Aloe veranın faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Aloe veranın faydaları nelerdir ?
Aloe vera tropikal iklimlerde bol miktarda yetişir ve yüzlerce yıldır şifalı bir bitki olarak kullanılır. Binlerce yıldır insanlar cildi iyileştirmek ve yumuşatmak için aloe vera bitkisini kullanmıştır. Aloe vera sadece cilt için değil bir çok hastalıkların tedaviisnde de kullanılmıştır. Aloe vera , kalın, etli yapraklarla kaktüs benzeri bir bitkidir. Bu yapraklar , çeşitli koşullar için geleneksel bir halk tedavisi olarak bilinen uzun bir jel üretir . Aloe, rahatlatıcı bir cilt için iyi bilinir ve güçlü şifa özelliklerine sahip olduğuna inanılıyor . Makalemizin devamın da Aloe veranın sayısız faydalarını ve kullanım alanlarını bulabilirsiniz..

Aloe vera.jpg






Aloe vera, yapraklarında su depolayan kalın, kısa saplı bir bitkidir. Aloe Vera güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir . En iyi cilt yaralanmalarının tedavisi için bilinir, ancak aynı zamanda sağlığa birçok faydalı etkiye sahiptir. Şeker hastalığı, güneş yanığı , sindirim sistemi, sedef hastalığı kabızlık gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Ayrıca bağırsak hastalıkları, ateş, kaşıntı ve iltihap tedavisinde kullanılır. Çalışmalar, aloe jelin psoriyaz , sebore, kepek ve hafif yanıklar ve cilt aşınmalarının yanı sıra radyasyonla indüklenen cilt yaralanmalarının tedavisinde etkili olabileceğini göstermiştir . Aloe veranın düzenli olarak kullanılması cildinizin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Aloe veranın faydaları

Herpes salgınlarının iyileşmesine yardımcı olur
Allerjik deri reaksiyonlarında panzehir olarak kullanılır
Kuru ciltleri tedavi eder
Sedef hastalığına iyi gelir
Yara izlerini iyleştirir
Yaşlanmayı geciktirir
Egzamaya iyi gelir
Cilt lekelerini azaltır
Cildi aydınlatır
Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı hafifletir


Aloe vera birçok sağlık faydası sunsa da kullanım riskleri olabilir. Aloe vera yaprakları, aloin adı verilen bir bileşik içerir. Aloin sert bir müshil etkiye neden olabilir. Aloe veradaki bazı bileşikler çok sıklıkla alındığında bir elektrolit dengesizliği yaratabilir.

Aloe vera, kalın, sivri ve etli yeşil yapraklarıyla iyi bilinir. Her yaprak, suyu depolayan ve yaprakları kalınlaştıran sümüklü bir doku ile doludur. Jel vitaminler , mineraller, amino asitler ve antioksidanlar da dahil olmak üzere bitki içindeki biyoaktif bileşiklerin çoğunu içerir .Yaprakları çok sayıda faydalı bileşik içeren jel benzeri bir madde ile doludur.Aloe bitkisi çok su yoğunluğu, bu nedenle dehidrasyonu önlemek veya tedavi etmek için ideal bir yoldur . Aloe vera , erkeklerde genital herpesin yol açtığı yaraların tedavisinde de kullanılabilir. Aloe vera, cildinizi korumaya yardımcı olabilecek zengin bir antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Aloe vera, A, C ve E antioksidan vitaminler, ayrıca vitamin B12 , folik asit ve kolin içerir . Aloe vera suyunu içmek , mide ekşimesihazımsızlık gibi mide sorunlarına iyi gelmektedir.

İnanılmaz Aloe Veranın tanıtıma ihtiyacı yok. Avantajları çok iyi biliniyor, bu nedenle birçok kişinin tercihidir.. Güneş yanığında akne tedavisinde , aloe vera güvenebileceğiniz bir tedavidir.Yaşlandıkça kırışıklıklar ve ince çizgiler ortaya çıkar. Aloe vera yaşlanma karşıtı bir bitkidir. Bu bitkiden faydalanmak sizi yaşlanmaya karşı koruyacaktır . Kuru cilt bir çok insnaın ortak sorunudur . Aloe vera cilt kuruluğunada iyi gelmektedir. Cildinizi en derinine kadar nemlendirir ve besler. Aloe verayı ağızdan almaya karar verirseniz, ticari, sertifikalı organik meyve suyu arayın. Hem topikal hem de oral uygulamalarda olduğu gibi, önceden daima doktorunuza danışmanız önerilir.
 
Aloe vera aynı zamanda mide ekşimesi, ülser, divertiküler rahatsızlıkları ve diğer sindirim rahatsızlığı türlerini hafifletmek için kullanılır. Anti-inflamatuar olarak kullanılır ve bazı sindirim şikayetlerinde çare olarak dahili olarak alınabilir. Bazı kanser hastaları, Aloe veranın mide bulantısını azalttığını, enerjiyi artırdığını ve kemoterapi veya radyasyonun neden olduğu düşük kan sayımlarının en aza indirgenmesine yardımcı olabileceğini belirtiyor.Aloe vera alerjileri çok nadirdir. Yine de herhangi bir gıda potansiyel bir alerjen olabilir. Herhangi bir reaksiyon olup olmadığını görmek için kolunuzun iç kısmında test yapabilirsiniz.
 
Aloe vera, şifalı, canlandırıcı ve yatıştırıcı özelliklerinden dolayı binlerce yıldır bitkisel tıbbın içinde kullanılan dikenli fakat sulu bir bitkidir. Suyu jel kıvamındadır. Cilt problemlerinden ve diğer sağlık sorunlarına iyi gelmektedir. Bir çoğumuz sadece kozmetik amaçlı kullanıldığını biliyoruz oysaki sağlık üzerinde sayısız faydası vardır. Aloe, yanıklar ve egzema gibi deri koşullarında mükemmel bir tedavidir.Aloe aynı zamanda bağışıklık sistemini düzenleyen mükemmel bir ilaç gibi görünmektedir. Aloe vera protein, kalsiyum , magnezyum , çinko , vitamin A ve E içerir ve doğal olarak zengindir.Çalışmalar, hazımsızlık, mide sıkıntısı ve ülserlerin iyileşmesinde iyileşmekte ve yatıştırıcı olduğunu göstermiştir.
 
Aloe vera bir dizi sağlık faydası olan bir bitkidir. Aloe Şampuanlarda saçları güzelleştirmek ve güçlendirmek için , saç kremlerinde saçı yumuşatmak için , yüz kremlerinde cilt problemlerini gidermek için , jellerde, sabunlarda, nemlendiricilerde ve bir dizi başka hijyen ürününde kullanılmaktadır.Aloe vera, A vitamini (beta-karoten), C, E, folik asit ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarla birlikte kolin gibi az miktarda vitamin ve mineral içerir. Ayrıca vücudunuzun günlük metabolik fonksiyonlarını desteklemek için kalsiyum, krom, selenyum, magnezyum, manganez, potasyum, sodyum ve çinko gibi mineraller içerir.Aloe vera antienflamatuar faydalar sağlar. Son olarak, aloe vücudunuzun dokusunu ve hücre sağlığını korumasına yardımcı olmak için gereken sekiz temel amino asitten yedisini içerir. İnsülin duyarlılığını arttırdığı ve kan şekeri yönetimini iyileştirdiği söylenir. İçildiğinde aloe ayrıca sindirim problemlerine, özellikle gastroözofageal reflü hastalığına iyi gelir. Ayrıca kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.
 
Geri
Üst