Alzheimer Nedir Nasıl tedavi edilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Alzheimer Nedir Nasıl tedavi edilir ?
Alzheimer hastalığı ilerlemeli bir demans biçimidir. Demans, beyin hasarları veya hafıza, düşünce ve davranışınızı olumsuz etkileyen hastalıkların neden olduğu koşullar için daha kapsamlı bir terimdir. Bu değişiklikler günlük yaşama müdahale eder.Herkesin zaman zaman unutkanlık dönemleri vardır. Ancak Alzheimer hastalığı olan insanlar zaman içerisinde kötüleşen belirli devam eden davranış ve semptomlar sergilerler. Alzheimer ,alzheimer nedir,alzheimer nedenleri,alzheimer belirtileri,alzheimer tedavisi hakkındaki tüm ayrıntılar makalemizin devamın da.


alzheimer.jpg





Bilim adamları henüz Alzheimer hastalığını önlemenin bir yolunu bulamamışlardır .Çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri yaparak Alzheimer hastalığınız riskini azaltabilirsiniz. Zihinsel ve fiziksel olarak uyum sağlama, sağlıklı bir diyet yapma ve aktif bir sosyal hayatı koruma riski azaltmanıza yardımcı olabilir. Alzheimer hastalığınız riskini azaltabilecek bir takım önlemler alabilirsiniz. Büyük bir yaşam tarzı değişikliği yapmadan önce doktorunuza danışın.

Alzheimer hastalığını teşhis etme


Doktorunuz, bilişsel işlevlerinizi değerlendirmek, bunama teşhisi yapmak ve diğer koşulları ekarte etmek için diğer muayene ve testleri kullanabilir.Ayrıca, Parkinson hastalığı veya inme gibi diğer olası teşhisleri dışlamak için nörolojik bir muayene yapabilirler. Alzheimer hastalığının bilinen bir tedavisi yok. Ancak doktorunuz, semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olmak ve hastalığın ilerlemesini mümkün olduğunca geciktirmek için ilaçlar ve davranış değişiklikleri önerebilir. Sizin için en iyi tedavi seçeneklerini öğrenmek için doktorunuzla konuşun


Sağlıklı beslenme

Bazı kanıtlar Akdeniz diyetinin AD gelişme riskinizi azaltabileceğini göstermektedir. Bazı insanlar ayrıca E vitamininin yardımcı olabileceğine inanıyorlar. E vitamini veya başka takviyeleri almadan önce daima doktorunuza danışın. Hastalığı tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlarla etkileşime girebilir.

Tam tahıllar
meyve ve sebzeler
Balık ve kabuklular
Fıstık
zeytin yağı
Diğer sağlıklı yağlar

B-6 ve B-12 gıda kaynakları şunları içerir:

balık
kırmızı et
patates
Noncitrus meyve
Tahkim edilmiş tahıl
Kanatlı hayvan
yumurtalar

marul
ıspanak
Kuşkonmaz
Brokoli
Kara lahana
maydanoz
Karnıbahar
pancar
mercimek

Diğer çalışmalar, antioksidanların beynin yaşla ilişkili değişimlerini etkileyebileceğini önermektedir . Yardımcı olabilecek besin türleri yaban mersiniz,çilek, ve kızılcıktır. Ayrıca yapılan araştırmalarda zencefilin ve körinin Alzheimere iyi geldiğini göstermektedir.


Alzheimer hastalığı ilerleyici bir hastalıktır, bu da zaman içinde daha da kötüsü anlamına gelir. Geç evre Alzheimerlı insanlar genellikle yeme, giyinme ve banyo yapma gibi günlük aktivitelerinin çoğunda yardıma ihtiyaç duyar.Alzheimer, yaşlanmanın normal bir parçası değildir. Alzheimer söz konusu olduğunda kadınlar erkeklerden daha fazladır . Kafa travmaları geçeirenler de Alzheimer hastalığına yakalanma riski artırıyor.Yüksek tansiyona sahip olmak Alzheimer gelişme riskinizi artırabilir. Ayrıca Aşırı kiloluluk Alzheimer hastalığınızı geliştirme riskinizi ikiye katlayabilir.

Araştırmacılar hala Alzheimer hastalığının tam olarak neden kaynaklandığını bulabilmiş değil.. Fakat bazı faktörler, bu tedavi edilemez hastalığın gelişme olasılığını artırır. Farklı yaşam tarzı seçimleri yaparak bazı faktörleri kontrol edebilirsiniz. Riskinizi azaltmak için başka ne yapabileceğinizi doktorunuzla konuşmalısınız.
 
Bireysel olarak üstesinden gelebilecek kadar zihinsel faaliyete başlamalıdır. Zihinsel faaliyetin hastalığın seyrini yavaşlatabileceği düşünülmektedir. Bulmacalar, oyunlar, okuma ve güvenli hobiler ve el işleri iyi seçimlerdir. Bu faaliyetler ideal olarak etkileşimli olmalıdır. Kişinin aşırı derecede hayal kırıklığına uğramaması için uygun bir zorluk derecesinde olmalıdırlar.Sosyal etkileşim, Alzheimer hastalığının erken veya orta aşamasındaki çoğu insan için teşvik edici ve keyif vericidir. Evde kalabilecek ya da bir dereceye kadar bağımsız yaşamlarını sürdürebilen insanlar için çevrenin tanıdık ve güvenli olması çok önemlidir.
 
Alzheimer hastalığı hafif, yavaş yavaş kötüleşen hafıza kaybıyla başlar.Bu başlangıç semptomları tipik olarak yıllar boyu gelişir . Hastalık, farklı insanlarda farklı oranlarda ilerlemektedir. Zamanla, hastalığı olan insanlar düşünme ve sebeplerini netçe düşünme, yargılama, problem çözme, iletişim kurma, konsantre olma, faydalı bilgileri hatırlama ve kendine bakma becerilerini kaybeder . Hastalık ilerledikçe, kişilik ve davranış değişiklikleri gelişebilir. Bireyler kaygı , heyecanlanma, paranoya, sanrılar ve varsanılar yaşayabilir.Alzheimer hastalığının tedavisi belirtilerin ilerlemesini, davranış değişikliklerini ve komplikasyonları gidermek ve yavaşlatmaya odaklanır.Alzheimer hastalığı olan bireyler mümkün olduğu sürece fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak aktif kalmalıdır.
 
Alzheimer, bellek, düşünce ve davranış problemlerine neden olan demans tipidir. Semptomlar genellikle yavaş gelişir ve zaman içinde daha kötüye gider ve günlük görevlere müdahale edecek kadar şiddetlenir.Alzheimer hastalığı, hafıza ve düşünme becerilerini yavaş yavaş yok eden ve en basit görevleri yerine getirebilme yeteneğini geri döndürülemez, ilerleyici bir beyin bozukluğudur .Alzheimer'in ilk belirtileri kişiden kişiye değişir. Birçoğu için, kelime bulma, mekansal sorunlar ve zayıf akıl yürütme gibi bellek dışı yönlerinin azalması, Alzheimer hastalığının ilk evrelerini gösterebilir.Alzheimer hastalığı komplekstir ve herhangi bir ilacın veya başka müdahalenin başarıyla tedavi edememesi mümkündür. Mevcut yaklaşımlar, kişilerin zihinsel fonksiyonlarını sürdürmelerine, davranış belirtilerini yönetmelerine ve hastalığın semptomlarını yavaşlatmasına veya ertelemelerine yardımcı olmaya odaklanmaktadır.
 
Geri
Üst