Alternatif Tatil: Kaş Eflatun Sanat Kampı Kaş Eflatun Sanat Kampı, Akdeniz'in sonsuz

M

Misafir

Forum Okuru
Alternatif Tatil: Kaş Eflatun Sanat Kampı Kaş Eflatun Sanat Kampı, Akdeniz'in sonsuz
eflatun sanat kampı dubai cıplaklar kampı kaş eflatun sanat antalya çıplaklar antalyacıplaklarkampı
Alternatif Tatil: Kaş Eflatun Sanat Kampı

Kaş Eflatun Sanat Kampı, Akdeniz'in sonsuz ufuklarını gören Çukurbağ Köyü'nde, Likya yürüyüş yolu üzerinde bulunuyor. Eski bir köy evinin restore edilmesiyle oluşturulan Kaş Eflatun Kampı'ndan karayoluyla 10 dakikada denize, 10-20 dakikalık yürüyüşlerle de antik dünyanın önemli kentlerine rahatlıkla ulaşmak mümkün.

alternatif-eflatun-sanat-kampi-4.jpg
alternatif-eflatun-sanat-kampi-1.jpg
alternatif-eflatun-sanat-kampi-2.jpg


Eflatun Sanat Kampı 'nda iki katlı sekiz odalı bir taş pansiyon ev sizler için hazırlanmış. Giriş katındaki dört odanın sürekli izlenime açık sanat galerisi ve kütüphane olarak da kullanıldığı evin alt katları birbirinden bağımsız odalardan oluşuyor. Her iki katın geniş ön terasları da açık mekan sergi alanı olarak kullanılmakta. Üzümleri dalından koparıp yiyebileceğiniz asmaların gölgeliğindeki ön bahçe ise atölye çalışmalarının yapıldığı ortak yaşam alanı olarak kullanılıyor. Asırlık meşe ağacı gölgeliğindeki çardak tembellik için ideal.

Yan duvarında, ocağından odun alevi eksik olmayan bağımsız mutfak bahçenin en işlek noktasında. Onun arkasında ise meditasyon kümbetleri ve çadır alanı bulunuyor. daha da derinliklerde ise Helen ve Hektor'un yeri var. Eflatun 'da ayrıca tere, roka, salatalık, patlıcan ve domates gibi organik sebzelerin yetiştiği bir de (sebze) bahçesi bulunuyor

Eflatun 'da açık büfe kahvaltı, hafif bir öğle yemeği ve akşam yemekleri, odun ocağında ve yöreye özgü organik tahıl ve kamp bahçesinde yetiştirilen sebzelerden hazırlanıyor.


KAMPTA YAŞAM ve AKTİVİTELER

Kaş Eflatun Sanat Kampı'nda atölye çalışmalarına katılma zorunluluğu yok. Ortak yaşam alanlarında sanat çalışmalarının yapıldığı kamp etkinlikleri süreç içerisinde doğal ve tarihi dokuya taşınıyor. Dileyenler atölye çalışmalarının yanı sıra yoga ve meditasyon yapabillir, kristal terapi ve reiki ile stres atabilir, yamaç paraşütü ve scuba diving ile sonsuzluk hissini yaşayabilirler.

Kampın etkinlikleri arasında Likya'nın gizemli kentlerine kültür yürüyüşleri, günübirlik tekne gezintileri ve şiir akşamları aktivitesi de var. Bunlardan sıkılırım diyenler ise bahçede çapa yapıp, sebze ve çiçek sulayabilir, arzu edenlerse mutfağa girip hünerlerini sergileyebilirler. Kitap severler ise endişelenmesin; dünya edebiyatının en seçkin eserlerinden antropoloji ve arkeolojiye kadar eşsiz bir kütüphane hamak keyfi ile birlikte onları bekliyor.

Geceleri ise kamp ateşi başında derin sohbetler, dia gösterileri ve söyleşiler var.

Sanat Atölyeleri:
Kaş Eflatun Sanat Kampı 'nda resim, seramik, heykel, ebru ve fotoğraf çalışmaları yapılıyor. Uygulamaların tamamı başlangıç düzeyinde olup, fotoğraf makinesi ve film dışında katılımcılara gereken araç-gereçler atölye tarafından sağlanıyor. Katılımcılar atölye çalışmalarından istediklerine katılabiliyorlar.

alternatif-eflatun-sanat-kampi-5.jpg
alternatif-eflatun-sanat-kampi-6.jpg


Doğa Yürüyüşleri:
Bölge, trekking ve antik kentler arası yürüyüşler gibi, doğa etkinlikleri için sayısız olanaklar sunmakta. Herkesin kolaylıkla göğüsleyebileceği patikalarla süslü rotalarda, dramatik görünüşlü zengin maki toplulukları arasından geçerek, sedir ormanları ile kaplı yeşil tepeleri, kanyonları, vadileri ve su kaynaklarını izleyerek, yarı evcil keçiler, kimi zaman eşekler, bazen de sempatik sincaplarla karşılaşmak, mevsimine göre bitkileri, kuşları ve diğer hayvanları gözlemlemek, kuşkusuz tatilini hem deniz kenarında geçirip, hem de doğa ile iç içe yaşamak isteyenler için iyi bir alternatif oluşturma. Bu yürüyüşler, doğa güzelliklerinin yanı sıra, Likya patikalarını takip ederek, henüz yoğun turist akınına uğramamış antik kentleri keşfetme, bozulmamış köyleri ve yöresel özelliklerini tanıma imkanını da sağlamakta.

Yoga ve Meditasyon:
Binlerce yıllık geçmişi olan yoga öğretisi, yaşamın getirdiği bedensel ve zihinsel gerginliği gidermek, yaşantımızı daha huzurlu, daha doyurucu kılmak için günümüzde bile geçerliliğini koruyan en etkin öğretilerden, yöntemlerden birisi. Duruş, nefes alıp verme ve yoğunlaşma (konsantrasyon) üzerine kurulmuş olan yoga öğretisi bedenle zihin birlikteliğini, bütünselliğini içeriyor. Kökeni eski Hint uygarlıklarına kadar inen bu öğretinin amacı kişinin bedensel, duygusal ve zihinsel açıdan yetkinleşmesi ve kendi iç barışını, iç özgürlüğünü gerçekleştirmesir .Yoga için en uygun zaman olan gün doğumu ve gün batımlarında yapılan egzersizler, doğanın tüm renk ve dinginliğiyle pozitif enerji yüklenmemizi sağlıyor. Hatha Yoga veya Tibet Yogası ile bedeninizin sınırlarını keşfedecek, kas ve eklemlerinizin tamamını çalıştıracak, kan dolaşımımızı hızlandıracasınız. Sessizlik Meditasyonu ile zihninizi sakinleştirirken kendinizi dinleyeceksiniz.

Reiki ve Kristal Terapi:
Reiki, bir Japon sözcügü olup anlamı 'evrensel hayat enerjisi' dir. Bütün canlılarda önemli bir hayat enerjisi olup tedavi maksadıyla harekete geçirilir, çekinecek bir sistem değildir.
Terapi, tedavi görecek kişinin üzeri giyinik sekilde zemine uzanmasıyla başlıyor. Terapist çok yavaşça ve hafif bir şekilde elini kişinin vücudunun değişik bölgelerinde, kafa ve yüzü de içine alarak gezdiriyor; bir saat kadar sürebiliyor. Reiki enerji akımı terapistin elleriyle kişinin vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu bölgeler üzerinde bloke edilmiş enerjiyi serbestleştirip , toxini temizliyor ve balans durumunu düzenlemeye çalışıyor.

Kristal Terapi seansında, çok değisik kristaller ve kıymetli taşlar kişinin elbiseli olarak uzanıp yatış halinde veya oturmus halde bütün vücudunun sadece üstüne yerleştiriliyor. Doğal enerji kullanarak vücudun balansını ve iyileşmesini sağlıyor.

Ulaşım
Rezervasyonlu grupların transferi Kaş otogarı ve hava alanından sağlanıyor. Ayrıca otogardan Çukurbağ köyüne her saat başı dolmuş var (sonrasında 1 km. Likya Yürüyüşü). Aracı olanlar ise Kaş-Çukurbağ Köyü' ne geldiklerinde Düdenağzı sapağından Eflatun tabelasını izliyor.

İletişim
Adres: Çukurbağ Köyü, KAŞ ANTALYA
Tel: + 90 242 839 54 29
GSM: + 90 532 374 02 19 / + 90 505 458 03 99
Web: kasartcamp.com
 
Geri
Üst