacaksınız. Sivilce oluşumunu da engellediğini söyleyelim. Hemen aşağıdaki linkten oyuncu Burcu Kara'nın çektiği videoyu izleyebilirsiniz. Aloe vera hakkında güzel bilgiler veriyor ve nasıl kullanacağınızı o da güzel bir şekilde anlatmış. Cildi sıkılaştırıcı bir maske daha ayva çekirdeği maskesi nasıl hazırlanır bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst